کاهش ۳۳ درصدی بارشهای پاییزی در کشور
به گزارش خبرنگار برنا، عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب، در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت بارشهای پاییزی در کشور اظهار داشت: بر اساس جدول بارشهای متوسط، کل کشور تاکنون باید بهطور متوسط حدود ۶۲ میلیمتر بارش دریافت میکرد، اما این میزان تنها ۴۱ میلیمتر بوده است. به این ترتیب، بارشهای پاییزی بهطور متوسط با کاهش ۳۳ درصدی مواجه هستند.
وی افزود: موضوع نگرانکننده دیگر این است که بسیاری از استانها زیر میانگین نرمال بارندگی قرار دارند. به جز استانهای خراسان رضوی، گیلان و مازندران، سایر استانها با کاهش بارش روبهرو بودهاند؛ این کاهش در برخی استانها، مانند سیستان و بلوچستان، به ۸۸ درصد نیز رسیده است.
بزرگزاده همچنین تأکید کرد: وضعیت استانهایی که در بالای جدول قرار دارند و رنگ تیرهتری دارند، نشاندهنده شرایط بحرانیتر آنها در دریافت بارش است. این وضعیت، لزوم مدیریت جدیتر منابع آبی و برنامهریزی دقیقتر در حوزه مصرف آب را دوچندان میکند.
سخنگوی صنعت آب، با اشاره به وضعیت ذخایر و مصرف آب در کشور اظهار داشت: ورودی سدها در سال جاری به ۴ میلیارد و ۴۳۰ میلیون متر مکعب رسیده که نسبت به سال گذشته با ۳ درصد کاهش مواجه بودهایم. همچنین خروجی آب در سال جاری ۶ میلیارد و ۵۴۰ میلیون متر مکعب است که در مقایسه با سال گذشته با افزایش ۱۱ درصدی روبهرو بودهایم.
وی افزود: در حال حاضر درصد پرشدگی سدها به ۴۳ درصد رسیده که نشان از کاهش منابع آبی نسبت به نیاز مصرف دارد. به عنوان مثال، حجم مخازن در سال گذشته در همین زمان ۲۰ میلیارد و ۳۱۰ میلیون متر مکعب بود، اما امسال با وجود افزایش به ۲۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون متر مکعب، همچنان نیازمند مدیریت دقیق بهرهبرداری از سدها هستیم.
بزرگزاده با اشاره به وضعیت بحرانی برخی استانها تصریح کرد: در تهران، میزان پرشدگی سدها تنها ۱۹ درصد است و حجم کل آب ذخیرهشده به ۳۵۹ میلیون متر مکعب رسیده که برای تأمین آب مناطق ۲۲ گانه تهران، البرز، قزوین، ورامین، دماوند و پردیس ناکافی است. در اصفهان نیز سد زایندهرود با ۱۳ درصد پرشدگی وضعیت خوبی ندارد. در هرمزگان، سد میناب تنها ۷ درصد پرشدگی دارد. در کرمان، کرمانشاه، گلستان و استانهای مرکزی نظیر اراک و ساوه نیز با چالشهای جدی تأمین آب روبهرو هستیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از نگرانیهای اصلی ما تأمین آب بندرعباس است که باید با استفاده از روشهای جبرانی و بهرهگیری از منابع دریایی، تنش آبی را کاهش دهیم.
سخنگوی صنعت آب از نخبگان، رسانهها، هنرمندان و شخصیتهای مرجع خواست تا در آگاهیبخشی به مردم برای مدیریت مصرف آب مشارکت کنند و تأکید کرد: حتی در شرایط بارش نرمال نیز، به دلیل بارگذاری بیش از حد جمعیتی و کشاورزی، بسیاری از مناطق کشور همچنان با تنش آبی مواجه خواهند بود. این امر نیازمند ارادهای همگانی و مشارکت ملی است.
ادامه دارد…
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید