آخرین اخبار

تولید داخلی برای تأمین نیاز سالانه گندم و روغن ضروری است



به گزارش خبرنگار برنا، علیرضا مهاجر معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی، در هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام کشاورزی بیان کرد: کشور سالانه به یک میلیون تن گندم و ۱۲۰ هزار تن روغن نیاز دارد و باید با بهره‌گیری از پتانسیل‌های داخلی، به تأمین این نیازها و خودکفایی برسیم.

مهاجر به اهمیت امنیت غذایی اشاره کرده و شرایط بحرانی سال‌های گذشته، از جمله تحریم‌ها، خشکسالی، و تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر تامین گندم و روغن را یادآور شد.

وی با تاکید بر لزوم خودکفایی در تولیدات کشاورزی، به تجربه‌ای از سفر خود به اروپا برای خرید گندم اشاره کرد و گفت: در آن زمان به این نتیجه رسیدیم که باید به پتانسیل‌های داخلی تکیه کنیم و نیاز کشور را از منابع داخلی تامین کنیم.

این مقام‌مسئول با اشاره به بحران‌ها و تحولات جهانی، ادامه داد: ما در شرایطی هستیم که نیاز به تدبیر و استفاده بهینه از امکانات مانند آب، خاک، کود، و سم داریم تا بتوانیم با کمترین هزینه بیشترین بهره‌وری را داشته باشیم. اکنون اگر در گندم به خودکفایی رسیدیم، به دلیل تلاش‌های محققین و معرفی ارقام مقاوم به کشاورزان است. این تلاش‌ها به ما این امکان را داده است که نیازی به واردات گندم نداشته باشیم و در تولید دیگر محصولات استراتژیک نیز بتوانیم به پیشرفت و خودکفایی برسیم.

مهاجر به تلاش‌های آتی نیز اشاره کرده و افزود: برای برخی محصولات مانند دانه‌های روغنی، نیاز به برنامه‌ریزی بلندمدت داریم. ما باید شرایطی را فراهم کنیم تا با تعریف پروژه‌های کلان و همکاری با محققین و دانشگاه‌ها، بتوانیم تا ده سال آینده در تولید داخلی دانه‌های روغنی و محصولات مهمی مانند برنج و کلزا به خودکفایی برسیم.

او با تاکید بر نقش بخش خصوصی و دانشگاه‌ها، افزود: معاونت زراعت در کنار محققین و کشاورزان خواهد بود تا این دستاوردها به نتایج عملی و قابل استفاده برسد. امنیت غذایی مهم است و با تلاش همه، باید بتوانیم آینده‌ای مطمئن و مستقل برای کشورمان رقم بزنیم.

وی با اشاره به شرایط جهانی که رو به وخامت است، گفت: چاره‌ای جز خودکفایی نداریم و برای این منظور، باید با استفاده بهینه از منابع محدود آب، خاک، کود و سم، حداکثر تولید را با کمترین هزینه به دست آوریم.

مهاجر ادامه داد: دستیابی به خودکفایی در گندم، باعث شد نیازی به واردات آن نداشته باشیم و از این طریق توانستیم در شرایط سخت اقتصادی پایدار بمانیم.

معاون زراعت وزارت جهاد افزود: در تولید جو و دانه‌های روغنی نیز دستاوردهای کشاورزان توانست ما را در برابر چالش‌ها مقاوم سازد و افقی روشن برای آینده ترسیم کند.

وی با تأکید بر لزوم پیشرفت در تولید بذرهای هیبرید، گفت: انتظار داریم که در ده سال آینده بتوانیم در تولید دانه‌های روغنی، کلزا و حتی برنج به خودکفایی برسیم.

مهاجر به لزوم تقویت تولید قند نیز اشاره کرد و گفت: باید شرایطی ایجاد کنیم تا محققین با تقسیم‌بندی مشخص، امکان توسعه تولید کلزا و دانه‌های روغنی محبوب کشاورزان را داشته باشند.

معاون زراعت در پایان خاطرنشان کرد که معاونت زراعت در کنار کشاورزان و محققین خواهد بود تا امنیت غذایی کشور تأمین شود و دستاوردهای کشاورزی به مرحله بهره‌برداری برسد.

ضرورت افزایش نفوذ ارقام جدید گیاهی در عرصه کشاورزی

محمد رحیمی نماینده ولی فقیه در سازمان تات در ادامه اظهار داشت: عالم خلقت، هم دارای نظم فاعلی است و هم نظم غایی، به‌گونه‌ای که خداوند هر چیزی را خلق کرده و آن‌ها را به سمت اهداف معین هدایت کرده است.

رحیمی با بررسی نگاه‌های مختلف به انسان در طول تاریخ، تأکید کرد که در نگرش انسان‌محور، خواسته‌های انسان اولویت دارد و افزود: اگر تلاش‌های علمی با چنین نگرشی باشد، سلامت و زندگی دنیا و آخرت تضمین خواهد شد.

وی به یافته‌های جدید سازمان اشاره کرد و از تلاش‌های ۷ تا ۱۴ ساله برای معرفی ۸۹ رقم جدید قدردانی کرد و افزود: این یافته‌ها باید به دست کشاورزان برسد و در عرصه عملی مورد استفاده قرار گیرد، نه اینکه تنها برای نمایشگاه‌ها یا کتابخانه‌ها باقی بماند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژیک، زمان آمارهای اندک گذشته و باید سرعت نفوذ این دستاوردها در عرصه‌های عملی افزایش یابد.

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا