آخرین اخبار

ترامپ به دنبال ایجاد خطای محاسباتی در ایران است + صوت


مهدی خورسند، کارشناس مسائل بین‌الملل

انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده آمریکا در ۵ نوامبر برگزار شد که بر این اساس شهروندان آمریکایی، دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه به عنوان چهل و هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا برای مدت چهار ساله و دومین دوره غیر متوالی انتخاب شد.

پس از موفقیت ترامپ، مهمترین سؤال اذهان عمومی این است؛ آیا نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا وسیاست‌های دونالد ترامپ و شرایط و تحولات خارجی پیش‌رو به صورت معنادار بر جمهوری اسلامی ایران، اثرگذار خواهد بود یا این اثرگذاری قائم به فرد نیست بلکه وابسته به سیاست‌های کلی و عملی واشنگتن است؟ 

در این راستا مهدی خورسند، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایکنا در پاسخ به این سؤال که آیا نتیجه انتخابات آمریکا برای جمهوری اسلامی ایران در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی تفاوتی ایجاد خواهد کرد؟، گفت: دونالد ترامپ مدعی شده بود که در صورت پیروزی در انتخابات تحریم‌های علیه ایران و روسیه را برخواهد داشت لذا ترامپ دو ماه سرنوشت‌ساز را تا پیش از آغاز دوره مسئولیت چهارساله خود در پیش خواهد داشت.  


بیشتر بخوانید: 


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز صراحتاً تاکید دارد عملیات وعده صادق 3 را نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی، انجام خواهد داد و قاعدتاً ترامپ نیز شعار جلوگیری از جنگ را سرداده است به طوری که اخیراً نیز طی گفت‌وگویی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بر پایان دادن به جنگ غزه تأکید کرد. 

تفاوت نوع نگاه ترامپ به تحولات منطقه

خورسند به تشریح تفاوت نوع نگاه ترامپ به تحولات منطقه پرداخت و تصریح کرد: مدل نگاه ترامپ به تحولات نظامی در منطقه چه در غرب آسیا و چه در اوراسیا با نگاه و چارچوب من و شمای ایرانی متفاوت است. او به زعم خود با یک نگاه گاوچران آمریکایی مسئله را مطرح می‌کند و حتی نگاه ترامپ بر این است که این تحولات با منافع آمریکا پایان پیدا کند. 

وی تأکید کرد: جنگ برای رژیم صهیونیستی در طول 14 یا 15 ماه اخیر بدون هیچ عایدی بوده است. قطعاً اگر این حملات و جنایت‌های رژیم صهیونیستی با آورده و عایدی همراه بود و به اهداف خود دست پیدا می‌کرد، خودش جنگ را تمام می‌کرد. 

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آمریکا خواهان پایان تنش‌های سطح منطقه با به نتیجه رسیدن جنگ به نفع رژیم صهیونیستی است، تصریح کرد: رژیم صهیونیستی ابزار آمریکا در منطقه غرب آسیا است و هرگز نمی‌توان این دو مؤلفه و بازیگر را از هم جدا کرد. 

اقدام مضحک آمریکا در آتش‌بس‌ها

خورسند اظهار کرد: آمریکایی‌ها در شرایطی در طول چند ماه پایانی دولت بایدن طرح‌های بسیاری را برای آتش‌بس ارائه می‌دهند که بنیامین نتانیاهو این طرح‌های آتش‌بس را قبول نمی‌کند و یا در مقابل صرفا می‌گفتند طرف فلسطینی آتش‌بس را بپذیرد. این خیلی مضحک است که آمریکا، خواسته و اراده‌ای را بخواهد ولی صهیونیست‌ها آن را نپذیرند آن هم در منطقه پراهمیتی چون غرب آسیا. این نشان از بازی و صحنه‌آرایی آمریکایی‌ها دارد. بنابراین با آمدن فرد جدید نیز فضا تغییر نخواهد کرد.

کارشناس مسائل بین‌الملل تأکید کرد: مدل منفعت‌طلبی آمریکایی‌ها قطعاً ادامه پیدا خواهد کرد و تا رژیم صهیونیستی به اهداف خود دست پیدا نکند یقیناً آمریکا این مسیر منفعت‌طلبی را ادامه می‌دهد و از اسرائیل حمایت خواهد کرد. 

تاکتیک ترامپ برای فرصت دوماه بازگشت به کاخ سفید

خورسند اظهار کرد: از سوی دیگر تاکتیکی که دونالد ترامپ در پیش گرفته این است که این دو ماه تا حضور رسمی در کاخ سفید اتفاقی رخ ندهد و بتواند این دو ماه، فضا را مدیریت کرده و ایران و روسیه را دچار خطای محاسباتی کند.

وی درباره این خطای محاسباتی، گفت: این خطا این است که ایران دست به اقدام بزرگ علیه رژیم صهیونیستی نزند یا حداقل سعی کند تا شدت حمله ایران را کاهش دهد.  

کارشناس مسائل بین‌الملل درباره سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوره چهار ساله رئیس جمهور جدید آمریکا، اظهار کرد: درباره این مدل تا نیامدن دونالد ترامپ باید سناریوهای مختلف را طراحی کنیم. معتقدم شاید ترامپ سعی کند تا بخشی از تفکرات تند خود را اصلاح کند و آن خطاهای گذشته خود را نداشته باشد.

ترامپ یک تاجر است

وی با تأکید بر اینکه ترامپ یک تاجر است و برای نجات دلار به میدان خواهد آمد، کاری که شاید بایدن نتوانست انجام دهد، افزود: به نظر می‌رسد تلاش ایران و شرکای ایران به دلیل انجام مجموعه اقدامات در نظام بین‌الملل برای کاهش سهم دلار از مبادلات بین‌المللی، تحت فشار قرار بگیرد و شاید امتیازات و فرصتی نیز در این فضا به ایران و برخی از همراهان ایران در مدل‌سازی نظم جدید بین‌المللی داده شود. 

کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران باید سیاست خود را مستقل و متوازن در نگاه به شرق و غرب عملیاتی کند. اکنون بهترین فرصت برای یارگیری از اروپایی‌ها است. به نظرم راهبرد جمهوری اسلامی در این ایام برای نزدیکی ارتباط با اروپا و مشخص شدن سطح و عمق رابطه خود با کشور چین باشد. 

خورسند با تأکید بر ارتباط خوب جمهوری اسلامی ایران با روس‌ها، گفت: ما هر چه در روابط با روس‌ها به سطح مشخص رسیدیم اما نتوانستیم با کشور چین به مدل مشخصی برسیم. بنابراین می‌طلبد یکبار برای همیشه، جمهوری اسلامی ایران تکلیف خود را با متوازن‌سازی روابط با شرق و غرب، مشخص کند. متأسفانه ایران در حوزه ارتباطات با شرق نتوانسته با کشور چین روابط مشخصی داشته باشد و باید این مسئله سریع به یک نتیجه مشخص برسد. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا