نقش حضرت امام(ره) و آیتالله سعیدی در شخصیتسازی بانو دباغ
صالحی در مراسم گرامیداشت مرحومه مرضیه حدیدچی تشریح کرد:
به گزارش خبرنگار ایکنا، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنگره ملی «بانوی مبارز و انقلابی، مرحومه مرضیه حدیدچی(دباغ)» که صبح امروز، چهارشنبه 30 آبانماه در تالار وحدت برگزار شد، با گرامیداشت یاد امام راحل، شهدا و بانو دباغ، گفت: ایشان فرایندی در شخصیتسازی داشته و مسیر شخصیت ایشان را از چند طریق میتوان پی گرفت.
وی افزود: نکته اول الگوهای شخصیتهای ایشان است که دو شخصیت در شخصیتسازی ایشان نقش محوری و مؤثر داشتند. اولین شخصیت، حضرت امام(ره) است که مسیر حرکت مرحومه دباغ را معین کردند که از دیدار در نجف و ۴ ماه حضور در پاریس خدمت امام(ره) باعث شد از راه دور و نزدیک متنعم به مسیر و نفس امام باشند.
صالحی بیان کرد: شخصیت دوم آیتالله سعیدی، شخصیتی عالم، خطیب و فردی با ارتباطات اجتماعی فعال بود. این دو شخصیت بر فضای فکری مرحومه دباغ اثرگذار بودند و تأثیرپذیری ایشان از این دو شخصیت مهم است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: معلمان و موازین شخصیت ایشان در کنار آن دو شخصیت هستند. مرحوم پدر ایشان علی حدیدی کتابفروشی بنام ایرانشهر در همدان داشتند. ایشان تربیتیافته چنین پدری بود و تا کلاس ششم درس خواند و بعد تحت تعلیمات حوزوی قرار گرفت.
وی با اشاره به نقش کتاب و کتابخوانی در خانواده ایشان گفت: مادر ایشان در آن ایام که خانمهای باسواد و کتابخوان کم بودند، منزلشان محل تدریس برای بانوان بود. این پدر و مادر در شکلگیری شخصیت ایشان اثرگذار بودند. همسر ایشان نیز حاج حسن دباغ به عنوان نیمهپنهان زندگی ایشان است. شخصیت حاج حسن دباغ قابل توجه است. فردی که توانسته پا به پای این مرحومه بیاید و تاثیرات عمیقی بر بانو دباغ داشت و ورود بانو دباغ به عرصه سیاست به دلیل ایشان بوده است. ارتباط ایشان با اساتیدی چون شهید خوانساری و دیگران نیز قابل تأمل است.
صالحی ادامه داد: آن الگوهای شخصیتی، فرایند اجتماعی شخصیت سازی ایشان است. ۴ مرحله شخصیتساز را نیز میتوان در زندگی مرحومه دباغ برشمرد؛ از سال ۴۲ تا ۵۲ و دوره پیش از زندان ایشان، از ۵۲ تا ۵۳ در زندان، هجرت از ۵۳ تا 57 و در نهایت حضور چهارماهه در کنار امام(ره) در پاریس. در این چهار مرحله شخصیت ایشان به آن مرحله که امروز ما میبینیم میرسد و در حقیقت شخصیت ایشان پس از انقلاب شکل گرفته بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این بازخوانیها از جهات مختلف حائز اهمیت است. روایت ما از انقلاب و دفاع مقدس مردانه است، هر چند بهتر شده اما باید بهتر و بهتر شود و سهم بانوان در تمامی این حوزهها قابل توجه است. روایت بی واسطه مرحومه دباغ موجب شناخت بهتر شخصیت بانوان در آن ایام میشود.
وی با اشاره به حوزه عملیات زنان در مبارزات انقلابی افزود: ما به روایت زنانه از انقلاب و دفاع مقدس نیازمند هستیم و مرحومه دباغ میتواند به این زمینه کمک کند. لذا باید زنانی را پیدا کنیم که روایتهای آنها برای نسل امروز ما خواندنی و شنیدنی باشند. بازخوانی این روایتها میتواند فاصله بین نسلی را کم کند. باید فرزند زمانه بود و امثال دباغها برای نوجوانان و جوانان و بانوان حرفهای گفتنی دارند و این حرفها پایان ندارد. لذا باید گسست میان نسلها را از بین برد و آن را به زبان امروزی به نسل جدید منتقل کرد.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید