ایران سومین کشور تربیتکننده مهندس در دنیا است
به گزارش خبرگزاری برنا، آیین پنجاهمین سالگرد تاسیس جامعه مهندسان مشاور ایران برای ترسیم آیندهای روشن، عصر دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ با تلاوت کلامالله مجید و پخش سرود ملی ایران و اجرای قطعه نمایشی توسط کودکان آغاز شد و پس از آن کلیپی با محتوای پیشرفتهای صنعتی کشور و گذری بر آیین ۵۰ ساله تأسیس جامعه مهندسان مشاور ایران پخش شد.
در ادامه پیام تبریک تصویری کاترین کاراکالتیس «مدیر بنیاد جهانی مهندسان مشاور» به این رویداد، برای حاضران پخش شد.
سپس محمدحسن شمشیرساز رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران در سخنانی گفت: امروز اینجا گرد هم آمدیم تا علاوه بر گرامیداشت این رویداد، روی نقاط مشترک مسیری که ما را به اینجا رسانده است، بازنگری داشته باشیم. مسیری که با همه فراز و نشیبهایش، عاشقانه و با عشق به ایران پیش رفته است.
وی افزود: طی نیمقرن تلاش و کوشش این جامعه، نخبگان با ماهیت حرفهای و صنفی خود ثابت کردند که سرمایهای کمنظیر برای ملت خود هستند. این دستاورد بزرگ برآمده از انگیزههای کشور ماست. در این مسیر باتوجه به نسلهای جوان و نوظهور، انتقال تجربه به آنان ضرورتی انکارناپذیر است و ما باید بستر مناسب برای رشد این نسل را مهیا کنیم که خوشبختانه گامهای خوبی در این راستا برداشته شده است. لازم میدانم که از مدیران مهندس که مسیر را برای جوانان هموار کردند تشکر و قدردانی به عمل آوردم و در پایان از خداوند میخواهم که ایران عزیزمان را از شر دشمنان دور بدارد و نور خود را پیوسته به سمت این مرز و بوم جاری کند.
در ادامه کلیپ دیگری از اقدامات صنعتی صورت گرفته از جانب جامعه مهندسان مشاور پخش شد و کلیپی از نقاشی با شن توسط فاطمه عبادی با موضوعیت جامعه مهندسان مشاور بر پرده نقش بست.
در بخشی دیگر از مراسم، حمید پورمحمدی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به روی صحنه حاضر شد و سخنان خود را آغاز کرد و گفت: تقارن شب چله و روز مادر با این رویداد تقارن زیبایی را ایجاد کرده است. عرایض بنده بیشتر در خصوص مهندسی فرهنگ در ایران است، ما در این سالیان پلها، فرودگاها و تاسیسات مختلفی ساختیم. در دوره قبل از این سده هم کارهای خوبی اتفاق افتاد و همینطور پیشتر از آن تا صدراسلام؛ همیشه مهندسان ما شاهکار خلق کردند و این موضوع در شهرسازی و احداث بنا، کشتیسازی و… نیز صادق است. حتی شهر هگمتانه در ایران باستان را میتوان در این رده مورد سنجش قرار داد.
وی یادآور شد: تمامی موارد فوق را بیان کردم که بگویم این مسیر حلقه به حلقه در نهایت به جامعه مهندسان مشاور فعلی ختم میشود و اهمیت فعالیتهای مهندسان ما همراستا بودن فعالیتها با اقلیم ماست که در طول تاریخ به شکل گستردهای میتوان شاهد آن بود.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: مهندسی به ادبیات شاعرانه ما نیز ارتباط تنگاتنگی دارد و در اشعار شاعران ما این را میتوان به فراوانی مشاهده کرد و درک بهتری از پیچیدگی مهندسی را در شعر فهمید.
او ادامه داد: کشور ایران سومین کشور تربیتکننده مهندس در دنیا است با رقمی حدود ۲۳۰ هزار مهندس در سال است. یکی از ظرفیتهای بزرگ ما تربیت مهندس است و رکن بعدی پتانسیلهای کشور ماست. کشور ما در چهار فصل سال در هر سوی اقلیممان در هر وقتی از سال از لحاظ جوی دارا هستیم و مرز گسترده دریایی، هفتمین کشور بزرگ جهان از لحاظ معادن، دومین کشور جهان از لحاظ ذخایر اثبات شده گاز، ۱۱ بندر بسیار مهم و اساسی و… رکنی که باید وجود داشته باشد، ترکیب قابلیتهای سرزمین با پتانسیلهای مهندسین کشورمان است.
در بخش بعدی مراسم کلیپی با مضمون گرامیداشت یاد و خاطره همکاران فقید به همراه اجرای زنده «محمد معتمدی» پخش شد.
سپس کلیپی با مضمون گرامیداشت یاد و خاطره همکاران فقید به همراه اجرای زنده محمد معتمدی پخش شد.
در بخش بعدی مراسم قدردانی و تجلیل از یاران همراه جامعه مهندسان مشاور اتفاق افتاد و لوح تقدیر این آیین به وزرای سابق ادوار دولت به عنوان یاران جامعه مهندسان مشاور ایران (عباس آخوندی، حبیبالله بیطرف، حمید چیتچیان، پیروز حناچی، احمد خرم، غلامرضا سلیمانی امیری، علی عبدالعلیزاده، حامد مظاهریان، بیژن نامدار زنگنه) تجلیل به عمل آمد.
سپس مراسم تجلیل از پیشکسوتان جامعه مهندسی کشور برگزار و از ۶۵ تن از مهندسان مشاور در بخش تجلیل از این میراث ماندگار تحلیل شد.
در بخش بعدی، با دعوت از روسای ادوار جامعه مهندسان مشاور ایران در جهت تقدیر ویژه از علی حسننژاد از فعالان پیشکسوت جامعه مراسم پیش رفت و سپس کلیپی در خصوص جامع مهندسین مشاور پخش شد.
در ادامه با تجلیل از فعالان حوزه مهندسی مراسم به بخش بعدی خود رسید و عباس آخوندی وزیر اسبق راه و شهرسازی در سخنانی به نقش تاریخی و جایگاه جامعه مهندسان مشاور پرداخت.
در انتهای مراسم از تمبر پنجاه سالگی جامعه مهندسان مشاور ایران رونمایی شد و لوح تقدیر مسئولیت اجتماعی یونسکو به این جامعه اهدا و از بنیاد مسئولیت در ادامه این ویژه رونمایی شد.
همچنین کلیپی از ستاد دیه، در این رویداد پیش روی چشمان حضار آمد و سپس از اقدام خیرخواهانه مشارکت در آزادی ۵۰ زندانی به مناسبت تولد حضرت فاطمه (س) رونمایی شد.
در بخش انتهایی مراسم، از همکاران و کارکنان ستاد جامعه تقدیر به عمل آمد و سپس آخرین کلیپ از جامعه مهندسان مشاور در پنجاهمین سال فعالیت پخش شد.
انتهای پیام/
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید