آخرین اخبار

عملیات «وعده صادق 3» در زمان خود انجام می‌شود


نشست خبری محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی

به گزارش خبرنگار ایکنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز، چهارشنبه هفتم آذرماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت فرارسیدن روز مجلس، در ساختمان شیخ فضل‌الله مجلس شورای اسلامی برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه(س) و تقدیر و تشکر از اصحاب رسانه برای پیگیری خواسته‌های مردم، گفت: اصحاب رسانه با پیشنهادات خود به مسئولان کشور در سطوح مختلف کمک‌کننده هستند. یکی از انتقادها به من برگزار نکردن نشست خبری بود. در روز خبرنگار به اصحاب رسانه قول دادم که در این دوره حداقل در سال دو بار یا فصلی یک بار در خدمت شما باشم و این اولین جلسه در شش ماه اول است. 

 

وی گفت: خوشحالم امروز شاهد آتش‌بس در لبنان هستیم‌ و از این آتش‌بس استقبال می‌کنیم. از اینکه مردم عزیز لبنان از زیر ظلم و بمباران‌های جنایتکارانه رژیم صهیونیستی امشب را در آرامش به سر می‌برند از خداوند بزرگ شاکریم. به سهم خود از رزمندگان حزب‌الله که با شجاعت و درایت جنگیدند و اجازه ندادند یک وجب از خاکشان با توجه بمباران‌های وحشیانه به تصرف صهیونیست‌ها در بیاید، تشکر می‌کنم.

 

قالیباف درادامه درباره قانون جهش تولید مسکن، ساماندهی اجاره بها و اقدامات مجلس برای کوتاه شدن مدت زمان خانه‌دار شدن مردم، اظهار کرد: مطمئن هستم که مسکن و نقش این مسئله در معیشت مردم مهم و اساسی است‌. مسئولان نباید موضوع مسکن را در کشور رها کنند. امروز هزینه مسکن در خانواده به گونه‌ای است که حداقل ۵۰ تا ۷۵ درصد درآمد خانواده‌ها را به خود جذب می‌کند. اگر از تبعات اجتماعی و فرهنگی این موضوع و اسباب‌کشی، استهلاک وسایل و سایر مسائل عبور کنیم اما اگر مسکن خانواده‌ها حل شود بزرگترین مشکل معیشتی آنها حل شده است.

 

رئیس مجلس گفت: برای حل این موضوع باید به دو مطلب توجه کرد؛ به رسميت شناختن مسئله مهم است و اجازه دهیم صاحب‌نظران، نظرات خود را بیان کنند. ما باید از تمام ظرفیت‌ها برای حل این موضوع استفاده کنیم. 

 

قالیباف بیان کرد: ما در مجلس یازدهم به عنوان قانونگذار گفتیم که تولید مسکن باید در اولویت قرار گیرد و جلوی احتکار مسکن را از بساز و بفروش‌ها، نهادهای دولتی و غیر دولتی بگیریم. در تهران یک میلیون خانه خالی احتکار شده‌ است. مسئله بعدی ساماندهی اجاره‌بهای مسکن است. از ماده ۵۰ تا ۵۵ برنامه هفتم سیستم نظام تأمین، مسکن روستایی و بافت فرسوده و در قانون جهش تولید شیوه ساخت مسکن در حوزه‌های مختلف را پیش‌بینی کردیم‌. 

 

وی با تأکید بر عدم درست بودن شیوه های اجرای تولید مسکن تاکنون، گفت: دولت نباید مسئول ساخت و تولید مسکن باشد. طبیعتا مردم، شرکت‌ها و بنگاه‌ها می‌توانند خانه بسازند. دولت مکلف است زمین را برای مسکن تهیه کند. اکنون زمین بعضا ۵۰ تا ۷۰ درصد قیمت تمام‌شده یک خانه است. دولت باید زمین را حتی برای طبقه کم برخوردار در اختیار بگذارد.  

 

قالیباف تصریح کرد: ۱۵ درصد از جغرافیا و سرزمین ما قابل سکونت است و اکنون کمتر از یک میلیون هکتار تحت پوشش مسکن است. سازمان ملی زمین و مسکن بیش از زمین‌هایی که اکنون ساخته شده و در اختیار است، همین مقدار زمین را در تملک دارد که ساخته نشده و این زمین‌ها یا در محدوده یا در حریم هستند.

 

وی با تأکید بر تسهیل‌گری و پشتیبانی دولت از مردم، گفت: دولت باید اجازه‌ دهد با در اختیار گذاشتن زمین‌ها، مردم مسکن بسازند. حتی ما باید در توزیع زمین‌ها به جمعیت هر شهر توجه کنیم. دولت خود را مکلف کند تا هر کسی توانایی خرید مسکن ندارد با در اختیار گذاشتن زمین به آنها کمک کند. تهران در هر هکتار ۱۵۰ نفر جمعیت دارد در حالی که جمعیت توکیو کمتر از این است. 

 

قالیباف اظهار کرد: الان قریب ۱۸ سال از ساخت مسکن مهر می‌گذرد در این مدت زیر ۲ میلیون مسکن ساخته شده و حدود ۱۲۰ هزار مسکن، هنوز به طور قطعی واگذار نشده است. بگذارید مردم خودشان مسکن بسازند. در حساب ۱۰۰ امام، وظیفه دولت تأمین زمین اعلام کردند.

 

رئیس مجلس با بیان اینکه در مجلس قوانین را در این زمینه دنبال می‌کنیم، گفت: دولت هم در مسیر اجرا اصلاح کند و بخش خصوصی را در مسیر بیاوریم تا بتوانند مردم صاحب مسکن شوند.

 

قالیباف درباره توافق آتش‌بس در لبنان و اظهارات نتانیاهو مبنی بر تمرکز آنها بر ایران و برنامه هسته‌ای ایران، بیان کرد: از توافق آتش‌بس استقبال می‌کنیم. خدا را شاکریم که آرامش در لبنان برقرار شده و امیدواریم در غزه نیز آرامش برقرار شود اما نتانیاهو هم حرف گزافی زده است. هنگامی که جنگ لبنان شروع شد و سید حسن را شهید و جنایت پیجرها را کردند تمام تصورها این بود که حزب‌الله تضعیف شده است. 

 

وی به سفر خود به بیروت و حضور در میان مردمی که زیر آتش می‌جنگیدند، ادامه داد: من در آنها صبر، شجاعت، درایت، خلاقیت را مشاهده کردم و حزب‌الله را زنده دیدم و در ژنو گفتم حزب‌الله زنده‌تر از همیشه است. نتانیاهوی کثیف با ۷ لشکر به جنوب لبنان برای تصرف آمد اما نتوانست کاری کند. بهتر است رجزخوانی نکند و بداند شکست خورده است. این قدرت اسلام است. ما هم عملیات «وعده صادق ۳» را داریم و این تصمیم ماست و زمان آن هم چزو عملیات است که در وقت و زمان خودش انجام می‌شود.

 

قالیباف درباره بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ و تأمین ارز ترجیحی کالاهای اساسی و رشد ۸ درصدی قانون برنامه هفتم و اقدامات مجلس در این زمینه، تصریح کرد: بحث معیشت و رفاه و در کنار آن رشد اقتصادی مهم است. این بودجه در کمیسیون تلفیق درحال بررسی است اما هنوز به قانون تبدیل نشده است. در بحث افزایش حقوق تمام تلاش خود را کردیم تا به اندازه تورم بتوانیم حقوق و خدمات را پوشش دهیم. هزینه‌های جاری بودجه پیشنهادی دولت به مجلس، مقداری افزایش داشت و قول از دوستان گرفتم که اصلاح کنیم. 

 

رئیس مجلس گفت: در جلسه‌ با کمیسیون‌های مجلس و دولت، رئیس‌جمهور تأکید کرد اگر افزایش هزینه‌های جاری دولت را قبول ندارم و اولویت افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان است. لذا افزایش حقوق را بین ۲۰ تا ۳۰ درصد پیش بینی کردیم. همچنین در بودجه ۸ درصد برای قانون خانواده و جوانی جمعیت، در نظر گرفتیم که اگر حقوق افراد ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد اگر شامل این خدمات می‌شوند این ۸ درصد به آنها اضافه شود. لذا سعی کردیم تورم را با این دو سیاست در حقوق افراد جبران کنیم. حداقل‌ حقوق ۱۳ میلیون تومان پیش بینی شده و برای بازنشستگان بیش از ۱۱ میلیون تومان است. همچنین تا حقوق 24 میلیون تومان معاف از مالیات است و مالیات برای حقوق بیش از ۲۴ میلیون تومان حداقل ۱۰ درصد در نظر گرفته شده است. ۱۱ میلیارد یورو نیز ارزترجیحی برای کالای اساسی و تجهیزات مصرفی پزشکی معین شده است.

 

قالیباف با تأکید بر اینکه مجلس محل نگاه‌ها، نظرات و سلایق مختلف و تضارب آرا و افکار است، افزود: این باعث پخته‌تر شدن کار می‌شود و هیچ مشکلی در این زمینه نیست؛ این نشانه زنده و پویا بودن مجلس است. مجلس دوازدهم عقلانیت انقلابی بالاتری از مجلس یازدهم دارد. بخشی از دوستان فعال و مؤثر از مجلس یازدهم به این مجلس آمده‌اند و این مجلس کیفی‌تر است. 

 

وی با اشاره به هماهنگی دولت و مجلس، گفت: هماهنگی بین قوا مهم است و اگر سران قوا در موضوعی به جمع‌بندی برسند مقام معظم رهبری این اعتماد را دارند اما همه به این موضوع متعهد هستیم که مسیر قانون را طی کنیم. اگر لازم باشد در جلسه سران تصمیم بگیریم قانونی را انجام ندهیم، صرفا برای یکسال است و بعد باید دوباره برای تصمیم نهایی به مجلس برود. 

 

قالیباف درباره زمان ابلاغ قانون عفاف و حجاب، ابراز کرد: ۲۳ آذرماه مصوبه عفاف و حجاب برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود.

 

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی نظارت بر دولت و حل مشکلات مردم تأکید کرد: وقتی حرف از وفاق، همکاری و تعامل می‌زنیم باید مبانی داشته باشد. امروز مجلس و دولت می‌گویند برنامه هفتم میثاق کلان ماست. گاهی در برنامه هفتم اساس را قبول داریم اما روش‌ها متفاوت است. درباره بحث تابعیت‌ها که فوریت آن رأی نیاورد، کار خلاف قانون بود که الان در کمیسیون مربوط در حال بررسی است. حضور آقای ظریف خلاف است. جای آقای ظریف بودم با ظرافت به آقای پزشکیان می‌گفتم لایحه به مجلس رفته بعد از اصلاح در خدمتم. آیا چون با فوریت این طرح موافقت نشده، خلاف وفاق رخ داده است؟ 

 

وی ادامه داد: در حوزه نظارت نیز که سیستمی و جمعی است، یعنی یک نفر می‌تواند تحقیق و تفحص کند اما تا کمیسیون این تحقیق را نپذیرد به صحن نمی‌آید. جنس نظارت مجلس با سازمان بازرسی کل کشور متفاوت است. آنجا اگر کاری خلاف باشد جلوی کار را می‌کنند اما نظارت مجلس مچ‌گیری نیست بلکه از مجاری قانونی پیگیری می‌کنیم.

خبر درحال تکمیل است. 

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا