آخرین اخبار

رژیم صهیونیستی شایستگی حضور در مجامع بین‌المللی را ندارد


اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه

به گزارش ایکنا، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز، دوشنبه 28 آبان‌ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران و اصحاب رسانه که در محل این وزارتخانه برگزار شد، درباره تهدیدات هسته‌ای رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت: قطعنامه 533 هرگونه تهدید یا توسل به زور علیه تأسیسات هسته‌ای تحت نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را منع می‌کند و یک سند مشخص است که نه تنها استفاده از زور و حمله به تأسیسات هسته‌ای، بلکه تهدید به استفاده از زور علیه تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای کشورها را ممنوع می‌کند و تصریح می‌کند در این زمینه باید شورای امنیت سازمان ملل ملزم است تا ورود کند. 

وی با اشاره به بُعد حقوقی این موضوع، ادامه داد: این بدان معناست که تهدید یا تعرض علیه تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای کشورها به مثابه تهدید یا نقض صلح و امنیت بین‌المللی محسوب می‌شود و تکلیف در این موارد روشن است و شورای امنیت سازمان ملل متحد در این باره باید موضعی قاطع و صریح دربرابر چنین تهدیداتی مطرح کند. 

بقایی اظهار کرد: از حیث دو جانبه و سیاسی نیز طبیعی است که منطقه ما با این رویکردهای قانون‌شکنانه و خلاف حقوق بین‌الملل از سوی رژیم صهیونیستی به مدت چند دهه آشنا است و تا جایی که به ما مربوط می‌شود تدابیر و اقدامات لازم را برای دفاع از منافع و صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای اتخاذ کرده‌ایم. 

وی ادامه داد: به طور کلی رژیمی که هیچ اعتقادی به اصول و اهداف سازمان ملل متحد، هنجارها و قوانین بین‌المللی و زیست مسالمت‌آمیز در جامعه بین‌المللی ندارد و اساساً ایجاد آن بر مبنای غصب و تعرض به یک ملت بوده است. براین مبنا چنین موجودیتی اساساً شایستگی حضور در مجامع بین‌المللی و مشخصا سازمان ملل متحد را ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به ابتکارات انجام شده از مدت‌های قبل در سطح سازمان همکاری‌های اسلامی به منظور مخالفت با ادامه حضور رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، اظهار کرد: این نشان می‌دهد جامعه بین‌المللی به این نتیجه رسیده است که چنین رژیمی لیاقت تداوم حضور در سازمان ملل متحد را ندارد. باید به این مسئله درخواست گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل متحد مبنی بر اینکه کشورها در یک اقدام و ائتلاف جمعی عضویت رژیم صهیونیستی را در سازمان ملل لغو کنند، افزود. 

 وی با تأکید بر چرایی حضور نمایندگان رژیم صهیونیستی در نشست‌های بین‌المللی که قرار است درباره مسائل بین‌المللی و حل و فصل آن مسائل، گفت: از کشورها برای پیوستن به کارزار منع عضویت رژیم صهیونیستی در مجامع بین‌المللی استقبال می‌کنیم. 

بقایی درباره اهداف سفر علی لاریجانی به سوریه و لبنان، تصریح کرد: سفر ایشان نشانه استفاده از تمام ظرفیت‌های کشور برای پیشبرد اهداف دیپلماسی جمهوری اسلامی است. حضور در لبنان و سوریه به عنوان دو کشور پیشتاز و پیشگام در جلوگیری از توسعه‌طلبی رژیم صهیونیستی، پیام مشخصی را داشت؛ پیامی مبنی بر حمایت قاطع و مستمر جمهوری اسلامی ایران از مردم و مقاومت لبنان و سوریه در برابر تداوم تجاوزات و تحرکات جنگ‌افروزانه رژیم صهیونیستی. 

در ادامه سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه درباره موضوع هسته‌ای هیچ‌گاه مذاکره را ترک نکردیم، گفت: در تمام این سال‌ها بحث‌های مرتبط با رفع تحریم‌ها و احیای برجام وجود داشته است. طبیعی است هیچ مذاکره‌ای، به ویژه در موضوع هسته‌ای، در خلأ صورت نمی‌گیرد. جمهوری اسلامی ایران حسن نیت خود را در این رابطه نشان داد. وزیر خارجه در توئیتی اعلام کرد اینک نوبت اروپا است. سفر آقای گروسی، مفید و خوب بود و تفاهم‌های خوبی هم انجام گرفت. علی‌الاصول انتظار می‌رود طرف‌های مقابل قدردان این رویکرد جمهوری اسلامی ایران باشند و اجازه دهند موضوعات فیمابین ایران و آژانس در مسیر فنی و به دور از فشارها و ملاحظات سیاسی ادامه پیدا کند. 

وی درباره تلاش ایران برای گسترش تعامل با کشورهای همسایه، درباره صحت و سقم دیدار نماینده ایرانی با طرف مراکشی، اظهار کرد: اساسا جمهوری اسلامی ایران همیشه از بهبود روابط با کشورهای همسایه، منطقه و کشورهای اسلامی استقبال کرده است. در رابطه با این موضوع خاص تاریخچه روابط ما با مراکش مشخص است. جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه پیشگام قطع روابط نبوده است. بدیهی است در راستای همان سیاستی که از مدت‌ها قبل داشتیم و در دولت چهاردهم ادامه خواهیم داد همواره از بهبود روابط با کشورها بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت و با توجه به منافع و مصالح ملی کشور، منطقه و جهان اسلام استقبال می‌کنیم. 

بقایی راجع به آخرین وضعیت توافق‌نامه همکاری ایران و اتحادیه ی اوراسیا، گفت: از چند سال قبل ایران با این اتحادیه اقتصادی وارد تعامل شد که ظرفیت قابل توجه تجاری دارد. آخرین تحول، امضا و تصویب موافقتنامه بین ایران و اتحادیه اورسیا توسط ارمنستان بود. این اتحادیه دارای 5 کشور عضو است که اگر روند آن طی شود، این موافقت‌نامه اجرایی می‌شود و ظرفیت‌های قابل توجهی بین ایران و سایر کشورهای عضو اوراسیا شکل می‌گیرد. 

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت روابط جمهوری اسلامی ایران و آمریکا، افزود: کانال ارتباطی بین ایران و آمریکا همان کانال دفتر حفاظت منافع سوئیس است. همان کانالی که کماکان بوده و برای رد و بدل هر پیام و بحثی فیمابین دولت ایران و آمریکا وجود داشته است و اگر صحبتی داشته باشیم طبق روال مرسوم از طریق این کانال انجام می‌شود. 

وی با تأکید بر اینکه هر کنش نامناسبی علیه منافع جمهوری اسلامی ایران بی پاسخ نمی‌ماند، ابراز کرد: در شرایطی که مقامات اوکراین اذعان دارند که ادعاهای مربوط به انتقال موشک بالستیک به روسیه صحت نداشته، انتظار است تا کشورهای اروپایی در ادعاهای قبلی خود تجدید نظر کنند اما به نظر می‌رسد بعضی از کشورهای اروپایی بر رویکرد خود اصرار دارند. 

بقایی درباره سفر گروسی به تهران، تصریح کرد: این سفر هیچ گونه ارتباطی با رژیم صهیونیستی و تهدیدات آن ندارد. تهدیدات رژیم صهیونیستی، صد در صد خلاف حقوق بین‌الملل است که به شیوه خود و به نحو مقتضی از سوی جمهوری اسلامی ایران پاسخ داده خواهد شد. 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آنچه در سفر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدنظر بود و در ادامه رایزنی‌ها و گفت‌وگوهای ایران و آژانس به عنوان یک عضو و یکطرف معاهده NPT و دارنده برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای، این بود که برخی از ابهامات و سؤال‌ها درباره بخش‌هایی از برنامه صلح آمیز هسته‌ای ما مطرح است که از نظر ما مبانی آن دقیق و روشنی نیست و باید مورد گفت‌وگو قرار بگیرد. 

 

وی اظهار کرد: مباحث فنی را قاعدتاً سازمان انرژی  اتمی ایران به آن پرداخته و صحبت کرده‌اند اما آنچه مشخص بود و در دیدار آقای گروسی و وزیر امور خارجه مورد تأکید قرار گرفت رویکرد مثبت و همراه با حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در پرداختن و رسیدگی به مباحث و موضوعاتی است که بین ایران و آژانس وجود دارد. همه تلاش و تأکید ما در گفت‌وگوها این بود که اجازه داده شود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بتواند به دور از فشارهای مخرب و شرورانه برخی از طرف‌ها، کار فنی خود را انجام دهد و امیدواریم این مسیر منجر به ایجاد فضای اعتماد بیشتر برای کار مشترک با آژانس باشد. 

 

بقایی گفت: یکی از عواملی که باعث تداوم یک شرارت و گسترش دامنه جنایات شدید بین‌المللی می‌شود، احساس اطمینان از بی‌کیفر ماندن است. آنچه از فردای بعد از جنگ جهانی دوم و حتی قبل از آن مد نظر جامعه بین‌المللی بود، تأکید بر این بود که جنایات شنیع همچون نسل‌کشی، علیه بشریت و جنایات جنگی نباید بدون کیفر بماند. 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: متأسفانه آنچه در یک سال اخیر شاهد بودیم این است که رژیم صهیونیستی با اطمینان از کارشکنی آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی در مسیر اجرای عدالت چه در دیوان بین‌المللی کیفری و دادگستری به جنایات خود ادامه داده است. به همین دلیل گفته می‌شود کارشکنی در مسیر اجرای عدالت، نوعی همدستی محسوب می‌شود. 

 

وی ادامه داد: در دیوان بین‌المللی کیفری فشارها علیه قضات و دادستان دیوان برای اینکه روند درخواست حکم بازداشت سران رژیم صهیونیستی دچار اخلال شود در جریان بوده است. در بالاترین سطوح مقامات آمریکا به این روند ورود کردند و در دیوان بین‌المللی دادگستری نیز متاسفانه برخی از کشورها چون آلمان ورود اخلال‌گرانه‌ای داشته‌اند و فکر می‌کنم این چیزی است که جامعه بین‌الملل باید نسبت به آن هوشیار شود. 

 

بقایی با بیان اینکه جلوگیری از اجرای عدالت، تسهیل‌کننده عادی‌سازی جنایت و شرارت است، تصریح کرد: این موضوعی است که نه تنها کشورهای منطقه بلکه تمام کشورها باید نسبت به آن آگاه باشند و در قبال آن از طریق سازمان‌های بین‌المللی اقدام کنند. 

خبر در حال تکمیل است.

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا