برخورد قانونی با تخفیفات غیرواقعی
به گزارش همشهری آنلاین، اتاق اصناف ایران در اطلاعیهای به واحدهای صنفی اعلام کرد: اعلام کرد: در صورت مشاهده و احراز تخلف (گرانفروشی، تقلب، ارائه برندهای نامعتبر، قیمتهای نامتعارف، تخفیفات غیرواقعی و …) برخورد قانونی انجام خواهد شد.
در این اطلاعیه آمده است: با توجه به آغاز فروشهای فوقالعاده، ویژه و تخفیفات مناسبتی در کشور خصوصاً در رستههای پر تقاضا ازجمله پوشاک، مواد غذایی، کیف و کفش، لوازمخانگی، صوتی و تصویری و … و در راستای کنترل و مدیریت بهینه بازار، صیانت از حقوق مصرفکنندگان و ممانعت از سوءاستفاده سودجویان، ضمن هماهنگی و همکاری با سازمانهای مرتبط در قالب گشتهای مشترک و اطلاعرسانی فراگیر و مستمر بهتمامی عوامل تحت پوشش ازجمله اتحادیهها و واحدهای صنفی مرتبط با تعامل و همافزایی در استفاده از ظرفیتهای قانونی بازرسان صنفی و اتحادیههای صنفی، پایش و نظارت دقیق بر شبکه صنفی و توزیعی مربوطه در دستور کار بازرسان قرار گرفته است.
ناترازی ذخایر آبی
کاهش بارندگی و استفاده از منابع آب زیرزمینی، شرایط ذخایر آبی کشور را ناتراز کرده و آنگونه که متولیان امر می گویند، چاه عمیق ناترازی آب برای اصلاح نیازمند تامین اعتبار نجومی است.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه میزان بارشها در پاییز امسال ۳۳ درصد کاهش داشته و میزان پرشدگی سدها به ۴۳ درصد رسیده است، گفت: رفع ناترازی آب در دولت چهاردهم به ۷۱۱ همت منابع مالی نیاز دارد و بدون این اعتبار رفع ناترازی ممکن نیست.
عیسی بزرگزاده گفت: در بسیاری از استانهای کشور میزان بارشها با کاهش چشمگیری مواجه شده، بهطوریکه اگر کمبارشی پاییز در فصل زمستان سال جاری جبران نشود، در این زمینه با چالشهای جدی مواجه خواهیم شد.
وی ادامه داد: میزان پرشدگی سدها از ابتدای سال آبی تاکنون ۴۳ درصد بوده که نشاندهنده افزایش ۱۱ درصدی موجودی سدهای کشور است. در استان تهران مجموع پرشدگی ۵ سد، ۱۹ درصد برآورد شده که میزان پرشدگی آنها به ۳۵۹ میلیون مترمکعب میرسد.
تورم اجاره مسکن به ۴۱.۵ درصد رسید
بر اساس آمار مرکز آمار ایران، نرخ اجارهبها مسکن در یک سال منتهی به آذرماه امسال بالغبر ۴۱.۵ درصد افزایش یافته است. همچنین در بخش مسکن، آب، برق، گاز، تورم نقطهبهنقطه ۳۸ درصد و نرخ تورم سالانه ۴۰.۷ درصد افزایش یافته است.
در بخش اجاره مسکن تورم نقطهبهنقطه هم ۳۸.۲ درصد افزایش یافته و نرخ تورم سالانه (یک سال منتهی به آذرماه سال ۱۴۰۳) اجاره مسکن ۴۱.۵ درصد بوده است.
فهرست محصولات ممنوعه برای صادرات
وزارت جهاد کشاورزی ممنوعیت و محدودیتهای صادراتی محصولات کشاورزی و فرآوردههای آن برای سال ۱۴۰۴ را بهمنظور جلوگیری از کمبود و تنظیم بازار داخلی را اعلام کرد. حبوبات، خرما، کره، جامه و سایر چربیها در این فهرست قرار دارند.
این ممنوعیتها و محدودیتها که برای جلوگیری از کمبود و تنظیم بازار داخلی است، شامل محصولات کره و چربی، حبوبات، خامه و خرما است. مشروح نامه فتحی معاون برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی به دهنوی رئیس سازمان توسعه تجارت با موضوع اطلاعرسانی سیاستهای تجاری برای محصولات سبزی و صیفی حبوبات و لبنیات سال ۱۴۰۴ به شرح زیر است.
حبوبات از اول فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۴ به مدت ۱۲ ماه، خرما از اول بهمن تا پایان اسفند ۱۴۰۴ به مدت ۲ ماه، خامه، کره و سایر چربیها متناسب با شرایط بازار.
پیشبینی ورود ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس تا اربعین
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس تحت عنوان ناوگان اتوبوسی اربعین مصوبه دولت است که آن را از وزارت صمت پیگیری میکنیم و در تلاش هستیم این واردات تا اربعین محقق شود.
رضا اکبری درباره برنامههای نوسازی و واردات ناوگان حملونقلی کشور، افزود: در قوانین بودجه سنواتی تکالیفی مشخص شده است و قانون ساماندهی صنعت خودرو نیز وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرده که نیاز سالانهاش به ناوگان را به وزارت صمت اعلام کند.
وی با بیان اینکه اعلام نیاز باید در دو بخش مسافری و باری صورت گیرد، گفت: در بخش مسافری و باری نیاز سالانه به ناوگان را اعلام کردیم. در حال حاضر مصوبه نوسازی ۸۵ هزار ناوگان داریم که مربوط به شورای اقتصاد است و از محل ماده ۱۲ صرفهجویی سوخت بوده و وزارت نفت و سازمان هدفمندی یارانهها باید آن را تأمین کنند.
افزایش ۱۲.۸ درصدی تورم تولیدکننده برق
بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، در آبان امسال، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده کل بخش برق در ۱۲ ماه منتهی به آبان ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل (تورم سالانه) ۱۲.۸ درصد افزایش داشته است.
مرکز آمار ایران تورم تولیدکننده بخش برق در آبان ماه ۱۴۰۳ را ۸.۳ درصد اعلام کرد. شاخص تورم تولیدکننده بخش برق، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطهبهنقطه) ۱۳.۷ درصد افزایش داشته است.
آورده ۱.۱ میلیارد تومانی تهرانیها برای نهضت ملی مسکن
مدیرکل بنیاد مسکن استان تهران گفت: آورده متقاضیان تهران نهضت ملی مسکن که بنیاد مسکن متولی آن در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر است به حدود ۱.۱ میلیارد تومان رسیده است و واحدهای این طرح پس از امتیازبندی تحویل مالکان میشود.
عطاالله زمانی اظهار کرد: پیشبینی میکنیم تا پایان سال، حدود ۳۴۰ واحد به متقاضیان تحویل داده خواهد شد.
منبع خبر: همشهری آنلاین
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید