آخرین اخبار

بودجه نیروهای مسلح متناسب با تهدیدات افزایش یابد


قاسم حبیب زاده

قاسم حبیب‌زاده، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، درباره توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر قوی شدن ایران گفت: قدرت هر کشوری در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و از جمله نظامی توزیع شده که روبنای همه اینها قدرت نظامی است ولی ریشه همین قدرت نظامی در دیگر ابعاد نهفته شده و لذا هرچند ظاهر کلام مقام معظم رهبری خطاب به نیروهای مسلح بوده اما بطن این کلام متوجه همه مردم، گروه‌ها و مسئولان آموزشی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است.

وی افزود: به میزانی که مردم، گروه‌ها و مسئولان به درستی وظایفشان را انجام دهند به همان نسبت می‌توان انتظار داشت کشور در حوزه نظامی قدرتمند شود، پس خطاب رهبری حال را شامل می‌شود و براین اساس هرکه در هر مسئولیتی قرار دارد باید تلاش کند به بهترین شکل ممکن حوزه کاری خود را پیش ببرد تا برای نظام اسلامی و ایران بزرگ قدرت تولید کند.

این کارشناس مسائل سیاسی حمایت دولت از نیروهای مسلح را یکی از ارکان قوی شدن ایران دانست که باید به آن توجه بیشتری شود، اظهار کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران باید افزایش اعتبارات نظامی در بودجه‌ را متناسب با تهدیدات موجود تنظیم کند؛ یعنی اگر تهدیدات پیرامونی شدت یابد به همان نسبت اعتبارات بخش نظامی رشد پیدا کند و این یک امر بدیهی و طبیعی است. 

تأثیر پیوستن به ائتلاف‌های نظامی در قوی شدن ایران

حبیب‌زاده در ادامه به نقش ائتلاف‌های نظامی در افزایش قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران و قوی شدن کشور پرداخت و گفت: این ظرفیت برای جمهوری اسلامی ایران فراهم است و می‌توان با یکسری از کشورها این ائتلاف را شکل داد اما باید توجه داشت با دیگران در همه اهداف به منظور تشکیل ائتلاف‌های راهبردی اشتراک نظر وجود ندارد. جمهوری اسلامی ایران نظامی منحصربفرد است که به تعبیر امام راحل، آرمان‌ها و اهدافش به اهتزاز درآوردن پرچم «لا اله الا الله» در قلل مرتفع جهانی است و به همین دلیل همه کشورها در یک هدف با ما شریک نیستند ولی در برخی از حوزه‌ها و به صورت موردی و تاکتیکی می‌توان دست به ائتلاف نظامی زد و به نظر من توسط مسئولان ذی‌ربط در حال پیگیری است.

حمایت از محور مقاومت؛ رسالتی دینی و ملی

وی با ضروری دانستن تقویت محور مقاومت با هدف مقابله با دشمنان و حمایت از مظلومان تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران براساس آموزه‌های مکتبی – مبنی بر اینکه اگر فریاد مظلومی شنیده شود و امکان کمک به آن وجود داشته باشد ولی از کمک‌رسانی امتناع شود مسلمان نخواهیم بود – باید از همه آزادی‌خواهان و مظلومان جهان که تحت ظلم قرار دارند حمایت کرد و این موضوع بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار داشته و همچنان هم دارد و براساس همین رهنمودها از کسانی که مقابل اسرائیل می‌ایستند حمایت خواهد شد و جزء محور مقاومت به حساب می‌آیند و تردیدی در آن نیست.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: این اقدام علاوه بر رسالت دینی و مذهبی، در راستای اهداف ملی جمهوری اسلامی ایران تعریف شده؛ زیرا تأمین‌کننده امنیت و منافع ملی ماست. به عبارت بهتر کسانی که اسرائیل و این سگ هار را مهار کنند به امنیت منطقه کمک کرده‌اند. بقای اسرائیل منافع و امنیت همه کشورها را تهدید می‌کند و لذا هرکه با این دشمن مشترک مقابله ‌کند مورد حمایت ما بوده، هست و بعد از این هم خواهد بود.

حبیب‌زاده عملیات «وعده صادق 2» و موضع‌گیری‌ واحد مقامات پس از تجاوز اسرائیل به کشورمان را مصداق بارز پیوند میدان و دیپلماسی دانست و گفت: آنچه که از تحرکات دستگاه دیپلماسی مشاهده شده یک هماهنگی آشکار بین میدان و دیپلماسی است و به نظر دولت و وزارت امور خارجه در این عرصه به خوبی عمل کرده‌اند و باید گفت سفرهای مکرر آقای عراقچی به کشورهای منطقه به‌ویژه بیروت آن هم در زمانی که اسرائیل دست به شرارت در لبنان می‌زد واقعاً قابل تحسین است. و نشان می‌دهد هماهنگی میان میدان و دیپلماسی در سطح بالایی در جریان است و باید این را به فال نیک گرفت.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا