«یحیی سنوار»؛ نماد ادامه مقاومت پویا در برابر 75 سال اشغالگری
عباسعلی رهبر، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، یادداشتی کوتاه برای ایکنا با عنوان «یحیی سنوار؛ نمادی ادامهدار از محور مقاومت پویا در برابر 75 سال اشغالگری» ارسال کرده که در ادامه میخوانیم:
یحیی سنوار به عنوان مغز متفکر حملات 7 اکتبر، تحت تعقیبترین عضو گروه مقاومت حماس در نوار غزه در طول جنگ بوده است و 400000 دلار جایزه مرده یا زنده بر سر او تعیین شده بود. وی پس از ترور ناجوانمردانه اسماعیل هنیه در تهران در 31 ژوئیه به عنوان رئیس سیاسی این گروه به عهده گرفت.
آقای سنوار، 61 ساله، قبل از اینکه در سال 2011 در مبادله زندانیان آزاد شود، بیشتر دوران بزرگسالی خود را در زندانهای اسرائیل گذراند. او در سال 2017 رهبر این گروه شبه نظامی در غزه شد. پس از 7 اکتبر، اسرائیل او را به عنوان مغز متفکر حملات توصیف کرد.
آقای سنوار که معمولاً با نام ابوابراهیم شناخته میشود، در خانیونس، شهر اصلی در جنوب غزه بزرگ شد و در دهه 1980 به تأسیس حماس کمک کرد. در سال 1985، او دستگاه اطلاعاتی و امنیتی المجد را تأسیس کرد که برای شناسایی همدستان اسرائیلی در میان مردم غزه کار میکرد.
او در اوایل سال 1988 دستگیر و به چهار حبس بار ابد محکوم شد. او از 23 سال زندان بعدی که تقریباً چهار سال از آن در سلول انفرادی گذرانده شد، استفاده کرد تا به زبان عبری مسلط شود و با جامعه و فرهنگ اسرائیل آشنا شود. الگوی رهبری مقاومتی او برای تحلیلگرانه محور مقاومت بسیار شنیدنی و کاربردی است.
رهبری مقتدر
ارزیابیهای اطلاعاتی اسرائیل از زمان زندان او، آقای سنوار را به عنوان یک رهبر «مقتدر، با نفوذ» توصیف میکند که «تواناییهای غیرمعمول در استقامت» و توانایی «رهبری کامل» داشت.
آقای سنوار در طول مدتی که در زندان بود، خود را به عنوان یک رهبر در میان زندانیان قرار داد و یک سری اعتصاب غذا را برای درخواست شرایط بهتر رهبری کرد. او چندین دوره در هیئت رهبری اتحادیه زندانیان حماس خدمت کرد.
مرد عمل در میدان مقاومت
ارتش اسرائیل ویدئویی را منتشر کرده بود که گفته میشد آقای سنوار به همراه یک زن و سه کودک از طریق یک تونل هدایت میشود اما زمان ثابت کرد او هماره در میدان اصلی جنگ برای پیروزی مقاومت قدم برداشته است.
اهل مطالعه و دشمنشناس
زمانی که در زندان بود، چندین کتاب درباره دستگاه امنیتی اسرائیل ترجمه کرد و مانند بسیاری از اسرای فلسطینی، چندین اثر خود را با قاچاق از زندان منتشر کرد. یکی از این آثار، رمان نیمه اتوبیوگرافیک «خار و میخک» او بود که درباره یک مرد جوان فلسطینی بود که پس از جنگ 1967 در اشغال اسرائیل حرکت میکرد.
رفتار انسانی با اسرای اسرائیلی
به گفته یکی از حدود 240 گروگانی که در 7 اکتبر دستگیر شده بود و در جریان تبادل بین حماس و اسرائیل در ماه نوامبر آزاد شد، آقای سنوار در اوایل جنگ از اسیران در شبکه تونل غزه دیدن کرد. او به زبان عبری بیعیب و نقص به گروه گفت «سلام، من یحیی سینوار هستم. شما در اینجا بیشترین محافظت را دارید. هیچ اتفاقی برای شما نخواهد افتاد».
دارای هوش سرشار اطلاعاتی
سنوار از خطوط امنی که مرتباً آنها را تغییر میداد، استفاده میکرد و از دستگاههای پیچیده پارازیت برای جلوگیری از افشای موقعیتش در معرض اسرائیلیها استفاده میکرد. او اغلب از طریق پیامهای کتبی رمزگذاری شده با فرماندهان میدانی حماس ارتباط برقرار میکرد.
دارای شجاعتی کم نظیر
در سال 2021، اندکی پس از چهارمین جنگ بین حماس و اسرائیل از سال 2008 و پس از سوء قصد به جان خود، آقای سنوار در یک کنفرانس خبری زنده در قلمرو ساحلی آشکارا اسرائیل را برای ترور او به چالش کشید.
او گفت «وقتی اینجا تمام شد، بیشتر سفرم به خانه را پیاده خواهم کرد. من این را در 10 دقیقه تمام میکنم و 10 دقیقه دیگر طول میکشد تا آماده رفتن شوم، سپس 20 یا 30 دقیقه پیادهروی خواهم کرد. این تقریباً یک ساعت یا 3600 ثانیه است. برای اسرائیل کافی است که یک هواپیما را مسلح کند و آن را پرتاب کند. با این حال، من پلک نمیزنم».
اندکی پس از کنفرانس خبری، شبکههای تلویزیونی فلسطینی تصاویری از رهبر حماس پخش کردند که با اعتماد به نفس در خیابانهای غزه قدم میزد و در محاصره دستیاران و محافظان امنیتی در حالی که شادمانه با حامیانش احوالپرسی میکرد و دست میداد.
طوفانالاقصی ثابت کرد که بازدارندگی رژیم صهیونیستی مختل شده است. حضرت آیتالله خامنهای میفرمایند: «امروز قدرتِ بازدارندگی رژیم صهیونیستی به پایان رسیده؛ همان چیزی که دهها سال پیش، شاید حدود شصت سال قبل از این، بِنگوریون ــ یکی از مؤسسین اصلی رژیم صهیونیستی و نخستوزیر این رژیم ــ هشدار داد. او گفت که هر وقتی قدرت بازدارندگی ما به پایان برسد، رژیم ما مضمحل خواهد شد. قدرت بازدارندگی الان به پایان رسیده یا نزدیک به پایان است. خودشان هم میدانند، خودشان هم میفهمند که اضمحلال و انحلالشان نزدیک است».
ناگفته نماند که نبرد طوفان الاقصی بار دیگر مسئله فلسطین را به عنوان مهمترین مسئله جهان مطرح کرد. بدون تردید اکنون مسئله فلسطین به رمز و نمادی برای همه آزادیخواهان جهان تبدیل شده است و ملت فلسطین و مسئله آنها در سایه طوفانالاقصی توانست به طور بیسابقهای افکار عمومی جهانی را به سوی خود جلب کنند.
در حالیکه رهبران غربی در پی شهادت یحیی سنوار از پایان جنگ و آزادی گروگانهای اسراییلی و صلح پایدار (به نفع اسراییل) سخن میگویند باید گفت که که بنابر فرمایش مقام معظم رهبری «مقاومت، زنده، سرحال، آماده؛ آن رژیم، خسته، سرافکنده، پشیمان و داغ باطله «جنایتکار» به پیشانیاش خورده؛ این وضعی است که امروز وجود دارد» و البته در جای دیگری ضمن تأکید بر حمایت از مردم فلسطین فرمودند «ما از حرکت مردم فلسطین با همه وجود، تا هروقت بتوانیم و هرجور بتوانیم دفاع میکنیم».
آری تا زمانی که اشغال و تجاوز وجود دارد، مقاومت پایدار خواهد بود، زیرا شهدا زنده بوده و منبع الهام برای مسلمانان و آزادیخواهان باقی میمانند.
منابع:
جستار مقاومت اسلامی فلسطین (khamenei.ir)
Iran claims Yahya Sinwar’s death will fuel resistance, as western leaders call for end to war (msn.com)https://www.msn.com/en-ae/news/middleeast/yahya-sinwar-mastermind-of-october-7-attacks/ar-AA1srEIM?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=628912744ce344d6b1ad94e115e18369&ei=18
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید