اختتامیه دومین جایزه ملی سیاستگذاری دهم دی برگزار میشود
به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری دومین جایزه ملی سیاستگذاری عصر امروز، چهارم دیماه در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
مصطفی زمانیان، رئیس سابق مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در این نشست گفت: وقتی صحبت از مفهوم اثرگذاری سیاستگذاری میشود، باید توجه شود که سیاستگذاری بر اثر تقابل دولت یا دانشگاه شکل نمیگیرد بلکه بر اثر نهاد واسط قابلیت شکلگیری دارد و در این بین اتاقهای فکر نقش مهمی دارند و این رکن سوم امکان تبادل میان دولت و دانشگاه را تسهیل میسازند.
وی افزود: یکی از اهداف جایزه ملی سیاستگذاری معرفی جایگاه اندیشگاهی به دو رکن دیگر است و با وجود اینکه بیش از دو دهه از تشکیل اندیشگاهها میگذرد همچنان از ظرفیت آنها غفلت شده و لذا با هدف اثربخشی اندیشگاهها درصدد برگزاری جایزه ملی سیاستگذاری برآمدیم تا به ارائه یک الگوی موفق مبادرت ورزیده شود. اندیشگاهها نه دانشگاهی هستند و نه دولتی ولی در جهتدهی تصمیمات نقش دارند و ارتقای ساختار تصمیمگیری کمک میکنند.
رئیس سابق مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری بیان کرد: ما با مجموعههای متمرکز و غیر شبکهای مواجه هستیم که در نتیجه پایداری لازم را ندارند ولی ساختار اندیشگاهی مبتنی بر نیروی انسانیِ دانشمندِ دغدغهمند است که البته باید آموزش ببینند و تأمین مالی پایدار از آنها صورت گیرد و این تأمین مالی باید همانند کارفرما – پیمانکار نباشد چون از کیفیت کار میکاهد.
زمانی ادامه داد: به یک ساختار تنظیمگر در نهادهای اندیشگاهی احتیاج داریم که اعتبارسنجی قابل استناد و اتکا ارائه دهند. زیستبوم اندیشگاهی کشور مشابه هر ساختار دیگری، مراحلی از بلوغ را گذرانده و این اتفاق ناشی از تلاشهای فردی هر یک از نخبگان و اندیشمندان است.
وی با بیان اینکه امسال برای اولین جامعه اندیشگاهی در قانون برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گرفته است، گفت: این نشان از اهمیتی دارد که قانونگذار برای اندیشگاهها قائل بوده و به اهمیت آنها پی برده است. برای تأمین مالی اندیشگاهها بهتر است یک صندوق دانشگاهی تأسیس تا متناسب با اعتبار هر اندیشکده منابع مالی تخصیص داده شود و یکی از سازوکارهای ساده محسوب میشود که در دنیا اجرا شده است. از سوی دیگر پیشنهاد میشود هلدینگهای بزرگ صنعتی مادر وارد فرآیندهای تأمین مالی اندیشگاهها شوند و البته در این مسیر باید اندیشگاهها رتبهبندی شوند.
رئیس سابق مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری تأکید کرد: از سوی دیگر برخی اندیشگاهها در نگهداری و تأمین و جذب نیروی انسانی با مشکل مواجه هستند که با انجام تأمین مالی پایدار میتوان این مشکل را حل کرد. همچنین با کمک به اثربخش بودن خروجی اندیشگاهها امکان پایدار بودنشان فراهم خواهد شد.
زمانیان با بیان اینکه نخبه باید احساس کند که عمرش هدر نرفته و اثربخش بوده است، گفت: اگر خروجی تلاشهای فرد نخبه به مرحله اثربخشی برسد، قطعاً موجب دلگرمی او میشود و در این راستا نهادهای اجرایی و سیاستگذاری باید به دستاوردهای پژوهشی فرد نخبه اهمیت دهند.
سجاد زدودمهر، دبیر جایزه ملی سیاستگذاری در ادامه این نشست گفت: برای دومین جایزه سیاستگذاری حدود ۹۰۰ پروژه ارسال شدند که حدود ۵۰۰ پروژه واجد ارزش شناخته شدند و در نهایت ۱۶ پروژه شایسته تقدیر هستند و در هر محور به پروژه برتر ۱۰۰ میلیون تومان جایزه اهدا میشود. نهادهای مختلفی اعم از بنیاد ملی نخبگان و برخی از بانکها از حامیان مالی دومین جایزه ملی سیاستگذاری محسوب میشوند.
وی اظهار کرد: مراسم اختتامیه رویداد روز دوشنبه دهم دی با حضور مقامات کشوری در حوزه هنری برگزار میشود و همچنین باید تأکید کرد که همواره این رویداد دوسالانه خواهد بود.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید