آتش سوخت به جان حمل و نقل خراسان جنوبی/ پای درد دل کامیون داران
به گزارش خبرنگار مهر، مشکل سوخت کامیونداران خراسان جنوبی مربوط به امروز و دیروز نیست. ماهها و شاید نزدیک یک سال است که کامیون داران استان و به ویژه شهر بیرجند و خوسف این گلایه را دارند که چرا سهمیه سوخت به اندازه نیاز به آنان تخصیص داده نمیشود و گازوئیل آزاد نیز به سختی در جایگاهها یافت میشود.
کامیونهایی که برخی در مسیر معدن کار میکنند، برخی به مرز ایران و افغانستان میروند و برخی دیگر نیز کالاهای تولیدی کارخانههای خراسان جنوبی را به دیگر استانها حمل میکنند و در واقع خون در رگهای اقتصادی استان هستند.
۲۸ مهرماه بود که کامیون داران خراسان جنوبی برای بیان مطالبات خود خواستار دیدار با استاندار شدند.
سهمیه در نظر گرفته شده کفاف یک ماه کار کامیون را نمیدهد
موسی بهارشاهی که بیش از ۳۰ سال است که در حرفه کامیون داری فعالیت میکند، در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: کامیون و ماشین سنگین ما روزی ۲۰۰ لیتر سوخت مصرف میکند ولی سهمیه سوخت ما در ماه ۴۰۰ لیتر است و واقعاً ما بقیه ماه را باید چطوری ادامه بدهیم.
وی با اشاره به اینکه سهمیه در نظر گرفته شده تنها دو روز کار مرا کفایت میکند، بیان کرد: جواب به ما میدهند که بروید سوخت آزاد بزنید ولی گازوئیل آزاد هم در جایگاههای سوخت به سرعت و در عرض دو ساعت به پایان میرسد.
از او میپرسم یعنی اگر ساعات پایانی شب به جایگاهها مراجعه کنید امکان سوختگیری وجود دارد که چند تن از کامیون داران با هم پاسخ دادند که خانم خبرنگار ما پنج صبح در صف سوختگیری منتظر میمانیم، هشت صبح شروع به سوختگیری میکنند و ساعت ۱۰ صبح هم میگویند که گازوئیل تمام شده است.
مشکل تأمین سوخت آزاد
بهار شاهی ادامه داد: این در حالی است که در همان ساعت ۱۰ صبح هنوز تعداد زیادی کامیون منتظر سوختگیری هستند و از هر دو- سه روزی یک بار موفق به سوختگیری میشویم.
وی با اشاره به اینکه از اول سال تاکنون چهار بار اعتراض و گلایه خود را مطرح کردیم ولی به پاسخ روشنی نرسیدهایم، افزود: میگویند درست میکنیم ولی بالاخره کی میخواهند درست کنند.
رضا حسین زاده، کامیون دار دیگری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برای من ماهیانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ لیتر گازوئیل در نظر میگیرند در حالی که ما هر روزی ۲۰۰ لیتر گازوئیل مصرف میکنیم.
وی ادامه داد: برای سوختگیری آزاد هم باید دو- سه ساعت در پمپ باشیم تا بتوانیم سوخت بگیریم و یک سوم کامیونها موفق به سوختگیری میشوند.
گرهای که تأمین سوخت بر اساس کارکرد کامیون ایجاد کرده
این کامیون دار خراسان جنوبی گفت: یک نکته دیگر اینکه میگویند بر اساس کارکرد ماه قبل به شما سهمیه تعلق میگیرد در حالی که ممکن است ماه قبل ماشین من در تعمیرگاه بوده و یا خود من بیمار شده باشم و نمیدانم بر اساس چه قانون و تبصرهای چنین چیزی را مطرح کردند.
حسین زاده یادآور شد: مشکل ما قیمت هر لیتر گازوئیل آزاد نیست بلکه مسئله کمبود سوخت است.
وی گفت: از طرف دیگر چقدر از شهرداری به نیروی انتظامی و شرکت پخش فرآوردههای نفتی برویم تا ثابت کنیم چقدر کارکرد داشتهایم.
مشکل رانندگان درون شهری
خسروی از دیگر کامیون داران خراسان جنوبی با بیان اینکه باید کامیون کارکرد معین و مشخصی داشته باشد تا کارت هوشمند او شارژ شود، بیان کرد: رانندگان درون شهری به آن میزان نمیرسند چرا که باید بارنامه به ثبت برسد.
وی با اشاره به اینکه متولی ما شهرداری است، ادامه داد: برای تعیین میزان کارکرد شهرداری از ما باربرگ و از طرفی ناوگان راهداری از ما بارنامه میخواهد و این یک مشکل اصلی برای شده و مجبوریم به سمت بارنامههای صوری برویم.
این کامیون دار خراسان جنوبی با بیان اینکه کامیون داران سامانه سیپاد سوخت را بر روی وسیله خود نصب کردهاند، گفت: الان شهرداری هم از ما کارکرد سیپاد و هم ثبت باربرگ را میخواهد که هر کدام مشکلات خاص خود را دارد.
جوابیه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی
محمدرضا عابدانی، مدیرعامل شرکت ملی بخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی در این زمینه به خبرنگار مهر، اظهار کرد: برابر مصوبه ۱۳۷۳۱۹/ ت ۵۱۵۱۲ ه مورخ ۱۴/۱۱/۱۳۹۳ هر گونه تخصیص سوخت به ناوگان نفت گاز سوز بر اساس احصاء اطلاعات و عملکرد از طریق اسناد حمل و GPS از سوی متولیان حوزه درون و برون شهری(سازمان شهرداری و دهیاریها، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای) و اعلام آن به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران امکان پذیر است.
وی افزود: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران فقط واریز کننده سهمیه اعلامی از سوی متولیان مذکور در پروفایل و کارت هوشمند سوخت ناوگان مربوطه است.
در حوزه حمل و نقل و اقتصاد کار کامیون داران مانند خون در رگ است که اگر در انجام آن اختلالی به وجود آید، سلامت اقتصاد استان را تهدید خواهد کرد. باید پای سخن آنان نشست و در راستای باز کردن گره کار آنان کوشید.