آخرین اخبار

دولت آماده فراهم کردن حضور اجتماعی زنان در تمام زمینه‌هاست


آیین تجلیل از مقام زن با حضور رئیس‌جمهور

به گزارش ایکنا، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان در آیین تجلیل از مقام زن که صبح امروز، یکشنبه دوم دی‌ماه، در سالن اجلاس سران برگزار شد، با تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و قرائت سوره کوثر، گفت: در ابتدای اسلام هرگاه فرزند دختری به دنیا می‌آمد، آن را مایه سرشکستی و تولد فرزند پسر را مایه افتخار می‌دانستند. در چنین اوضاع و احوالی پیامبر خدا(ص) صاحب حضرت فاطمه(س) شدند. ایشان مورد طعنه‌های دیگران قرار گرفتند که سوره کوثر در مقابل طعنه‌های آنها به پیامبر (ص) نازل شد. دختران در اعتقاد و باور ما دارای جایگاه ویژه هستند و این روز بسیار مبارک است. 

 

وی با قرائت آیات «لَيْسَ بِأَمَانِيِّكُمْ وَلَا أَمَانِيِّ أَهْلِ الْكِتَابِ مَنْ يَعْمَلْ سُوءًا يُجْزَ بِهِ وَلَا يَجِدْ لَهُ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلِيًّا وَلَا نَصِيرًا»، «وَمَنْ يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَٰئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ» و «وَمَنْ أَحْسَنُ دِينًا مِمَّنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ»، ادامه داد: بحث و دعوا در آن زمان در مدینه بود. یهود و نصارا و هر کدام از ادیان، ادعای مختلفی داشتنند اما قرآن می‌گوید ربطی به باورهای شما و اهل کتاب ندارد، هرکسی کار بد کند، مجازات می‌شود. 

 

پزشکیان افزود: یک طرف سلایق یا جهت‌ها و نگاه‌های مختلف، حق است و طرف دیگر باطل. در این بین حق و باطل بحث می‌کنند اما تکذیب حق از ناآگاهی و جهل است. حقوق انسان‌ها را مستقل از رنگ، نژاد، جنس و باور باید حفظ کرد و به باور و اعتقاد یکدیگر باید احترام گذاشت. باید مقابل هرکسی در هر جایگاهی، هنگامی نخواهد حق را بپذیرید و به حقوق دیگران تجاوز، تعدی و بی‌احترامی کند با منطق یا گفت‌وگو یا قانون یا دعواهایی که در دنیا اتفاق می‌افتد، گرفته شود. 

 

رئیس‌جمهور تصریح کرد: براساس نگاه قرآن هر کسی خلاف کند مجازات خواهد شد و این اصلاً ربطی به این ندارد که یهودی یا مسیحی باشد و هر کسی هم کار درست و عمل صالح انجام دهد پاداش می‌گیرد؛ «وَمَنْ يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَٰئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ». همانطور که می‌خوانیم «قُلْ رَبِّ زِدْنِي عِلْماً»، صالح یعنی یک انسان عالم، ماهر، توانمند و انسانی که علم و توان خود را با باور و اعتقاد برای خدمت به مردم به استخدام می‌آورد. یعنی علمی که برای خدمت به مردم است در نتیجه در آیات قرآن می‌گوید هر کسی کار خوب کند چه زن یا مرد باشد اما به آن باور داشته باشد به بهشت می‌رود و یک ذره به او ظلم نخواهد شد. این باور را باید بپذیریم.

 

پزشکیان ادامه داد: خیلی از حرف‌هایی که اینجا زده شد به نگاه ما باز می‌گردد. اگر مشکلی به وجود آمده در رفتار ما با جامعه، جسنیت‌ها، اقوام و قومیت‌های مختلف در جامعه است. وظیفه ما پیاده کردن حق و عدالت در جامعه است. پیامبران نیز برای همین آمدند. حقوق انسان‌ها را ببینید و براساس انصاف رعایت کنید. فرق نمی‌کند زن و مرد، ترک و لر، عرب و عجم است. 

 

رئیس‌جمهور اظهار کرد: این چیزی است که باید آن را باور کنیم و رفتار و نوع برخورد در زندگی و با جامعه، جوانان و کودکان را براساس مسیر حق تنظیم کنیم. برای من مفهوم نیست که می‌گویند نسل جدید این موضوع را می‌گوید. اگر حق می‌گوید حق با اوست. من خودم را باید با حق تطبیق بدهم. من حق نیستم. در قرآن آیات بسیاری است که می‌گوید چه کسی ظالم‌تر از این است که به خدا دروغ می‌گوید «فَمَنۡ أَظۡلَمُ مِمَّن كَذَبَ عَلَى ٱللَّهِ وَكَذَّبَ بِٱلصِّدۡقِ إِذۡ جَآءَهُۥٓۚ أَلَيۡسَ فِي جَهَنَّمَ مَثۡوی لِّلۡكَٰفِرِينَ». دروغ به خدا یعنی دروغ به مردم و اگر حرف درست را آورد، آن را تکذیب کند ولذا جهنم فقط جای کفار نیست. 

 

وی با تأکید بر اینکه چه کسی ظالم‌تر از آن است که دروغ بگوید و هنگامی که حرف درست آمد آن را قبول نکند، افزود: کسی که حرف درست را بپذیرد و حرف درست را بیاورد، متقی است. در پزشکی می‌گویند یعنی براساس شواهد طبابت کردند. شواهدی که در مقاله و علم آمده است، باید آن را بپذیریم. حرف درست و حق را پذیرفتن آن چیزی است که باید آن را یاد بگیریم. اگر حرف درست را بپذیریم، دعوا و اختلافی وجود ندارد. اختلاف از جهل و ناآگاهی شکل می‌گیرد. جایی شکل می‌گیرد که دلم نمی‌خواهد به حقوق طرف مقابل احترام بگذارم و به زور در جایگاهی بایستم که حق دیگری است. 

 

پزشکیان با تأکید بر اینکه حق را به عنوان شاخص زندگی در جامعه و گفت‌وگو با یکدیگر بپذیریم، بیان کرد: باید به عنوان یک انسان به حقوق جنیست‌ها، قومیت‌ها، استان‌ها و امثالهم احترام بگذاریم حتی اگر دشمن ما باشند؛ «وَلا يَجرِمَنَّكُم شَنَآنُ قَومٍ عَلىٰ أَلّا تَعدِلُوا ۚ اعدِلوا هُوَ أَقرَبُ لِلتَّقوىٰ». شنائت و پستی گروهی موجب نشود تا شما از عدالت پایتان را آن طرف‌تر بگذارید. عدالت به تقوا نزدیک‌تر است. ما این مفاهیم را باور نداریم یا آن را نمی‌فهمیم یا مهارت اجرای آن را نداریم یا منافع شخصی اجازه نمی‌دهد تا براساس انصاف با دیگری برخورد کنیم و گرنه دعوایی نیست. 

 

وی به تبیین دیدگاهش درباره وجود احزاب سیاسی در جامعه براساس صحبت‌های یکی از سخنرانان، گفت:اعتقادم این است که هنوز آن حزب به آن معنا را نداریم. اجتماعات و گروه‌های سیاسی داریم. حزب یعنی هنگامی که به قدرت رسید، بایدبگوید درباره بهداشت و درمان، بازار، اقتصاد و سایر موارد چه سیاست‌هایی را می‌خواهد پیاده کند. باید بستر را آماده کنیم تا توسعه اجتماعی شکل بگیرد. باید به همین گروه‌ها و سمن‌ها احترام بگذاریم که می‌خواهند کاری انجام دهند. توسعه جمع شدن و باهم بودن است. اگر با 10 نفر به نگاه مشترک برسیم بهتر از این است که بخواهیم تنها به نتیجه برسیم. 

 

پزشکیان با تأکید بر اینکه زندگی پیوندی برای رفتن در مسیر حق و عدالت است، افزود: برتر بودن به مرد یا زن بودن نیست بلکه به فرد با تقواتر است؛ «يا أَيُّهَا النّاسُ إِنّا خَلَقناكُم مِن ذَكَرٍ وَأُنثىٰ وَجَعَلناكُم شُعوبًا وَقَبائِلَ لِتَعارَفوا ۚ إِنَّ أَكرَمَكُم عِندَ اللَّهِ أَتقاكُم». تقوا برتریت است. تقوا در زبان مدیریت همان حرکت بدون خطا است. یعنی حرکت بدون خطا در اقتصاد، پزشکی، جامعه‌شناسی، فرهنگ، سیاست و آموزش البته در هرکدام معناهای متفاوتی دارد و این معانی قابل تفاهم است. هرکسی زن یا مرد اگر بدون خطا عمل کند حق با او است. 

 

وی ادامه داد: به طور نمونه، در طبابت خانم دکتری است که کم عارضه‌تر از من عمل می‌کند آن بهتر از من است چون او در آن کاری که می‌کند، کارکرد، تأثیر و اثرگذاری بیشتر و عارضه کمتری دارد و احترام او بیشتر از احترام من به عنوان جراح است.

 

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در دولت آماده‌ایم بستر را برای حضور دختران و زنان باز کنیم و شما هم کمک کنید، گفت: در دوران دانشجویی با هم بحث می‌کردیم. یادم هست در دانشگاه چپ و راست و گروه‌های مختلف با عقیده‌ها و باورهای مختلف بودیم اما تمام این دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف، فکرشان این بود که راه کدام یک برای حل مشکل جامعه بهتر است. دعوا بر سر این بود که چه کسی برای خدمت کردن بهتر است، نه بهتر برای خوردن و به زور قدرت را تصاحب کردن. یک میدان رقابت بود. همچنین در دوران جنگ تحمیلی نیز چپ و راست وجود نداشت، همه خواستند از خاک خود دفاع کنند. این سرزمین برای ماست. می‌خواهیم از آن دفاع کنیم. رقابت بر سر این بود که چه کسی می‌تواند قوی‌تر از این آب و خاک دفاع کند. 

 

وی به حضور انواع و اقسام احزاب در دانشگاه‌ها در گذشته اشاره و تصریح کرد: در گذشته برای این درس می‌خواندیم که خدمتگزار مردم در آینده باشیم. دعوا بر سر این بود که چه کسی راه و فکرش برای حل مشکلات مردم، بهتر است. اصلاً در آن زمان با حجاب و بی‌حجاب مطرح نبود، تمام فکر و ذکر برای خدمت بود نه اینکه چطور می‌پوشم و چه می‌گویم اما متأسفانه نگاه امروز ما از آن ارزش‌ها و نگاه خدمت به مردم، حل مشکلات مردم و نجات ایران فاصله گرفته و به این رسیده که تو چپی یا راستی، قیافه‌ات اینگونه است و سایر موارد.  

 

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دغدغه ما باید حل مشکلات مردم باشد، بدون توجه به اینکه فرد در کدام استان، زبان و جنسیت است، تصریح کرد: وظیفه ما حل مشکل مردم عزیز کشور است. زنان و مادران در این وسط، نقش اصلی را بازی می‌کنند. این مادر است که نگاه، باور و دوست داشتن یا نداشتن فرزندان را شکل می‌دهد. اگر این مادران، خواهران و زنان ما بر این باور حرکت کنند، آینده کشور 100 درصد تضمین است. هیچ مرد و قدرتی بدون همراهی زنی توانمند، خلاق و با گذشت نتوانسته به هیچ جایی برسد. 

 

پزشکیان ادامه داد: این همراهی زن است که می‌تواند مرد را در مسیری که می‌رود، پشتیبانی کند. این را با تمام باور و اعتقاد خود می‌گویم. اگر توانستیم با بچه‌ها اینجا باشیم به دلیل همسرم بوده که اینگونه بوده نه بخاطر چیز دیگر. شما باید این را در وجود خود قدر بدانید. شما بیشتر از ما می‌توانید نسل آینده را تربیت کنید. به این باور داشته باشید. 

 

رئیس‌جمهور توسعه را احترام به فرهنگ دیگران دانست و گفت: وقتی در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که فرهنگ و باورمان به گونه‌ای است که برخی از چیزها را برنتابد، مراعات کردن آن به عنوان انسان توسعه‌یافته و آگاه، مشکلی ندارد، باید احترام را نگه داریم. خیلی از بحث‌ها را بیرون نمی‌گویم اما اگر یک باوری داریم باید در داخل با عزیزان مشکلات را حل کنیم. اگر اختلاف ایجاد کنیم، دعوا می‌کنیم و اگر دعوا کنیم، مملکت ضرر می‌کند. بنابراین سعی کنیم با مستندات درباره سیاست‌گذاری‌ها بحث کنیم و راه درست را برویم. 

 

وی تصریح کرد: اگر بتوانیم با یکدیگر گفت‌وگو کنیم و دعواها را به خیابان‌ نکشیم، قادریم حتی مشکلات پیچیده را حل کنیم، همانطور که داریم حل می‌کنیم. در کدام دولت توانسته بودیم استاندار سنی بگذاریم. ما در کردستان استاندار سنی گذاشتیم. در بلوچستان استاندار بلوچ منصوب کردیم. در خوزستان استاندار عرب گذاشتیم. همه برای ایران هستند و خدمت می‌کنند. یکی از بانوان را در یکی از شلوغ‌ترین و حجیم‌ترین وزارتخانه‌ها به عنوان وزیر انتخاب کردیم. تمام اینها با همراهی و مساعدت مقام معظم رهبری بوده است. اگر این همراهی نبود، نمی‌شد. 

 

پزشکیان با تأکید بر اینکه با دعوا نمی‌شود کار کرد، افزود: در خیلی از مدیریت‌ها و بخش‌ها کم کم از ظرفیت بانوان استفاده می‌شود اما این را باید بپذیریم نباید افراد بدون تجربه را بر این جایگاه‌ها گذاشت تا آبروی آن جنسیت را ببرد. دولت پشتیبانی و کمک خواهد کرد. معتقدیم حضور زنان برای آینده کشور مؤثرتر از من مردی است که اینجا ایستاده‌ام. تصور می‌کنم اگر همسر من بود بچه‌ها بهتر از این تربیت می‌شدند که من مانده‌ام اما قسمت این شد من بمانم و بار مسئولیت را بکشم. 

 

وی با اشاره به خصلت درونی و ذاتی بانوان، گفت: محبت و عشق یک مادر را یک پدر نمی‌تواند داشته باشد. باید مادر را به عنوان موجود با ارزشی که قابل تکثیر نیست، بپذیریم. در حدیثی از پیامر اکرم (ص) پرسیدند «به چه کسی نیکی کنیم»، فرمودند «به مادرت». دوباره سؤال کردند «سپس به چه کسی نیکی کنم؟» حضرت فرمود: «به مادرت» بار دیگر پرسید «و سپس به چه کسی نیکی کنم؟» حضرت فرمود: «به مادرت» بار چهارم سؤال کرد: «آن‌گاه به چه کسی نیکی کنم؟» پیامبر (ص) فرمود «به پدرت».

 

پزشکیان در پایان گفت: ارزش مادر خیلی بالاتر از این حرف‌ها است. این جایگاه را در جامعه بروز و نشان دهید. ما بستر را آماده می‌کنیم و هر کاری از دولت برمی‌آید برای استفاده از ظرفیت شما بانوان انجام می‌د‌هیم. 

 

 

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا