هزینه صلح با رژیم صهیونیستی بیشتر از نبرد با اوست
عضو شورای مرکزی اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره به عملیات روانیای که دشمن درباره تاثیر جنگ در متزلزل کردن اقتصاد ایران راه انداخت و در بین مردم جو جنگهراسی ایجاد کرد، گفت: بر خلاف عملیات روانیای که دشمن ایجاد کرده بود، شاهد ثبات اقتصادی در بازار بودیم؛ بنابراین اینگونه نبود که بگوییم اگر ما واکنشی به تجاوز اسرائیل نشان نمیدادیم، قیمتها کاملا ثابت میماند؛ چراکه به مراتب هزینه صلح با رژیم صهیونیستی خیلی بیشتر از هزینه نبرد رو در روست.
علی بیات در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه عدم واکنش ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی منجر به تحت تاثیر قرار گرفتن و ضعیف شدن اقتصاد و امنیت میشد، درباره ضرورت پاسخ به تجاوزات دشمن، اظهار کرد: اگر نخواهیم به تجاوزات دشمن پاسخ دهیم، ناگزیر می شویم که در تله انفعال افتاده و واکنش نشان ندهیم که عواقبی دارد و یا به ناگزیر به صلح روی آورده که هزینه صلح بیشتر است و اقتصاد را شرطی میکند.
وی با بیان اینکه وقتی رژیم صهیونیستی مواضع کشور ما را مورد حمله قرار می دهد و مصونیت مقر دیپلماتیک را نقض میکند، درواقع به نوعی اعلام غیر مستقیم و حتی مستقیم جنگ کرده است، درباره ضرورت انجام عملیات وعده صادق توضیح داد: بنابراین ما در عملیات وعده صادق جنگ را آغاز نکردیم؛ بلکه از خود دفاع کردیم. از این رو فارغ از نفی کارکردگرایانه، با دید مبنا گرایانه میتوان گفت که آزادی فلسطین و مبارزه با اسرائیل آرمانی جزو مبانی انقلاب است. دفاع از مظلومین و مبارزه با ظالمان جهان چیزی است که حتی در قانون اساسی نیز آمده است. لذا فارغ از دید کارکردگرایانه، انجام عملیات وعده صادق ضرورت مبنا گرایانه هم داشته است.
عضو شورای مرکزی اتحادیه جنبش عدالت خواه دانشجویی، با اشاره به عملیات روانی که دشمن درباره تاثیر جنگ در متزلزل کردن اقتصاد ایران راه انداخت و در بین مردم جو جنگ هراسی را ایجاد کرد، تصریح کرد: بر خلاف عملیات روانی که دشمن ایجاد کرده بود، گرچه شب عملیات قیمتها در بازار جهانی کمی بالا و پایین رفت؛ اما پس از ان شب خیلی بازار تکانی نخورد و ثبات اقتصادی به بازار برگشت؛ بنابراین اینگونه نبود که بگوییم اگر ما واکنشی به تجاوز اسرائیل نشان نمیدادیم، قیمتها کاملا ثابت میماند چراکه به مراتب هزینه صلح با رژیم صهیونیستی خیلی بیشتر از هزینه نبرد رو در رو است.
بیات در عین حال با بیان اینکه به طور کلی در داخل کشور نیز جریانی که میخواهد گزاره «پاسخ نظامی هزینه زا است و مقاومت هزینه دارد» را تئوریزه کند، در صدد آن است که خودش سر کار آید و در این رابطه نظریه پردازی کند، تصریح کرد: زمانی که با این عملیات روانی از گفتمان مقاومت در ذهن مردم مشروعیت زدایی کنیم، در اذهان مردم مساله منفی جای می افتد و واکنش بعدی این خواهد بود که باید صلح کرد.
وی ادامه داد: حتی در این مدت برخی نشریات جریان اصلاح طلب نیز با زدن برخی تیترهایی دنبال این بودند که بگویند راهکار ما با اسرائیل فقط مذاکره است. البته منظور این جریانات از «مذاکره»، مذاکره برای مذاکره و نه مذاکره برای تامین منافع ملی است. این جریانات دنبال این بودند که بگویند راهکار مذاکره برای هضم شدن در نظم جهانی است. دنبال این هستند که خودشان سر کار آیند و کشور را در ورطه شرطیسازی اقتصاد بکشانند. اینها میگویند راهی جز مذاکره نداریم؛ از این رو طبیعتا این جریانات از هرگونه پاسخ ایران به تجاوزات دشمن نه تنها استقبال نمیکنند؛ بلکه بعضا نسبت به این رویکرد ایران واکنش منفی دارند.
عضو شورای مرکزی اتحادیه جنبش عدالت خواه دانشجویی، در پایان سخنان خود تاکید کرد: واکنش ایران نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی طی عملیات وعده صادق با منشور ملل متحد مطابقت داشت. طبق این منشور در شرایط مذکور و در صورتی که شورای امنیت پاسخی در خور ندهد، هر کشوری میتواند دفاع مشروع از خود انجام دهد و ایران نیز در واکنش به تجاوز به ساختمان کنسولی خود واکنش مناسبی نشان داد. با این حال افرادی که میگفتند پس از این عملیات ثبات قیمت در بازار نخواهیم داشت در پی انجام عملیات روانی با کارکرد سیاسی برای خود بودند تا گفتمان خود را جایگزین گفتمان مقاومت کنند و از طرفی جبهه مقاومت را تضعیف کنند.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید