آخرین اخبار

شهید سیدحسن نصرالله آرمان‌گرایی واقع‌گرا بود


شهید سیدحسن نصرالله آرمان‌گرایی واقع‌گرا بودبه گزارش خبرنگار ایکنا، همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» همزمان با گرامیداشت چهلمین روز شهادت «سیدحسن نصرالله» صبح امروز، شنبه 19 آبان، با حضور برخی از مقامات کشوری و لشکری، صاحب‌نظران و اندیشمندانی از 13 کشور جهان در سالن اجلاس سران برگزار شد.

این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید توسط مهدی غلام‌نژاد، قاری بین‌المللی کشورمان و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با عرض خیرمقدم به میهمانان داخلی و خارجی این همایش گفت: بهانه گردهمایی امروز بزرگداشت اربعین شهادت بزرگ‌مردی است که مقام معظم رهبری، در توصیف او می‌فرمایند «سیدمقاومت یک شخص نبود بلکه یک راه و مکتب بود». 

 

وی ادامه داد: هدف از برگزاری این همایش شناخت ابعاد ناشناخته شخصیت جامع ایشان است. رهبر حکیم انقلاب در تبیین برخی از ابعاد شخصیت ایشان از مجاهد کبیر، عالم پرفضیلت دینی، مجاهد بزرگ و رهبر مدبر سیاسی یاد می‌کنند. بزرگترین شاخصه مجاهد بزرگ و خستگی‌ناپذیر، شهید نصرالله ولایت‌پذیری وی بود. 

 

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور اظهار کرد: تجلیل از شخصیت والامقام نصرالله تجلیل از تمام شهدای عزیز مقاومت، از سردار شهید قاسم سلیمانی تا اسماعیل هنیه، یحیی سنوار، سیدهاشم صفی‌الدین و سردار عباس نیلفروشان است.

 

وی در پایان اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودند «امروز شخصیت برجسته‌ و مهمی چون سیدحسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین در بین حزب‌الله نیستند اما این تشکیلات با مردان خودش، با قدرت معنوی خودش، با روحیه خودش بحمدالله حضور دارد و دشمن نتوانسته بر این تشکیلات فائق بیاید، و ان شاءالله نخواهد توانست». امیدوارم تمامی ما این روز را مشاهده کنیم.

 

در ادامه سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با گرامیداشت رهبران و شهیدان مقاومت، اظهار کرد: شهید نصرالله ترکیب جامعی بود از ویژگی‌هایی که گاه در فرد یا افرادی به ندرت این ترکیب جمع می‌شود و از این جهت این ترکیبی متمایز و ممتاز است.

 

وی افزود: نکته نخست اینکه شهید نصرالله تحلیل‌گر و اندیشه‌ورز بود. همه ما تحلیل‌ها و اندیشه‌های خاص او را در حوزه‌های مختلف شنیده و خوانده‌ایم اما در عین اینکه یک شخصیت ممتاز تحلیل‌گر بود اما یک شخصیت‌ عملگرا نیز بود که این ترکیب نادری است. چرا که بسیاری از افراد در صحنه اندیشه پیشتاز هستند اما در صحنه عمل آن پیشتازی را ندارند. شهید نصرالله هم هنگام اندیشه و هم هنگام عمل در قله بود. 

 

صالحی اظهار کرد: نکته دیگر در شخصیت سیدحسن نصرالله این بود که او یک سیاستمدار کامل و جدی در عرصه ملی، منطقه‌ای و جهانی  و هم یک فرمانده نظامی برتر بود. او از آغاز دوران اشغال لبنان در 1982 توسط رژیم صهیونیستی یک فرمانده نظامی بود. خیلی کم هستند افرادی که هم سیاستمدار برجسته و هم یک فرمانده نظامی برجسته باشند و سیدحسن هر دو بود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: نکته سوم اینکه شهید نصرالله از یکسو یک شخصیت ملی لبنانی بود و به منافع لبنان توجه داشت و دلبسته سرزمین لبنان بود و نمی‌خواست یک وجب از خاک لبنان از دست برود و از سوی دیگر یک شخصیت فراملی بود. از این نگاه شخصیتی که هم در افق جغرافیا و هم منطقه و جهان تعریف شود، نادر است. 

 

وی با بیان اینکه شهید نصرالله اهل تسامح، مدارا، احسان، رحمت و محبت بود، گفت: او در عین حال، در مقابل دشمن باصلابت و نفوذناپذیر بود. ویژگی دیگر شهید نصرالله، آرمان‌گرایی در عین واقع‌گرایی بود. او قله آرمان‌ها را در می‌نوردید اما به واقعیات میدان توجه داشت. خاطرات زیادی از شهید نصرالله در این ترکیب می‌توان دید که چگونه واقع‌گرایی را با آرمان‌گرایی پیوند می‌داد. 

 

صالحی با بیان اینکه شهید نصرالله به صورت توامان یک مدیر راهبردی و میدانی بود، گفت: افراد اندکی داریم که هم در فضای مدیریت راهبردی هستند اما بتوانند مدیر میدانی باشند و یا بالعکس. سلسله‌ای از این ویژگی‌‌های ترکیبی را در شهید نصرالله می‌توان برشمرد. او هم به قدرت سخت توجه داشت و هم قدرت نرم را می‌شناخت و هر سخنرانی و مکتوبی که داشت می‌توانست افق را تغییر دهد. دیپلماسی رسانه‌ای و عمومی رابه خوبی می شناخت و از آن می‌گرفت. 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز کرد: اکنون شهید نصرالله در بین ما نیست و بی‌تردید از دست دادن چنین شخصیت بزرگی سوگی سخت و تحمل آن دشوار است اما نکته‌ای را که شهید فتحی شقاقی بعد از شهادت سیدعباس موسوی در 1992 بیان کرد، یادآوری می‌کنم که «حزبی که دبیر کل آن به شهادت می‌رسد هرگز شکست نمی‌خورد»؛ حتما چنین است و راه سیدحسن نصرالله و حزب‌الله همچنان محکم و پابرجاست.

 

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی سخنران ویژه این همایش بود. 

 

سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه   نیز از جمله میهمانان این همایش بودند.  

 

معرفی ابعاد مختلف فکری و معرفتی شهید سیدحسن نصرالله و نقش‌آفرینی‌های سیاسی او در مواجهه با رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی از جمله اهداف محوری این همایش بود. 

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا