پیش بینی بازار خودرو در هفته چهارم دی ۱۴۰۳/ شوک ارزی دیگری به بازار وارد میشود؟
«تجارتنیوز» گزارش میدهد:
رکود تورمی بازار خودرو، شدت اثرگذاری اخبارگوناگون و نوسانات ارز را تا حد زیادی کاهش داده، اما با توجه به تغییر سیاستهای ارزی خودروسازان، آیا فاصله رشد قیمتها در بازار خودرو با میزان جهش نرخ ارز کاهش مییابد؟
بازار خودرو طی 10 ماه گذشته رکودی بیسابقه را تجربه کرده، تا حدی که برخلاف سالهای گذشته، افزایش قیمت کارخانهای خودروها و نوسانات ارز نتوانسته نمود واقعی خود را در بازار نمایان کند.
بازار خودرو حتی با حذف ارز نیمایی نیز همراه نبوده و تا به حال شدت واکنش بازار خودرو به این تاثیرات بنیادین اقتصادی بسیار پایین بوده، اما با توجه به افزایش ارز در سامانه ارز توافقی، آیا باز هم بازار خودرو از بازار ارز جا میماند؟
مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو، در گفتوگو با تجارتنیوز به وضعیت کنونی و آینده بازار خودرو ایران میپردازد.
افزایش نرخ ارز در راه بازار خودرو
فرزانه با اشاره به افزایش نرخ ارز توافقی گفت: بازار خودرو طی 40 روز گذشته تحت تاثیر رکود تورمی و ارز مبادلهای با نرخ 55 هزار تومان بوده، اما مسالهای که از هفته جاری درحال رشد اثرگذاری و نمود یافتن در بازار خودرو است، افزایش نرخ ارز مبادلهای به کانال قیمتی 70 هزارتومان است که تاثیرات آن در برخی مدلهای خودروهای مونتاژی و دور جدید خودروهای واردتی نمایان شده و به طبع افزایش قیمت سایر خودروها دور از انتظار نیست.
به گفته این کارشناس صنعت خودرو، سامانه مرکز ارز مبادلهای همچنان درگیر مشکلاتی است که شرکتهای خودروسازی و وارداتی را با مشکلاتی مواجه ساخته است.
کاهش رکود تورمی
فرزانه ادامه رکود بازار خودرو را اینطور تصریح کرد: رکود تورمی تعمیق شده همچنان در بازار حضور دارد و عقبماندگی قیمت بازار خودرو از نرخ ارز بر این مساله دلالت میکند، اما این سرکوب و کنترل تورم در بازار میرا است و با توجه به آسیب شدیدی که به بسیاری از کسب و کارها در بازار خودرو وارد شده، ادامه طولانیمدت آن دور از ذهن است.
سرگردانی متقاضیان خودروهای وارداتی
فرزانه با انتقاد از عرضه خودروهای وارداتی گفت: هدایت نامناسب و فقدان کارشناسی در این زمینه منجر به بروز مشکلاتی چون تغییرات دائم مدل خودروها و قیمتها شده و در نهایت سرگردانی مصرف کنندهها را به همراه داشته است.
با توجه به نظرات این کارشناس صنعت خودرو، بازار خودرو همچنان تحت تاثیر رکود تورمی است، اما با توجه به سیاستهای اخیر در خصوص تامین ارز خودروسازان، افزایش اثرگذاری نرخ ارز بر بازار خودرو قابل پیشبینی است.
عرضه بیبرنامه خودروهای وارداتی منجر به سردرگمی متقاضیان این خودروها شده و گرچه تقاضای انباشته برای خودروهای وارداتی بالاست، اما این سردرگمیها میتواند تعمیق رکود در بازار را به همراه داشته باشد.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید