آخرین اخبار

چه عواملی موجب قطع برق و کمبود گاز شدند؟


فرهاد شهرکی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» پاسخ داد:








چه عواملی موجب قطع برق و کمبود گاز شدند؟


عضو کمیسیون انرژی گفت: در شرایطی بین بد و بدتر قرار گرفته‌ایم، به هر حال در ۶ ماه اول با توجه به اینکه وارونگی هوا وجود نداشته و تعدادی از نیروگاه‌ها هم از شهر دور هستند، می‌توانستند از استفاده کنند تا گازوئیل برای ۶ ماه دوم باقی بماند.


فولاد سل



به گزارش تجارت نیوز،

کمبود برق و گاز و خاموشی‌های پی‌درپی در صنایع و حتی برق خانگی امسال بیش از هر زمان دیگری برای مردم و صنایع آزاردهنده شده است. صنایع قطعی‌های گاز مکرر دارند و برق پمپ‌های کشاورزی تا روزی ۱۰ ساعت قطع می‌شود و بخش تولید عملا در حال نابودی است.

حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب داریم/ باید یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز تولید کنیم

فرهاد شهرکی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره دلایل دخیل در خاموشی‌ها و کمبودهای انرژی در کشور توضیح داد: در بحث خاموشی‌ها نکته‌ای که وجود دارد این است که اگر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب در شبکه گاز کشور داشته باشیم هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت. میزان گازی که الان در شبکه وجود دارد حدود ۸۵۰ میلیون متر مکعب است. پس از آن شکل آرمانی چیزی حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب فاصله داریم.

حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب در شبانه‌روز مصرف گاز شبکه خانگی است/ ۱۵۰ میلیون متر مکعب بین کل صنایع توزیع می‌شود/ کاهش محسوس دما موجب شده که شرایط با سال قبل قابل مقایسه نباشد

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره میزان مصرف خانگی و سهم صنایع از گاز عنوان کرد: حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب در شبانه‌روز مصرف گاز شبکه خانگی است یعنی کل گازی که باقی می‌ماند ۱۵۰ میلیون متر مکعب است که باید در صنایع و سایر بخش‌ها توزیع شود. با توجه به اینکه امسال میانگین دما نسبت به سال قبل کمتر است، عملا باعث شده شرایط ما با سال گذشته قابل مقایسه نباشد.

براساس قرارداد گاز با ترکیه باید ۳ میلیارد متر مکعب در زمستان به ترکیه بدهیم

شهرکی در ادامه با اشاره به تعهدات گازی که براساس قراردادهای بلندمدت ایران با کشورهای همسایه وجود دارد، توضیح داد: شرکت‌های ترکی قراردادی از سال‌ها قبل با ایران داشتند که براساس آن ایران باید حدود ۳ میلیارد متر مکعب در زمستان به آنها گاز تحویل می‌داد. سال گذشته به علت مشکلی که در شبکه ترکیه به وجود آمد این گاز را از ایران نگرفتند و این باعث شد که گاز به شبکه داخلی تزریق و به مصرف کمک کند. اما امسال براساس آن قرارداد گاز خود را می‌برند.

وزارت نفت از ابتدای سال سبد ی متشکل از «گازوئیل، مازوت و گاز» به نیروگا‌ها اختصاص داد/ ۱۰ نیروگاه مکلف بودند که در ۶ ماه ابتدای سال که وارونگی هوا وجود ندارد مازوت‌سوزی کنند اما مخازن گازوئیل را خالی کرده‌اند

عضو کمیسیون انرژی در ادامه ارائه توضیحات خود درباره دلایل کمبود گاز در کشور به برنامه‌ریزی وزارت نفت برای جلوگیری از کمبود گاز در فصل سرما پرداخت.

به گفته شهرکی وزارت نفت متعهد بود از ابتدای سال سبدی از سوخت‌ها را متشکل از «گازوئیل، مازوت و گاز» به نیروگا‌ها اختصاص دهد. پیشنهاد وزارت نفت این بود که در ۶ ماه ابتدایی سال که پدیده وارونگی هوا را نداریم ۱۰ نیروگاهی که از شهرها دور هستند، مازوت‌سوزی کنند اما به دلیل فشار ارگان‌های محیط‌زیستی، فشار نمایندگان و … نیروگاه‌ها در آن بازه زمانی مازوت‌سوزی نکردند. هر چند که براساس مصوبه شوراهای بالادستی باید این کار را انجام می‌دادند.

مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها به کمترین مقدار لازم رسیده است

او در ادامه ادامه توضیح می‌دهد که این فشارها و شرایط موجب شده که نیروگاه‌ها در ۶ ماه ابتدایی سال گازوییل مصرف کرده‌اند و این روند باعث شده که مخازن گازوئیل در نیروگاه‌ها به کمترین مقدار لازم برسد.

اگر نیروگاه‌ها در ۶ ماه اول ۴۰ تا ۵۰ میلیون لیتر مازوت مصرف می‌کردند عملا تا اسفند کمبود ماده سوختنی در نیروگاه‌ها نداشتیم

عضو کمیسیون انرژی تاکید کرد: براساس بررسی که انجام شده اگر نیروگاه‌ها در ۶ ماه اول حتی تا مهرماه ۴۰ تا ۵۰ میلیون لیتر مازوت مصرف می‌کردند و دست به مخازن گازوییل نمی‌زدند، عملا تا اسفند کمبود ماده سوختنی در نیروگاه‌ها نداشتیم.

قطع برق صنایع و کشاورزان ضربه مهلکی به کشور وارد کرده است/ مراجع بالادستی به امتناع نیروگاه‌ها رسیدگی کنند و صادقانه به مردم اطلاع دهند

او در ادامه افزود: این موارد همه موجب شده تا دولت مجبور به قطع برق صنایع و کشاورزان شود و ضربه مهلکی به کشور وارد کرده است. بنابراین به نظر من مراجع بالادستی رسیدگی کنند که اگر نیروگاه‌ها باید در ۶ ماه اول مازوت‌سوزی می‌کردند و امتناع کرده‌اند، الان صادقانه به مردم اطلاع دهند و در این باره پاسخگو باشند.

استفاده از مازوت در ۶ ماه اول سال انتخاب بین بد و بدتر بوده است

عضو کمیسیون انرژی در پاسخ به اینکه پس نیروگاه‌ها به هر حال باید مازوت‌سوزی انجام می‌دادند، گفت: ما در شرایطی بین بد و بدتر قرار گرفته‌ایم، به هر حال در ۶ ماه اول با توجه به اینکه وارونگی هوا وجود نداشته و تعدادی از نیروگاه‌ها هم از شهر دور هستند، می‌توانستند از مازوت استفاده کنند تا گازوئیل برای ۶ ماه دوم باقی بماند.

دانشگاه تهران









لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا