انار مورد نیاز بازار شب یلدا تامین است
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، زهرا جلیلیمقدم درباره وضعیت تولید و عرضه انار به بازار شب یلدا، افزود: در حال حاضر محصول انار کشور در سطح بیش از ۹۵ هزار هکتار از باغات استانهای فارس، مرکزی، خراسان رضوی، یزد، سمنان، اصفهان، لرستان و قم به طور عمده تولید میشود.
وی با بیان این که انار ایران جایگاه سوم تولیدکنندگان انار جهان را دارد، اظهار داشت: متوسط عملکرد تولید انار در هر هکتار ۱۳ تن و ۹۷۰ کیلوگرم است و استانهای مهم انارخیز ایران به ترتیب فارس با ۳۳ درصد، مرکزی ۱۰ درصد، یزد ۹ درصد، سمنان هشت درصد، خراسان رضوی هفت درصد، اصفهان پنج درصد، لرستان پنج درصد، خراسان جنوبی چهار درصد، قم سه درصد، مازندران ۲ درصد و سایر استانها ۱۴ درصد است.
مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: طبق گزارشها مصرف سالانه انار برای هر نفر ایرانی نزدیک به ۱۰ کیلوگرم برآورد میشود که بخش عمده این میوه به صورت تازهخوری و بخشی دیگر به شکل فرآوری همچون آب انار، رب انار، سرکه انار، روغن هسته انار، برگ انار، پوست انار، لواشک انار، ترشک انار، شربت انار، مربای انار و کنستانتره انار به مصرف میرسد.
به گفته وی، سال گذشته (۱۴۰۲) یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیون و ۲۸۱ هزار تن انار در کشور تولید شده بود.
جلیلیمقدم با بیان این که محصول انار در نیمه دوم سال تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه میشود، تصریح کرد: با توجه به این که میزان تولید انار ایران بیش از نیاز مصرف داخلی است، سال گذشته ۳۶ هزار و ۹۴۸ تن انار به ارزش ۱۷ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شد.
مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: اکنون ترکیه، مصر، هند و اسپانیا بزرگترین صادرکنندگان انار در جهان هستند و عراق، روسیه، چین، عربستان، آلمان، امارات، پاکستان، انگلستان و کره جنوبی، عمده واردکنندگان این محصول به شمار میروند.
وی خاطرنشان کرد: میزان صادرات انار در سال ۹۵ حدود ۱۱ هزار و ۹۶۵ تن به ارزش هفت میلیون و ۷۶۸ هزار دلار، سال ۹۶ حدود یک میلیون تن به ارزش یک میلیون و ۵۹۷ هزار دلار، سال ۹۷ حدود ۱۳ هزار و ۸۱۳ تن به ارزش ۱۰ میلیون و ۵۳۳ هزار دلار، سال ۹۸ حدود ۱۵ هزار تن به ارزش ۱۱ میلیون دلار، سال ۹۹ حدود ۱۱ هزار و ۹۱۷ تن به ارزش پنج میلیون دلار، سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷ هزار و ۷۸۵ تن به ارزش ۷.۷ میلیون دلار و سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱ هزار و ۲۸۵ تن به ارزش ۸.۵ میلیون دلار بوده است.
وی افزود: «انار ملس» ساوه، «شیشه کپ» فردوس، «رباب» فارس، «نادری» بادرود، «خزر» بردسکن، «اردستانی» مه ولات، «بجستانی» و «قجاق» قم، «دانه سیاه و ملس» یزدی از ارقام مهم صادراتی انار ایران به شمار میرود.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید