قهوه خورها با قهوه خداحافظی کنید
بهگزارش اقتصادآنلاین به نقل از قیمت ۳۶۰؛ اگر شما هم جزء آن دسته افرادی هستید که دیگر چای را بهعنوان نوشیدنی صبحگاهی خود قبول نداشته و جایگزین مناسبتری برای تزریق کافئین به بدن خود پیدا کردهاید، احتمالا در روزهای آینده دچار شوک بزرگی خواهید شد.
قیمت قهوه در ایران مثل روغن خوراکی وابسته به فعلوانفعالات جهانی است و افزایش قیمت جهانی قهوه، بیبروبرگرد در عددورقمهای منو کافهها تاثیر میگذارد.
رکورد ۴۷ ساله قیمت قهوه در جهان
قیمت دانه قهوه به رشد بیسابقهای از ۴۷ سال گذشته در سطح جهانی رسیده است. برزیل و ویتنام، بزرگترین تولیدکنندگان قهوه در جهان، سال بدی را پشت سر گذاشتهاند. از سویی خشکسالی طولانی و از سوی دیگر، بارندگیهای شدید در این کشورها، حال مزارع قهوه را به وخامت کشانده است.
براساس پیشبینی volcafe، تاجر بزرگ قهوه، تولید دانه قهوه عربیکا در برزیل ۱۱ میلیون کاهش یافته و برای پنجمین سال متوالی کسری ۸.۵ میلیون کیسهای را تجربه خواهد کرد؛ قیمت قهوه عربیکا که بیشترین تولید جهانی را به خود اختصاص داده، از ۳.۴۴ دلار در هر پوند (۰.۴۵ کیلوگرم) گذر کرده و با ۸۰ درصد جهش در سال جاری، بیشتر قیمت خود را تجربه کرده است.
البته تنها مزارع قهوه عربیکا دچار بحران نشدهاند و بلایای طبیعی علاوه بر برزیل، گریبان مزارع قهوه روبوستا در ویتنام را نیز گرفته است.
با توجه به این که جایگاه پرمعاملهترین کالا در جهان پس از نفت، به قهوه اختصاص دارد و تقاضا برای این کالا در اوج خود قرار گرفته است، کاهش تولید این کالای مهم، تاثیر جبرانناپذیری بر قیمت قهوه در سال ۲۰۲۵ خواهد گذاشت.
قهوه عربیکا معیار جهانی قراردادهای آتی قهوه است که در بورس بین قارهای (ICE) معامله میشود. عربیکا ۷۵ درصد از تولید جهان را تشکیل داده و بیشتر در برزیل (۴۰ درصد کل عرضه جهان) و کلمبیا کشت میشود. روبوستا ۲۵ درصد باقیمانده را تشکیل داده و بیشتر در ویتنام (۱۵ درصد عرضه جهانی) و اندونزی تولید میشود؛ سایر صادرکنندگان عمده عبارتند از: پرو، هند، اوگاندا، اتیوپی، مکزیک و ساحل عاج.
تاثیر کمبود قهوه جهانی بر قیمت قهوه در ایران
مصرف قهوه در ایران دیگر به کافهها محدود نشده و احتمالا در خانه هر قهوهخوری حداقل یک دستگاه خانگی برای دمآوری قهوه پیدا میشود.
تقاضای قهوه در ایران طی یک سال گذشته، ۴۰ درصد افزایش یافته است. این رقم در سال ۱۴۰۲ نیز به ۷۵ درصد رسیده بود. سال ۱۴۰۲ حدود ۴۹ هزار تن دانه سبز قهوه وارد ایران شد، در حالی که میزان واردات قهوه در سال ۱۳۹۷ نزدیک به هشت هزار تن بود؛ پس بیتردید کاهش عرضه قهوه در سطح جهانی، بر قیمت قهوه در ایران نیز تاثیر خواهد گذاشت. باید منتظر ماند و دید در واردات جدید دانه سبز قهوه با چه محدودیتها و قیمتهایی روبهرو خواهیم شد.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید