امروز راهبردی جز وفاق و همکاری بیشتر برای حل مشکلات نداریم
به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین غلامسحین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه صبح امروز، دوشنبه، 12 آذرماه در نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه به مناسبت روز مجلس، که در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با گرامیداشت ایام فاطمیه و سالروز شهادت عالم وارسته، مجاهد و مبارز خستگیناپذیر، آیتالله شهید مدرس، گفت: شهید مدرس، شخصیت عالمی بود که در مقابل دیکتاتوری و استبداد داخلی و خارجی تمام قد ایستاد و جان خود را در این راه گذاشت و خون او در این راه نثار شد. امروز ما مدیون تمام شهدا و این شهید هستیم و امیدوارم بتوانیم دِین خود را ادا کنیم. از تمام نمایندگان مجلس و هیئت رئیسه مجلس و رئیس قوه که منتخب مردم هستند، به ویژه کمیسیون قضایی و حقوقی و کمیسیون اصل 90 تقدیر و تشکر میکنم. از بیانات شما همیشه استفاده کرده و میکنیم کما اینکه از تمام گفتههای نخبگان و دلسوزان استفاده کرده و میکنیم.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دلسوزان بشریت، اسلام و کشور، امروز به فرمایش امام بزرگوار هرچه فریاد داریم باید بر سر آمریکا و این باند جنایتکار آدمکش و کودککش صهیونیستی بزنیم. امروز ملاحظه میکنیم این باند آدمکش صهیونیست با حمایت آمریکای جنایتکار و بعضی از دول غربی همچنان به جنایتهای خود ادامه میدهند و بر همه مسلمانان بلکه بر همه آزادگان جهان و به ویژه بر مردم شهیدپرور و مسئولین جمهوری اسلامی است که این جنایتکاران، ترفندها، نقشه و روش کار آنها و عوامل داخلی آنها را خوب شناسایی کنیم و در قبال آنها بایستیم. آنها میخواهند، نه تنها جمهوری اسلامی، که اسلام نباشد و با اصل اسلام و انقلاب ما مخالف هستند؛ آن اسلام انقلابی که امام(ره) آن را پایهگذاری کرد و رهبر معظم نیز این پرچم را گرفته و مسیر امام(ره) را ادامه میدهند. آنها میخواهند این انقلاب را متوقف کنند که به فضل خداوند نمیتوانند.
حجتالاسلام محسنیاژهای اظهار کرد: ایران اسلامی با داشتن این همه دشمنان ریز و درشت درطول نزدیک به 46 سال در مقابل آنها ایستاده و خواهد ایستاد و یقینا وعده الهی حق است و پیروزی از آن جمهوری اسلامی و مقاومت و هر جریانی است که در مقابل استبداد بایستد. یکی از ترفندهای دشمن، خالی کردن دل مردم، ایجاد افتراق و جدایی بین صفوف مسلمانان، مؤمنین، رزمندگان و مجاهدان و جریان مقاومت است. یکی از طرحها، برنامهها و راهبردهای دشمن این است که از داخل مسائلی را به وجود بیاورد و اگر هر اقدامی بخواهد از داخل انجام دهد و امیدش این است که مسائل را از داخل شروع کند.
وی تصریح کرد: امروز دشمن میخواهد ارزشهای انقلاب اسلامی، احکام مشخص اسلام و ارزشهای دینی را نزد افکار عمومی کمرنگ کند و بر ضد ارزشهای اسلامی و انقلاب اسلامی آنها را آرام آرام ترویج کند. امروز وظیفه ما برای شناخت دقیق دشمن، نقشهها و روشهای او و شناخت عوامل داخلی دشمن بسیار دشوار است. آن جریانی که نشسته و برای ما راهبرد دو ساله تعیین کرده که باید با صبر و حوصله و بدون اعلان علنی برای فروپاشی جمهوری اسلامی تیم قوی، آموزشدیده و مجهز درست کنیم که اینها بروند و مردم را براساس نارضایتی عصبانی کنند و بر اساس این عصبانیتها و نقطه ضعفها و کمبودها احیانا، مردم را در داخل تهییج کنند که خود آنها مقابل مسئولان بایستند.
رئیس عدلیه با تأکید بر اینکه وظیفه ما بسیار سنگین است، ادامه داد: امروز راهبردی جز همکاری، همراهی و همفکری برای شناخت مسائل، تشخیص اولویتها، پیدا کردن راه حلهای مناسب برای حل مشکلات نداریم. چارهای نداریم که دست به دست هم دهیم. اهم و مهم کنیم و مسائل را هم برای خنثی کردن تمام نقشههای دشمن از جمله تحریمهای ظالمانه و استفاده بهینیه از تمام ظرفیتهای دخلی استفاده کنیم.
وی ابراز کرد:شما خوب میدانید ما راهی نداریم جز اینکه به داشتههای خودمان، به ظرفیتهای داخلی، استعدادها، نیروهای داخلی و منابع خدادادی داخلی تکیه کنیم و با این داشتهها مشکلات کشور و مسائل مردم را حل کنیم. ما در طول بیش از 40 سال اخیر تجربه کردیم که چشم داشتن به بیگانگان و دشمنان برای حل مشکلات، شکست خورده است. امروز باید همه دست به دست هم دهیم با توفیق حضرت حق و همراهی مردم انقلابی و مجاهد خودمان، مشکلاتمان را حل کنیم و این نیاز به وفاق و همفکری بیشتر دارد.
حجتالاسلام محسنیاژهای با تأکید بر اینکه امروز اجازه نداریم با این مقدار فرصتی که در پیش داریم و با این حجم از مشکلات، مسائل اصلی کشور را کنار بگذاریم و به مسائل دسته چندم بپردازیم و مسائل اصلی کشور زمین بماند، گفت: ما چنین اجازه و حقی را نداریم. امامین انقلاب و اسلام این را به ما آموختهاند و عقل نیز این را به ما حکم میکند. امروز یکی از مسائل مهم کشور مسئله اقتصاد و معیشت است. شما نمایندگان مجلس هستید درست است که از حوزههای انتخابیه به مجلس آمدهاید اما اختیارات شما برای کل کشور است و از تمام مسائل کشور مطلع هستید. شما در تمام کشور حضور دارید و مسائل مردم را میبینید. امروز مسئله اقتصاد و معیشت و گرفتاریها برای دهکهای پایین جامعه، مسئله بسیار اساسی و مهم است. چطور میخواهیم آن را حل کنیم؟!
رئیس قوه قضائیه به بحث ناترازیها در عرصههای گوناگون اشاره و اظهار کرد: بازگشت به گذشته و آسیبشناسی مسائل گذشته موجب حل نواقص خود و عدم تکرار آنها است اما اینکه بخواهیم دنبال مقصر باشیم، مشکل حل نمیشود. آسیبشناسی گذشته، آموزش دیدن و درس گرفتن از آسیبها، خوب است اما امروز باید دید مشکلات را چطور میتوان حل کرد. امروز صرفاً نمیتوان با تصدیگری دولت، تمام مسائل کشور را حل کرد. امروز ساز و کار تحقق عدالت اجتماعی و شکاف طبقاتی را باید کم کنیم. امروز باید به آن افرادی که بیشتر برای انقلاب زحمت کشیدند، خون دادند و فرزند دادند بیشتر توجه کنیم و در عین حال مسائل کشور را حل کنیم. ما باید توانایی این را داشته باشیم که عدالت را در تمام عرصهها حاکم کنیم و این بدون همراهی و همیاری یکدیگر میسر نمیشود.
قاضیالقضات به سختی امروز دهکهای پایین و مسئولیت سنگین دولت در این زمینه اشاره کرد و گفت: امروز ارزشهای اصلی انقلاب و دین مورد تهاجم جدی دشمن قرار گرفته است. باید بدانیم چه میخواهیم انجام دهیم. آن ارزشهایی که بخاطر آن زهرای مرضیه، آنگونه حرکت کرد و ایستاد و آنها را تبیین کرد. مسائلی که بخاطر آن خون سبط پیامبر اسلام(ص)، اباعبداللهالحسین(ع) در این راه ریخته شد و شهدای بزرگی که از اول اسلام تا به امروز در راه حفظ اسلام، ارزشهای اسلامی، جانفشانی و جاننثاری کردند. این همه شهید و آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا و جانبازان برای حفظ ارزشهای اسلام و انقلاب بود. ما برای این ارزشها چه میخواهیم بکنیم؟ چه مقدار میخواهیم هزینه کنیم؟ چگونه میخواهیم آنها را تبیین کنیم؟
وی تصریح کرد: تمام همّ و غم امروز شیطان بزرگ و این باند آدمکش و نسلکش صهیونیستی، ایجاد ناامنی در کشور است. تمام نیروها و دستگاههای مسئول به شدت مشغول هستند و در این زمینه جانفشانی میکنند اگر احیاناً یک اقدامی صورت میگیرد، صدها برابر آن را به فضل پروردگار خنثی میکنند اما امروز دشمن برای برهم زدن امنیت کشور تلاش میکند. ما برای شناخت تمام توطئههای دشمن برای برهم زدن امنیت جامعه و منطقه نیاز به کار و توان بیشتر، همفکری بیشتر و سرمایهگذاری بیشتر داریم. امروز میبینید اقدامات ضد امنیتی با گذشته متفاوت شده بنابراین نمیتوان با همان اعتباری که برای مقابله با امنیت در گذشته انجام میدادیم، امروز همان اعتبار را لحاظ کنیم. امروز به یک سلسله از دفاعیات نیاز داریم. ارتش، سپاه، بسیج، دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی امروز نیازمند اعتبار مناسبتر و کمک بیشتر هستند. باید نیازمندیهای خود را در حوزه قضا با توجه به شرایط جدید روزآمد کنیم. آیا میشود در زمان جنگ با همان قانون غیر جنگ برخورد کرد و همان اعتبار و روش را داشت؟ امروز در خیلی از مسائل در مصاف و جنگ با دشمن در مسائل نرم و سخت هستیم.
حجتالاسلام محسنی اژهای گفت: مجلس در دورههای مختلف و مخصوصاً در دوره یازدهم و اینک در دوره دوازدهم به خوبی امتحان خود را پس داده است. مجلس شورای اسلامی ریلگذار اصلی برای مسائل کشور است. مجلس به همه مسائل اساسی کشور توجه دارد. امروز مجلس علاوه بر قانونگذاری به مسائل اساسی کشور و راهحلهای آن توجه دارد. هیئت رئیسه، رئیس، نمایندگان و کیمسیونها با وزرا، معاونین و رئیسجمهور هم در گذشته و هم حال جلسه میگذارند تا مسائل کشور را بشناسند و اتفاق نظر داشته باشند. این ارزشمند است. به سهم خود بی نهایت تقدیر و تشکر میکنم اما بازهم جای کار بیشتر وجود دارد که به لحاظ شرایط جدید کجا ریل را عوض کنیم و کجا شتاب بیشتری ببخشیم و کدام مسئله از نظر زمانی مقدمتر است.
رئیس قوه قضائیه ضمن تشکر از مجلس برای فراهم کردن زمینههای لازم برای انتخابات ریاست جمهوری بلافاصله پس از شهادت رئیسجمهور محبوب و دلسوز، شهید رئیسی، افزود: از این اتفاق دشمن بسیار میتوانست بهرهبرداری کند اما مجلس و دولت سیزدهم و قوه قضائیه و تمام دستگاههای مسئول، تلاش کردند تا انتخابات را به نحو احسن و با زمینههای امنیتی و آرامش و در بازه قانونی بدون اینکه زمان آن مقداری به عقب بیفتد، برگزار کنند. مجلس برای تشکیل دولت چهاردهم خیلی همت کرد. شاید به درستی دیده نشود اما من به سهم خود تشکر میکنم. شما در کمترین زمان ممکن تمام کابینه را یکجا رای بالای اعتماد دادید این یعنی توجه به مسائل مهم کشور، یعنی مجلس ما با حساسیتهایی که دارد میداند مسائل مهم کجاست با توجه به اینکه مجلس میتوانست برخی از نگاهها را داشته باشد و به گونهای دیگر عمل کند اما مجلس در کمترین زمان ممکن به نحو مهمی عمل کرد و به کل کابینه رای اعتماد داد و این را دولت باید مغتنم بشمارد.
وی با اشاره به تصویب کلیات لایحه بودجه سال 1404 با تفاهم و هماهنگی دولت و مجلس در مرحله اول، گفت: این تصویب جای قدرشناسی دارد. حتما دولت چهاردهم نیز این را قدردان است. سروران عزیز ما در مسائل مهم کشور؛ مسئله اقتصاد، تصدیگری دولت، مسئله اشتغال، معیشت مردم، خصوصا دهکهای پایین و فرهنگی نیازمند همراهی هستیم. مسائل فرهنگی دو قسم است؛ قسمی که همه میبینند و میشنوند و مورد تهاجم قرار گرفته است.
حجتالاسلام محسنیاژهای اظهار کرد: مسئله عفاف و حجاب امروز بدون تردید چیزی است که نیازمند توجه بیشتر است. در برخی از خیابانها وضعیتی است که به هیچ وجه با هیچ منطقی درست نیست. باید برای آن فکری کنیم. قانونی وضع شده باید ابلاغ و اجرا شود اگر کاستی دارد، اشکال ندارد کم و کاستی آن را خود نمایندگان مجلس میتوانند اصلاح کنند و اگر احیانا نیازمند تفسیر است مجلس تفسیر کنند اما به این نکته توجه داشته باشیم، مسئله امنیت و اجتماعی را مهم بشماریم.
وی تصریح کرد: یکی از مسائل مهمی که جلوی بسیاری از اختلافات، خودکامگیها و برخی از مشکلاتی که دشمن ایجاد میکند را بگیرد، قانونمداری است. قانون فصلالخطاب است. باید قانون دقیق نوشته شود تا قابلیت اجرا داشته باشد. در زمان وضع قانون باید تلاش کنیم تا قانون متناسب، دقیق و قالبیت اجرا داشته باشد. قانون وضع و ابلاغ شد باید ملزم به قانون باشیم. همه باید به آن ملتزم باشیم. اگر همه ما به ویژه کارگزاران نظام، همه قوا و مردم، ملاک و معیار را در همه مسائل، قانون قرار دهیم خیلی اختلاف پیش نمیآید و خیلی از نارضایتی ها حذف میشود یا اگر مشکلی نیز به وجود آمد میتوان آن را سریعتر رفع کرد.
رئیس عدلیه ادامه داد: اگر همه ملتزم به قانون باشیم، قانون بسیاری از مسائل را حل میکند. اگر هر جا خلأ قانونی داریم باید آن را رفع کنیم و اگر ناکارآمد است باید به سمت اصلاح آن برویم. اگر به قانون بیاحترامی کنیم و عمل نکنیم و آن را زیرپا بگذاریم به ضرر خود ماست. احترام به قانون برای همه ما لازم است.
وی ضمن تشکر از نمایندگان برای حمایت از قوه قضائیه، ابراز کرد: شما از کسریهای قوه قضائیه، کمبود اعتبارات و کمبود نیرو و حجم کار گفتید. اگر در این زمینهها هر مقدار قوه قضائیه را تقویت کنید به نفع کشور، دولت و مردم است . تفاهمنامه در دوره قبل نوشته شده بود و این را تجدید کردند. آن را حتی میتوان اصلاح کرد، منعی نداریم اگر براساس همین توافقنامه هم در مرکز، استانها ساز و کارش دیده شود و نفراتش مشخص شود، آنگاه برخی از مسائل که آقای پژمانفر گفت، خیلی از آنها حل میشود.
حجتالاسلام محسنیاژهای ضمن درخواست از نمایندگان برای اینکه ضمن بیان نظرات، ماده قانونی آن نیز گفته شود، گفت: یک مسئله، یک ساز و کار ندارد. یکی از مسائلی که باید حل شود، جرمانگاری ترک فعل است. ترک فعل به صورت مطلق در قانون جرمانگاری نشده است. در قانون جرم تعریف شده است اما ترک فعل اگر موجب تضییع حق مستقیم نه با واسطه شود یا اگر احیانا در اموری به نحوی ضمانآور باشد، آن هم در ساز و کار خود، جرم است. تقاضا دارم گزارشات ارسالی از مجلس و کمیسیون اصل 90 که برخی مربوط به گزارش مردمی است با مستندات به قوه قضائیه ارجاع و ارسال شود.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه یکی دیگر از مسائل درخصوص تغییر کاربریها و تخریبها است، اظهار کرد: در این باره دو نظر وجود دارد که این زمینهای تغییر کاربری داده شده کشاورزی، چرا تخریب نمیشود؟ یک نظر دیگر این است که چرا تخریب میکنید؟ هر دو به یک نحو منطق دارد و درست است. باید مشخص شود دیوارکشی در زمین کشاورزی به منظور احداث باغ، تفکیک و یا تغییر کاربری است؟ باید این مسائل را حل کنیم.
حجتالاسلام محسنیاژهای در پایان به موضوع پروندههای کثیرالشاکی اشاره کرد و گفت: چرا پرونده کثیرالشاکی به وجود میآید؟! باید قوه قضائیه وارد شود. یکی از مسائلی که موجب طول کشیدن زمان این پروندهها میشود این است که اکنون مردم از یک فردی، طلبی دارند. از طرف دیگر سود بازار اقتصادی نیز است که با آن میزان از دارایی و اموالی که از فرد طلبکار شناسایی شده، کمبود دارد و مردم راضی نیستند چون به حقش نرسیده است. در این زمینه تلاش میکنیم تا افکار عمومی را بیشتر در جهت پیشگیری و شناسایی اموال و سند غیر منقول که الزام به ثبت باشد، روشن کنیم. ما نمیگوییم هر چه میگوییم انجام دهید اما توجه کنید تا مصلحت مردم و کشور پیش برود.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید