فرسودگی ماشین آلات معدنی عامل کاهش بهره وری و حوادث معدنی
به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا، نمایشگاه کانمین که یکی از نمایشگاههای اصلی صنعت معدن کشور است برگزار شد، اما بسیاری از کارشناسان کیفیت و دستاوردهای آن را قابل قبول ندانستند.
عبدالرضا صالحی دبیر انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین آلات معدنی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی برنا در خصوص این نمایشگاه گفت: هر سال در کشور نمایشگاههایی با عنوان معدن در نقاط مختلف کشور برگزار میشود، اما متاسفانه هیچ سیاست و یا تقسیم کاری برای آنها وجود ندارد و به نوعی با یکدیگر هم پوشانی دارند به طوریکه در تمام نمایشگاهها شما شاهد حضور شرکتهای حفاری، تولید کننده، فنی، ماشین آلات و دانش بنیان هستیم، اما در واقع هیچکدام از آنها ارزش افزوده آنچنانی برای صنعت معدن کشور ندارند در واقع یک محلی است برای جمع شدن شرکتها و منبع درآمدی برای برگزار کننده آن.
عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: فلسفه نمایشگاه این است که شرکتها دستاوردهای خود را در یکسال نشان بدهند و از طرفی شرکتهای جدید خود را معرفی کنند و از همه مهمتر حضور شرکتهای خارجی است.
وی افزود: در نمایشگاه امسال کانمین هیچ شرکت خارجی یا هیئت خارجی حضور نداشت چند غرفه مربوط به شرکتهای چینی بودند که در ایران فعالیت میکنند و در واقع به واسطه حضور در ایران آمده بودند به نمایشگاه سر بزنند، اما اینکه کارشناس یا هیئت تجاری از کشورهای صاحب تکنولوژی مانند استرالیا، ایتالیا یا سایر کشورها در نمایشگاه حضور پیدا کند و به دنبال تعامل با شرکتهای ایرانی در حوزههای فنی، ماشین آلات یا سرمایه گذاری باشد امسال وجود نداشت.
صالحی با اشاره به حادثه معدن ذغال سنگ گفت: این حادثه باید تلنگری برای سیاستگذاران کشور باشد که هر چه زودتر به دنبال نوسازی و تامین منابع مالی معادن کشور در حوزه نوسازی ماشین آلات، تجهیزات و ایمنی باشند؛ انتظار داشتیم که با توجه به این حادثه امسال چند شرکت خارجی در حوزه ایمنی معادن در نمایشگاه حضور داشته باشند و شرکتها بتوانند از آنها خریداری کنند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین آلات معدنی تصریح کرد: امروز ماشین آلات ما فرسوده هستند و همین فرسودگی خطرات ایمنی برای اپراتورها به همراه دارد امروز اپراتورها به صورت چشمی و حسی کار میکنند در صورتیکه ماشین آلات امروزی همگی به سنسورها و دوربین مجهز هستند تا ضریب خطا و حادثه به حداقل برسد.
عبدالرضا صالحی در پایان تصریح کرد: ماشین آلات معدنی سنگین به دلیل قیمت بالا در چند سال اخیر وارد کشور نشده اند و اگر هم وارداتی بوده به صورت مستعمل و دست چندم بوده که به لحاظ فنی و تکنولوژی بسیار قدیمی هستند از طرفی ماشین آلات متوسط و سبک نیز که در معادن زیر زمینی و باز استفاده میشوند نیزبه مرز فرسودگی رسیدند. با توجه به اهمیت صنعت معدن در کشور و تاکیدات جدی وزیر صمت به توسعه معادن و صادرات محصولات معدنی با ارزش افزوده با استفاده از تجهیزات و ماشین آلات جدید امیدواریم هر چه زودتر منابع ارزی برای واردات ماشین آلات معدنی تخصیص پیدا کند.
انتهای پیام/
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید