حقایق مراسم غسل حضرت فاطمه زهرا (س) و تشییع پیکر ایشان
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک، درباره شهادت حضرت فاطمه(س) روایت های متعددی وجود دارد و با وصیت حضرت زهرا مراسم تشیع، تدفین و غسل حضرت زهرا به صورت مخفی انجام شد.
حقایق مراسم غسل حضرت فاطمه زهرا (س) و تشییع پیکر ایشان
پس از شهادت حضرت فاطمه(س) دختر پیامبر(ص)، روایات متعددی برای حوادث بعد از آن نقل شده است مانند غسل و مراسم تشییع و تدفین پنهانی ایشان بدون حضور سران حکومتی. حضرت فاطمه(س) برای مراسم بعد از شهادت خویش وصیت نمودند که در این بخش از نمناک آن را ارائه کرده ایم.
هنگامی که خبر شهادت حضرت فاطمه(س) در مدینه منتشر شد ، مردم در اطراف منزل ایشان جمع شدند تا در مراسم نماز و تشییع پیکر حضرت فاطمه(س) حضور یابند، اما ابوذر از منزل حضرت علی(ع) خارج شده و به مردم اظهار کرد که مراسم به تاخیر افتاده است بنابراین مردم متفرق گشتند.
به دلیل جایگاه مهم و محبوبیت حضرت فاطمه(س) شخصیت های مهم و صاحبان قدرت درخواست شرکت در مراسم را داشتند اما حضرت فطمه(س) به دلیل ناخشنودی از برخی افراد نمی خواست کسی در مراسم غسل و تدفین حضور داشته باشد.
بنابر روایات متعدد، عایشه اولین فردی بود که پس از شهادت حضرت زهرا(س) به منزل ایشان مراجعه کرد اما اسماء بنا بر وصیت حضرت فاطمه(س) به کسی اجازه ورود نداد. همچنین ابوبکر و عمر بن خطاب هم در همان شب به در خانه ایشان رفتند و از امیرالمؤمنین علی (ع) خواستند که بدون حضور آنان بر پیکر فاطمه (س) نماز نخواند.
حضرت زهرا(س) وصیت نمودند که مراسم غسل، کفن و تدفینِ ایشان شبانه و مخفیانه صورت پذیرد.(بحار الانوار ۶۵۹/۴۳)
این امر، یک مبارز منفی علیه ظالمان آن دوران بود که برای آنها بسیار گران تمام شد زیرا تاثیر نفوذ و ماندگاری مبارزات منفی معمولا بیشتر و بهتر از مبارزات مثبت می باشد.
غسل دادن حضرت فاطمه (س)
از امام جعفر صادق(ع) پرسیدند:چه کسی فاطمه(س) را غسل داد؟ ایشان در پاسخ فرمود:
«حضرت علی(ع)!؛ صدیقه بودند و صدیقه را غسل نمی دهد مگر صدیق، کما اینکه حضرت مریم را حضرت عیسی علیه السلام غسل دادند و نه کس دیگری. (به نقل از فاطمه الزهراء بهجه قلب المصطفی/ص۵۷۸)
البته در برخی از روایات آمده که اسماء بنت عمیس نیز در غسل حضرت زهرا(ع) به حضرت علی(ع) کمک می رسانده و از او نقل است که می گفت:«فاطمه(س) به من وصیت کرد که مرا فردی جز تو و علی نباید غسل دهد، به دنبال چنین وصیتی بود که من و علی(ع) او را غسل دادیم . (طبرسی، اعلام الوری بأعلام الهدی، ص ۱۵۱)
اسماء که شاهد آخرین لحظات زندگانی فاطمه (س) بود، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) را از شهادت مادرشان با خبر (اربلی، ۱۲۲/۲) و طبق وصیت فاطمه (س)، در غسل وی با امام علی (ع) همکاری کرد. او زنان بسیاری را مانند ام عطیه، ام کلثوم دختر رسول خدا (ص) و صفیه دختر عبدالمطلب را نیز غسل داده است (ابن سعد، ۸/۳۱ و ۲۲۰).
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید