بسیج یک شبکهسازی فرهنگی، اجتماعی و نظامی است
رهبر معظم انقلاب در دیدار بسیجیان سراسر کشور:
این مراسم با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط مهدی عادلی، قاری بینالمللی کشورمان، آغاز شد.
سخنرانی حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، به صورت زنده و مستقیم از رسانه KHAMENEI.IR و شبکههای صدا و سیما در حال پخش است.
گزیدهای از بیانات معظم له در این دیدار به شرح ذیل است:
خیلی خوش آمدید برادران عزیز و خواهران عزیز. به همه شما درود میفرستم، همچنین به تمام کسانی که این سخن را در سراسر کشور میشنوند.
درباره بسیج چند جملهای عرض میکنیم؛ بسیج مستضعفین در کشور یک پدیده بینظیر بود که به وجود آمد. این پدیده در هیچ نقطه دیگری و هیچ کشور دیگری در عالم به این شکل سابقه نداشت. پدیده استثنایی محسوب میشد. این را از جهات مختلفی توضیح میدهم و عرض میکنم.
این پدیده یک پدیده تقلیدی نبود و گرتهبرداری نبود، از فرهنگ ملی خودمان و از تاریخ ما این پدیده جوشید. این اولین حرف ماست نتیجه این حرف نیز این است که این پدیده چون اصیل است، ماندنی است. این پدیده از بینرفتنی نیست. ثابت است و ماندنی چون ریشهدار است و مربوط به خود این ملت، تاریخ و این هویت ملی و ایرانی است. این یک شبکهسازی فرهنگی است.
بسیج در اصل یک شبکهسازی فرهنگی، اجتماعی و البته نظامی است. آنچیزی که امروز ابتدائاً به ذهن میرسد جنبه نظامی بسیج است درحالی که جنبه نظامی با همه اهمیتش بیش از جنبههای فرهنگی بسیج و اجتماعی بسیج نیست. امام (ره) این شبکهسازی را کرد و این ابتکار امام (ره) بود. کی؟ در دل یک تهدید بزرگ. این از خصوصیات امام بزرگوار ما بود. غالب شماها دوران امام (ره) را درک نکردهاید.
یکی از خصوصیات امام بزرگوار ما همین بود از دل تهدیدها ایجاد فرصت میکرد. اینجا نیز همینجور شد. روز 13 آبان در سال 58 حادثه تسخیر لانه جاسوسی اتفاق افتاد. قدرت درجه اول آن روز دنیا یعنی آمریکا، شروع کرد به چنگ و دندان نشان دادن، تهدید کردن، تحریم کردن. در دل این تهدیدها امام در روز 5 آذر یعنی با فاصله حدود 22 الی 23 روز از آن قضیه فرمان بسیج را صادر کرد.
یعنی آن وقتی که کشور، کشوری که تازه انقلاب کرده است، هیچ یک از ابزارهای دفاع از خود را در اختیار ندارد، تقریباً و مورد یک چنین تهدید بزرگی قرار رفته است در چنین شرایطی امام (ره) ناگهان یک شجره طیبه و نهالی را در زمین اجتماعی، فرهنگی و نظامی کشور نشاند و آن شجره طیبه، بسیج بود. از تهدید، فرصت ایجاد کرد.
بسیج گفتیم جنبه نظامیاش یکی از جنبههای آن است. آنچه که حالا عرض میکنم این است که در درجه اول، بسیج یک مکتب است، یک اندیشه است، یک تفکر است. در واقع یک شبکهسازی فکری و فرهنگی است. اگر کار نظامی نیز میکند و کار اجتماعی و عملی میکند که میکند، منشأ آن همان منطق و اندیشهای است که پایه بسیج را تشکیل میدهد. اگر بخواهم آن منطق و پایهای که بسیج بر روی آن قرار گرفته است را در دو کلمه توضیح دهیم، باید بگویم آن دو کلمه عبارت از ایمان و اعتماد به نفس است یا میتوان تعبیر کنید به خداباوری و خودباوری، این دو پایه بسیج است. بسیج بر روی خداباوری و خودباوری بنا شده است.
هر چه هم این درخت ثمره بدهد؛ امروز، فردا و آینده ناشی از همین دو چیز است؛ خداباوری و خودباوری. خصوصیات زیادی بسیج دارد و هه از این دو پایه اصلی نشئت میگیرد. بسیج شهامت دارد، ابتکار دارد، سرعت عمل در کارها دارد، دید وسیع دارد، دشمنشناسی دارد. در برابر تحرکات گوناگون حساسیت دارد. اینها برای بسیج است اما همه اینها و سایر خصوصیات ممتاز بسیج ناشی از همان دو خصوصیت است که اگر فکر کنیم به آن و بشکافیم و بحث کنیم کاملاً روشن میشود.
وقتی میگوییم خداباوری، نتیجه آن، عبارت است از تسلیم درمقابل خدا، این یک توکل به خدا است. یقین به وعده خدا، خداباوری یعنی این. همه تسلیم در مقابل خدا هستیم. ثانیاً تکیه به کمک خدا داریم و امید به کمک خدا داریم و ثالثاً به وعدهای که خدا به ما داده است اعتماد داریم «اِن تَنصُروا اللهَ یَنصُرکُم».
درباره خودباوری و نتیجه خودباوری و اعتماد به خود و قبول خود عبارت است از کشف ظرفیتهای خود. ما خیلی از اوقات از ظرفیتهای وجودی خود غافل هستیم و حتی ظرفیتهای جسمی خود غافل هستیم چه برسد به ظرفیتهای فکری، روحی و قلبی. خودباوری ما را متوجه این ظرفیتها میکند و ما را قدرشناس این ظرفیتها میکند و بعد موجب میشود این ظرفیتها را بکار بگیریم مثالهای زیادی دارد وارد بحث و بیان جزئیات نمیشویم.
اخبار و تصاویر تکمیلی متعاقباً منتشر خواهد شد.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید