آخرین اخبار

سوریه «پسااسد»؛ فرصتی برای طمع تجزیه‌طلبانه ترک‌ها و صهیونیست‌ها


حسین کنعانی مقدمرهبر معظم انقلاب هفته گذشته در دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم به تبیین و ترسیم وضع امروز سوریه پرداختند. بررسی چرایی حضور مستشاری ایران در سوریه و حفظ نظام آن، چرایی عدم حضور در سوریه و سقوط دولت آن، نقش آمریکا و رژیم صهیونی در تحولات سوریه و قرائن آن، نقش‌ آشکار کشور همسایه سوریه و اهداف مهاجمین و گروه‌های مسلح از مجموع این اقدامات از جمله سرفصل‌های مهم فرمایشات ایشان بود. 

در ادامه گفت‌وگوی حسین کنعانی‌مقدم، کارشناس مسائل سیاسی را با ایکنا می‌خوانیم:

ایکنا ـ نقش عوامل خارجی و بازیگرانی چون آمریکا و رژیم صهیونیستی را در بحران سوریه و سقوط دولت بشار اسد با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که اتاق فکر و عامل اصلی اتفاقات سوریه آمریکا و رژیم صهیونیستی است، چگونه ارزیابی می‌کنید؟

طرح آمریکا برای منطقه در پرده‌های مختلف در حال اجرا است. اتاق جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی برای مقابله با قدرت مقاومت طرح‌های مختلفی را در سطح منطقه اجرا می‌کند. با توجه به خلأ قدرت در سوریه و پس از بشار اسد، سوء استفاده رژیم صهیونیستی پس از سال‌ها انتظار، آغاز شد و توانست اراضی بیشتری را در منطقه قنیطره و جولان تصرف کند. در ادامه نیز با بیش از 600 پرواز، هواپیماهای خود را برای بمباران و نابودی تمامی مراکز حیاتی نظامی و زیرساخت‌های سوریه اعزام کرد.  


بیشتر بخوانید: 


لذا این، فرصتی طلایی برای رژیم صهیونیستی است تا در ادامه جنایت‌ها در غزه و جنوب لبنان، بتواند پیشروی خود را به سمت دمشق ادامه دهد. از طرف دیگر در شمال سوریه، گروه‌های وابسته به ترکیه شهرهای مختلفی را اشغال کردند و ترکیه ظاهراً به دنبال این است تا شهرهایی چون حلب، ادلب و مناطقی حتی از شمال عراق چون کرکوک و موصل را به خاک خود اضافه کند. 

شرایط ناپایدار سوریه پسااسد

از سوی دیگر کرد‌های سوریه و مخالف ترکیه به دنبال این هستند که بخش‌های کردی را در منطقه ایجاد کنند. یعنی عملاً سوریه را به سه بخش کردی، سنی و علوی یا شیعیان تقسیم کنند اما به نظر می‌رسد این شرایط ناپایدار است. قطعاً همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند جوانان غیور سوریه در یک انسجام و وحدت با تجربه‌ای که در جنگ‌های گذشته علیه داعش و گروه‌های تروریستی داشتند، وارد عمل خواهند شد. جبهه مقاومت نیز در ابعاد مختلف آماده کمک و همراهی با افرادی است که دنبال آزاد کردن سوریه از اشغال صهیونیست‌ها و گروه‌های تروریستی هستند. 

ایکنا ـ پس از سقوط دولت بشار اسد برخی در داخل این تصویر را ایجاد کردند که مقاومت از بین رفته و ایران منطقه را از دست داده، حال آنکه رهبر معظم انقلاب بر زنده بودن مقاومت و حرکت جوانان سوری برای آزادی سوریه تأکید کردند. 

مقام معظم رهبری در بیاناتشان که «بشیرا» و «نذیرا» بود، هم بشارت و هم انذار دادند که باید از آن حوادث عبرت گرفت. بشارت ایشان این بود که مقاومت همچنان زنده است، حرکت خواهد کرد و روز به روز گسترده‌تر و قوی‌تر خواهد شد. ذات مقاومت به گونه‌ای است که هرچه بیشتر ضربه می‌خورد و فشار بر آن بیشتر می‌شود، مثل آهنی که چکش می‌خورد و حرارت می‌بیند، قوی‌تر و پولادین‌تر خواهد شد. دشمنان ما در خواب ببینند که مقاومت تضعیف یا از صحنه کنار گذاشته شود. 

تلاش ایران برای سازماندهی جیش‌الوطنی سوریه

از طرف دیگر جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را برای سازماندهی مردم سوریه و عراق به منظور مقابله با گروه‌های تروریستی و حوادث این چنینی انجام داد اما متأسفانه ارتش سوریه همراهی نکرد و نیروهای جیش‌الوطنی که طی چند سال گذشته ایجاد شده بود، منحل شد و به دنبال آن، عقبه مردمی ارتش سوریه از بین رفت. سپس شاهد خیانت برخی از گروه‌های ارتش سوریه بودیم که عملاً میدان را در مقابل گروه‌های تروریستی خالی کردند. البته سناریوهای مختلفی نیز پیش‌بینی می‌شود و باید منتظر حوادث آینده باشیم. 

ایکنا ـ تحولات سوریه چه میزان به ضرر کشورهای همسایه است، همانطور که رهبر معظم انقلاب اشاره صریحی به وجود قرائن برای مشارکت یک کشور همسایه در این اتفاق را داشتند. 

ما به ترکیه در گفت‌وگوهای آستانه اعتماد کردیم تا گروه‌های تروریستی را در ادلب جمع و خلع سلاح کند و آنها را در روند تحولات سوریه، مدیریت کند اما متأسفانه ترکیه آنها را سازماندهی، مدیریت و آموزش داد و برای اشغال دمشق و سرنگونی دولت بشار اسد به کار گرفت. قطعاً آن اعتماد گذشته بین ایران و ترکیه وجود ندارد و این اتفاق به روابط ایران و ترکیه صدمه زد.

از طرف دیگر این روزها شاهد نزدیک شدن ناامنی‌ها به مرزهای عراق هستیم و این ناامنی باعث جنایت و کشتار مردم بی‌دفاع در عراق، شبیه اقدامات گذشته داعش، خواهد شد. این حوادث در منطقه غرب آسیا از لحاظ موقعیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی سوریه بر کل منطقه اثرگذار است.

ترکیه جزء گروه‌های نیابتی آمریکا در منطقه

ترامپ نیز به تازگی بر باهوش بودن اردوغان که توانست سوریه را بدست بگیرد، اشاره کرد. به هر حال ترکیه از جمله کشورهایی است که نقشی در ناتو دارد و به نوعی جزء گروه‌های نیابتی آمریکا و حتی رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیاست و به نیابت از آمریکا و اسرائیل عمل می‌کند. 

ایکنا ـ برخی معتقد هستند که نقش‌آفرینی رژیم صهیونیستی در تحرکات و تحولات سوریه به دلیل انحراف افکار عمومی از نسل‌کشی، جنایات جنگی و عدم رسیدن به اهداف ترسیمی در غزه، آن هم پس از 430 روز است.

رژیم صهیونیستی پس از شکست در طوفان‌الاقصی که عملاً نظام، سیستم و قدرت اطلاعاتی، امنیتی و عملیاتی آن را متزلزل کرد، دید نمی‌تواند بر نیروهای حماس و گروه‌های جهادی داخل غزه غلبه کند و لذا از ایده بحران علیه بحران استفاده کرد و وارد جنوب لبنان شد و در جنوب لبنان نیز تلاش کرد با اقداماتی برای از بین بردن مقاومت، عقبه ملت فلسطین را تضعیف کند.

رژیم صهیونیستی در لبنان نیز موفق نشد و با وجود اینکه حزب‌الله از ترور و شهادت سیدحسن نصرالله، رهبر حزب‌الله ضربه خورده بود اما شاهد این هستیم که حزب الله قدرتمندتر و قوی‌تر شده است چون به تعبیر رهبر معظم انقلاب، مقاومت قراردادی نیست بلکه یک ایمان، تفکر، تصمیم قلبی و مکتب اعتقادی است. در اینجا نیز صهیونیست‌ها به بن‌بست برخوردند لذا با استفاده از نیروهای نیابتی خود که گروه‌های تروریستی، داعشی‌ها، جبهه النصره و تحریرالشام است، خلأ قدرت در سوریه را ایجاد کردند تا عقبه پشتیبانی و لجستیکی حزب‌الله را مورد هدف قرار دهند که اکنون در این مرحله قرار داریم. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا