آخرین اخبار

تحریرالشام؛ گروه تروریستی اجاره‌ای با کارفرمای عبری ـ غربی


عابد اکبری

عابد اکبری، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایکنا، درباره بحران سوریه و آینده محور مقاومت گفت: مردم سوریه فارغ از حکمرانان خود، درک بهتری از تحولات کشورشان دارند و حضور داعش را لمس و حس کرده‌اند و کاملاً آگاه هستند جمهوری اسلامی ایران برای حذف داعش تلاش‌های بسیاری انجام داده و لذا همه این اتفاقات در خفا رخ نداده بلکه آشکارا صورت پذیرفته است. از سوی دیگر مردم سوریه در میان کشورهای عربی از هوش و زکاوت بالایی برخوردارند، اهل مطالعه هستند و نویسندگان و فرهیختگان بسیاری در این کشور زندگی کرده‌اند یا می‌کنند؛ بنابراین تحولات را به خوبی رصد می‌کنند و براساس مشاهدات عینی دست به تصمیم‌گیری می‌زنند.

وی افزود: فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری براساس شناختی است که ایشان از مردم سوریه دارند و به همین دلیل بر این باور هستند این ملت در آینده تصمیمات درست را به نفع محور مقاومت، اتخاذ خواهد کرد.

تحریرالشام؛ گروه تروریستی اجاره‌‎ای

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره مواضع ضدایرانی تحریرالشام و اعلام آمادگی این گروه برای توسعه روابط با رژیم صهیونیستی اظهار کرد: در سوریه شاهد هستیم گروه‌های تروریستی اجاره‌ای بر سر کار آمده‌اند که تحت نظر صاحب‌کار یا کارفرمایان خارجی خود به ایفای نقش می‌پردازند، البته این موضوع ریشه در تاریخ هم دارد و چندین بار در گذشته تکرار شده است. به طور کلی این گروه تروریستی اجاره‌ای براساس منویات و دستورات کارفرمای خود تصمیم‌گیری و اظهارنظر می‌کند و یک سری اقدامات را انجام می‌دهد.

اکبری ادامه داد: طبیعتاً از این گروه تروریستی اجاره‌ای شناسنامه‌دار نمی‌توان انتظار داشت مواضعی برخلاف سیاست‌های کارفرمای خود اتخاذ کند و به همین دلیل اظهارنظرهای رهبران تحریرالشام کاملاً همسو با رژیم صهیونیستی و آمریکاست، البته ناگفته نماند رهبران این گروه گاهی اوقات سیاست یکی به نعل و یکی به میخ را هم در پیش گرفته‌اند تا ذات و ماهیت واقعی تفکراتشان علنی نشود؛ مثلاً گاهی اوقات می‌‎گویند حاضر به همکاری با جمهوری اسلامی ایران هستند و گاهی اوقات هم از دشمنی با آن صحبت می‌کنند. این اظهارنظرها مستقلانه نبوده و باید براساس سیاست‌های کارفرمایشان مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند.

وی با اشاره به حملات مداوم رژیم صهیونیستی به سوریه و از بین بردن زیرساخت‌های نظامی این کشور گفت: رژیم صهیونیستی همواره از محور مقاومت و قدرت آن واهمه داشته و به همین دلیل همیشه در تلاش بوده تا از تهدیدات محور مقاومت علیه خود بکاهد و لذا این حملات را باید نوعی حملات پیش‌دستانه تفسیر کرد تا مبادا در آینده دوباره سوریه به آغوش محور مقاومت بازگردد. 

کارشناس مسائل بین‌الملل با پیچیده عنوان کردن شرایط سوریه اظهار کرد: در سوریه بازیگران متعددی حضور دارند و امنیت و ثبات این کشور به نوع رقابت بازیگران بستگی دارد به ویژه اینکه بازیگران فرامنطقه‌ای مانند اروپا و آمریکا در تلاش هستند بر سوریه کاملاً مسلط شوند و بر این اساس بعید است در کوتاه‌مدت ثبات و آرامش به سوریه بازگردد.

اکبری درباره تأثیر بحران سوریه بر آینده روابط ایران و غرب گفت: قطعاً این تحولات بر روابط ایران و غرب اثرگذار است و حتی احتمال می‌رود اتفاقات اخیر مسائل امنیتی پیچیده‌ای را برای ایران به ارمغان آورد. هژمونی رسانه‌ای غرب سبب شد تا ارتش بشار اسد صحنه را ترک و توان مقابله با تحریرالشام نداشته باشد، چرا؟ چون وقتی تحریرالشام موفق به تصرف حلب شد هژمونی رسانه‌ای غرب به کمک این گروه آمد و چنان تبلیغاتی انجام دادند که اثرات روانی بر ارتش سوریه برجای گذاشت.

سوءاستفاده غرب از وضعیت سوریه

وی تأکید کرد: امروز هژمونی رسانه‌‎ای غرب با سوءاستفاده از شرایط به وجود آمده درصدد ترساندن نیروهای مسلح و کاستن از اعتماد مردم و مسئولان و کل محور مقاومت برآمده‌اند؛ پس طبیعتاً باید این روزها منتظر پروژه‌های رسانه‌ای و روانی دشمن بود و برای مقابله با آنها آمادگی کامل داشت. مثلاً چند روزی است تروئیکای اروپایی می‌گویند به دنبال فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران هستند یا از آمادگی حمله اسرائیل و آمریکا به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران سخن می‌گویند؛ همه این موارد با هدف برهم زدن تمرکز مقامات نظامی و سیاسی ایران و کم کردن اعتماد مردم به مسئولان کشور مطرح می‌شوند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان گفت: غرب، رژیم صهیونیستی و بازیگران منطقه‌ای متحد اینها مانند ترکیه قطعاً از شرایط به وجود آمده در سوریه علیه ایران و محور مقاومت استفاده خواهند کرد. در چنین شرایطی نه باید تهدیدات را بزرگنمایی کنیم و نه اینکه قدرت خودمان را دست کم بگیریم؛ البته در خصوص قدرت خود هم نباید خیلی غلو کرد و بهتر است واقعیت‌ها را به مردم گفت و افکار عمومی را همراه ساخت. مراقب باشیم دچار خطای شناخت راهبردی نشویم تا مبادا تصمیمات اشتباه بگیریم. 

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا