رونمایی از آثار عیلامی در موزه تخت جمشید / موزه شاهچراغ (ع) میزبان اشیاء دوره اسلامی شد
مهدی نجفی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اعلام این خبر گفت: همزمان با برگزاری سومین دوره جشنواره بینالمللی چند رسانهای میراث فرهنگی در شیراز، مقرر شد یکسری نمایشگاهها جنب این جشنواره در موزههای استان فارس برپا شود.
وی یکی از این نمایشگاهها را نمایشگاه بسیار فاخر آثار دوره عیلامی کهنه، میانی و نو برشمرد و افزود: دشت مرودشت استان فارس با پیشینه بیش از ۲۰ هزار سال حضور انسان، نقش مهمی در شکلگیری تاریخ تمدن کشور ایران و همچنین جهان دارد.
نجفی ادامه داد: از قریب ۲۰ هزار سال پیش به این طرف، تاریخ فرهنگی دشت مرودشت به صورت متوالی از نحوه شکلگیری روستاهای ابتدایی و فرهنگهای پیش از تاریخ از جمله دوره نوسنگی تا دوره تمدنی یعنی شهرنشینی وجود دارد که شاخص شهرنشینی در دشت مرودشت شهر پارسه و استخر است.
مسئول امور موزههای میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه این تمدن همراه با شاخصه مهم آغاز دوره نگارش است که تاریخ تمدن ما را شکل داده است، افزود: دوره کهنه عیلامی با آغاز نگارش همراه است لذا در راستای جشنواره مذکور، قدیمیترین کتیبههای موجود مربوط به دوره عیلامی به اضافه آثار دوره میانه که شاخصترین آنها جام مرودشت است که در دشت مرودشت به دست آمده است، در موزه تخت جمشید به نمایش گذاشتیم.
وی اظهار کرد: در موزه تخت جمشید، آثار تمدن شوشان در ارتباط با شوش و خوزستان و دشت مرودشت که مربوط به دوره عیلامی است را در موزه تخت جمشید به نمایش گذاشتیم که مراسم رونمایی از این آثار صبح امروز، ۱۷ آبانماه با حضور دارابی، معاون وزارت میراث فرهنگی در محل موزه تخت جمشید برگزار شد.
نجفی ادامه داد: این آثار در موزه ملی نگهداری میشوند و برای نخستین بار وارد موزه تخت جمشید شدهاند که یکی از شاخصترین آنها جام سیمین مرودشت است و آثار دیگر لوح سیمین همراه با ظرف آن است که جزو اسناد بسیار مهم تخت جمشید است.
مسئول امور موزههای میراث فرهنگی فارس در پاسخ به اینکه آیا این آثار به صورت دائمی در موزه تخت جمشید نگهداری خواهند شد، گفت: فعلا به مدت یک ماه توافق کردیم که این آثار در موزه تخت جمشید نگهداری شوند و چنانچه معاونت میراث فرهنگی کشور تشخیص دهد امکان تمدید این مهلت وجود دارد.
وی اظهار کرد: علاوه بر اینها یکسری آثار دوره اسلامی هم از موزه ملی به موزه حرم شاهچراغ(ع) در راستای جشنواره مذکور انتقال یافته است که مراسم رونمایی از این آثار نیز عصر امروز، ۱۷ آبان با حضور وزیر میراث فرهنگی برگزار خواهد شد.
نجفی بیان کرد: مهمترین اثری که مربوط به موزه هنرهای اسلامی است، سکه ولایتعهدی حضرت علیبن موسیالرضا(ع) است که به دستور مأمون عباسی به مناسبت ولایتعهدی آن حضرت در ملک فارس ضرب شده است. همچنین یکسری آثار سفالین از قرون دوم و سوم هجری و ادوار مختلف اسلامی در موزه شاهچراغ(ع) به نمایش گذاشته شده است.
مسئول امور موزههای میراث فرهنگی فارس یادآور شد: این آثار نیز مربوط به موزه ملی هستند و به صورت امانی به موزه شاهچراغ(ع) انتقال یافتهاند که البته در میان این آثار سکه ولایتعهدی امام رضا(ع) از مجموعه شخصی موزه سکه دلگشا مربوط به رضا قناعتپیشه جهرمی است.
وی همچنین گفت: علاوه بر اینها ۱۲۱ سکه ضرب شده توسط فرمانروایان فارس در شهرستانهای استان در راستای جشنواره میراث فرهنگی در موزه دلگشا و اسناد انیسالدوله و مکاتبات ناصرالدین شاه با وی در موزه باغ ملی به نمایش گذاشته شدهاند.
نجفی با بیان اینکه آثار موزه تخت جمشید و حرم شاهچراغ(ع) مربوط به موزه ملی و آثار موزه دلگشا و باغ ملی مربوط به بخش خصوصی هستند، گفت: بازدید از تمام آثار این موزهها تا بعدازظهر فردا، ۱۸ آبانماه به دلیل برگزاری جشنواره چند رسانهای میراث فرهنگی برای عموم مردم رایگان است اما از بعد از آن که به مدت یک ماه به نمایش گذاشته میشوند، با تهیه بلیت میسر خواهد بود.
انتهای پیام
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید