ارتباطات و فن آوری اطلاعات

نیازمند تشکیل «شبکه زخم» کشوری هستیم


به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید مهدی طبایی امروز در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت با اشاره به افزایش شیوع زخم در دنیا گفت: تغییر سبک زندگی افزایش چاقی و .. در دنیا سبب شده شیوع زخم‌های مختلف علاوه بر زخم های سوختگی و زخم‌های ناشی از و تصادفات افزایش یابد.

وی با اشاره به شیوع دیابت در ایران گفت: شیوع این بیماری در ایران از میانگین جهانی بیشتر شده است. از هر چهار نفر مبتلا به دیابت، یک نفر دچار می‌شود و در بین آن‌ها یک نفر از هر چهار نفر مجبور به قطع عضو خواهد شد.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: اغلب افرادی که مجبور به قطع عضو ناشی از زخم های دیابتی می‌شوند، از قشر ضعیف جامعه هستند و با توجه به اینکه به طور معمول افراد فعال یک خانواده به‌ویژه مردان درگیر این موضوع می‌شوند، بار اقتصادی زیادی به خانواده آن‌ها وارد می‌شود.

وی ضمن تاکید بر مداخله به موقع در درمان زخم، بر کاهش مشکلات ناشی از زخم گفت: نیازمند این هستیم که مراکز درمان زخم استاندارد سازی شود و تشکیل شبکه زخم کشوری برای ارتباط موثرتر مراکز هستیم.

طبایی خاطر نشان کرد: جهاد دانشگاهی از حدود ۱۱ سال پیش با برگزاری کنگره زخم و ترمیم بافت تلاش کرده با دستاوردهای نوین علمی سرمنشا پژوهش‌های جدید باشد و گامی در جهت رفع کمبودهای این حوزه بردارد.

نیازمند تشکیل «شبکه زخم» کشوری هستیم

دکتر نیز در این مراسم با بیان اینکه یکی از وظایف دولت‌ها تامین شرایط لازم برای حفظ و ارتقای سلامت افراد جامعه است. جمعیت‌ها دارای ساختاری دینامیک و پویا هستند و در مرور زمان ترکیب سنی، جنسیتی و بیماری‌ها دستخوش تغییرات می‌شود که همین موضوع ضرورت به‌روزرسانی اقدامات عملی ایجاد می‌کند. گاهی تغییرات سریع اتفاق می‌افتد مثل شرایط ایجاد شده در زمان همه‌گیری کرونا که در دنیا شاهد بودیم و سبب شد تغییرات قابل توجهی در پروتکل‌های درمانی اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به اینکه همیشه تغییرات سریع و پر سر و صدا نیست، ادامه داد: افزایش موارد بیماری مثل بیماری‌های مزمن، سرطان‌ها و بیماری دیابت و … که تابعی از افزایش میانگین سنی جامعه است و در حال حاضر ۷۰ درصد از علل مرگ و میر جامعه را تشکیل می‌دهند.

مسلمی نائینی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی همواره در کنار نهادهای حاکمیتی و مردمی قرار داشته و با نظارت علمی برای رفع مشکلات حوزه‌های مختلف راهکارهای عملی ارائه داده است. پژوهشکده‌های مختلف مثل رویان، ابن سینا و غربالگری سرطان معتمد و … هر یک همزمان با تحقیق و توسعه به ارائه خدمات تخصصی به جامعه شده‌اند.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی گفت: راه‌اندازی پژوهشکده فناوری‌های ترمیم زخم و بافت یارا یکی از اقدامات مهم در این حوزه است که توانسته با تجربیات کسب شده، فعالیت‌ها تحقیقاتی و … گام‌های ارزشمندی در زمینه توسعه دانش مرتبط با زخم و بافت بردارد.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا