دفاع مقدس عامل اصلی ایستادگی ملت ایران در مقابل استکبار است
سردار سلامی در اختتامیه سومین دوسالانه جایزه سپهبد شهید سلیمانی:
به گزارش ایکنا، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آیین اختتامیه سومین دوسالانه انتخاب آثار پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت با عنوان «جایزه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» که صبح امروز، یکشنبه 25 آذرماه، در مرکز همایش های بین المللی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، گفت: افتخار بزرگی است که امروز در جمع پژوهشگران و اندیشمندان عرصه دفاع مقدس و پیام آوران این حادثه و حماسه باشکوه و تکرارناپذیر تاریخ پر افتخار اسلام و ایران و در جمع فرماندهان پیشکسوت و خاطره ساز آن دوران استثنایی افتخار و توفیق حضور پیدا کرده ام.
وی ادامه داد: هویت و شخصیت هر ملت منفصل و منقطع از تاریخ آن ملت نیست. اعتبار، منزلت و شخصیت هر کشور و ملتی تراکم و فشرده ای از مجموعه ای رویدادها، حادثه ها، حماسه ها و نقش آفرینی شخصیت های بزرگ و حتی نقش آفرینی آحاد یک ملت در تاریخی است که آن ملت و کشور امتدادی از آن تاریخ است.
سردار سلامی تأکید کرد: تاریخ مجموعه منفصل از نقاط پیوسته به یکدیگر نیست. تاریخ یک تابع پیوسته زمانی است. هیچ ملتی را نمی توان از گذشته خود منقطع کرد. ما هنوز کاملا با گذشته های دور و نزدیک تاریخ اسلام و ایران پیوند عمیقی داریم و عاشورا در تمام ارکان زندگی ما به شکل یک هویت زنده و حقیقت جاری، و سر چشمه فضایل، ارزش ها و آرمان ها که ما را با خود شکل می دهد، حضور دارد.
فرمانده کل سپاه گفت: ما با تمام تاریخ این سرزمین پیوند داریم. هنوز هنگامی که داستان جنگ های سابق را می خوانیم که در آن فتوحاتی نصیب ما شده، خرسند و خوشحال می شویم و روحیه می گیریم و هنگامی که به قطعاتی از تاریخ رجوع می کنیم که شکست خورده ایم همچنان غمگین و پژمرده می شویم.
وی اظهار کرد: ما هم در آینده، هم در حال و هم در گذشته زندگی می کنیم. حادثه ها هستند که ابعاد وجودی یک ملت را می سازند. معیارهای قضاوت مطمئن برای سنجش استعداد و ظرفیت کشورها و ملت ها برای اینکه چطور در حال و آینده عمل می کنند نگاه به آیینه حادثه ها در گذشته است. جنگ ها، همیشه برای محو و نابودی موجودیت ملت ها طراحی می شود و اگر اقوام و ملل در این حادثه ها، حماسه نیافرینند ممکن است برای همیشه از صحنه جغرافیای سیاسی عالم حذف شوند.
سردار سلامی بیان کرد: اگر شخصیت های بزرگی وجود نداشته باشند که در مقابل دشمنان سد ایجاد کنند و روح یک ملت را برای آفرینش یک شکوه به میدان نیاورند، ملتها می شکنند. تاریخ پر از ظهور و سقوط ها، شکست ها و پیروزی ها، افتخارات و نفرت ها و ننگ هاست.
وی تصریح کرد: اینکه یک ملت کدام جهت تاریخ را انتخاب کند و برای خود چه خط اثر و امتدادی بسازد دارای اهمیت فراوانی است. برای عبور از صحنه های سخت ملت ها نیازمند رهبران بزرگ هستند؛ رهبرانی که روح، شخصیت، آرمان و فضایل آنها در پیکره ملت جاری شوند و انسانهایی در تراز خود بسازند.
فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه برای ایستادگی به یک پشتوانه معنوی و غنای معنوی نیاز است تا یک ملت بتواند بایستد، بیان کرد: ایستادن، ثبات و استقامت موضوعی مربوط به سخت افزارها نیست. ایستادگی، موضوعی مربوط به باورها، اعتقادات و هویتهاست و دفاع مقدس این خصوصیات را داشت.
وی اظهار کرد: نوشتن تاریخ دفاع مقدس بیان خاطره و سرودن داستان نیست بلکه جاری کردن یک مکتب، ارزشها، فرهنگها، فضیلتها و انتقال روح از عمق وجود انسانهایی است که در یک مقطع برای حیات داخلی یک ملت از حیات خویش گذشتند و انسانهای برجسته، بلندقامت با رفعتی معنوی به بلندای شکوه یک ملت برای ماندن، رفتن را بر میگزینند. انسانهایی که دارای آرزوهای بزرگ هستند، به زندگی کردن علاقهمند هستند و میخواهند سعادتمند باشند. انسان هایی که به آزادی، حریت و کرامت میاندیشند، همانهایی هستند که زندگی و حیات را بسیار دوست میدارند اما گاهی مرگ را با یک دنیا و حیات جاودانه مقایسه، مبادله و معامله میکنند.
سردار سلامی با اشاره به آیه «اشتَرىٰ مِنَ المُؤمِنينَ أَنفُسَهُم وَأَموالَهُم» گفت: شهادت رمز جاودانگی است. منطق کربلا و عاشورا دوست داشتن جاودانگی است. اینکه در زیارت وارث، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را وارث ابراهیم(ع) میدانند به همین دلیل است چون ابراهیم(ع) افول کنندگان را دوست نداشت «فَلَمَّا جَنَّ عَلَيْهِ اللَّيْلُ رَأى كَوْكَباً قالَ هذا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قالَ لا أُحِبُّ الْآفِلِينَ». هنگامی که ابراهیم(ع) برای احتجاج با ستاره، ماه و خورشیدپرستان در هنگامی که ستارگان درخشیدند به میدان آمد و ابتدائاً با آنها همصدا شد و گفت این ستاره، خدای من است اما همین که ستاره افول کرد، گفت من افول کنندگان را دوست ندارم «فَلَمَّا أَفَلَ قالَ لا أُحِبُّ الْآفِلِينَ» زیرا حسین دوستدار جاودانگی بود و شهادت یعنی یک حقیقت جاودانه که نه فقط خود شهید می ماند بلکه نام، یاد، خاطرات او می ماند مهمتر، خط اثر و امتداد پایان ناپذیری است که او در عالم میآفریند.
وی با بیان اینکه شهادت ترسیم یک خط بیپایان از عزت، استقامت و کرامت است، تأکید کرد: بنابراین آنها که تاریخ دفاع مقدس را مینگارند، این فرهنگ جاودانگی را منتقل میکنند و نسلها را با آن در میآمیزند و پیوند بین زندگی و حیات جاودانه را برای یک ملت معنا میکنند.
فرمانده کل سپاه گفت: آنها، قهرمانان داستاهای بزرگ را زنده نگه می دارند و ملتی خوشبخت است که قهرمان دارد. هنگامی که در دوره دبستان درس میخواندیم برای اینکه هویت داشته باشیم به داستانهای شاهنامه رجوع میکردیم. از حماسههای رستم و سهراب سخن میگفتیم اما امروز آنقدر این سرزمین از داستانهای شگفت انگیز و قهرمانان اسطورهای مملو و سرشار است که هرچه بنویسیم و معرفی کنیم، پایان نمییابد.
وی اظهار کرد: نویسندگان دفاع مقدس پیام آوران حماسههای جاودان و واقعی هستند نه پیام آوران شکوههای ساختگی، داستانهای دست ساز، قهرمانان مصنوعی و ماکتها. رویدادهای واقعی، ایمانهای واقعی، تفسیرهای واقعی از آیات الهی، داستانهای الهی و نزول نصرتهای الهی نشئت می گیرد و این برای ما همیشه میماند.
سردار سلامی بیان کرد: اگر دفاع مقدس نبود، ما نمیتوانستیم در مقابل استکبار با این همه پیشرفت و قدرت ظاهری بایستیم. ما ایستادگی را در آنجا مشق کردیم و ادبیات مقاومت در جامعه ما جریان پیدا کرد. آن ادبیات و آن شخصیتها هنوز زنده هستند، حماسه خلق میکنند، شهید میشوند و فرماندهی میکنند.
خبر در حال تکمیل است.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید