سوریه نباید به جولانگاه تروریستها تبدیل شود
به گزارش ایکنا، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری 24 دی با اصحاب رسانه با تبریک ولادت حضرت علی(ع) درباره اجلاس آتی پیرامون مسئله فلسطین در نیویورک گفت: هفته آینده این جلسه در سطح وزرای خارجه اعضای شورای امنیت برگزار میشود و از وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم دعوت شده و این نشست از اهمیت بسیاری برخوردار است. این نشست با پیشنهاد الجزایر برگزار خواهد شد.
وی درباره انتخاب آقای شیبانی به عنوان دستیار وزیر امور خارجه در امور سوریه اظهار کرد: این تغییرات در وزارت خارجه امر طبیعی است و با توجه به تحولات در منطقه و ضرورت فعال کردن همه ظرفیتهای دستگاه دیپلماسی این تحولات صورت میگیرد. آقای شیبانی تا مدتی دستیار وزیر در امور لبنان بود و در متن انتصاب آقای شیبانی موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به سوریه کاملاً واضح است و در همین چارچوب به فعالیت دیپلماتیک خود ادامه خواهیم داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به آذربایجان و ارمنستان اظهار کرد: سفر آقای احمدیان به باکو و ایروان از قبل برنامهریزیشده بود. رابطه ما با هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان مهم است. برای ما امنیت در قفقاز جنوبی بسیار مهم است و از هر فرصت و ظرفیتی برای حفظ ثبات و امنیت در این منطقه استفاده میکنیم و معتقدیم امنیت این منطقه باید به دور از مداخلات خارجی توسط خود کشورهای منطقه تأمین شود. مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 3+3 همچنان ادامه دارد و به روند صلح و ثبات در این منطقه کمک خواهیم کرد.
بقایی درباره ادعای اخیر مکرون علیه ایران و حمایت فرانسه از منافقان و تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه اظهار کرد: امیدواریم فرانسه خود را از سرگردانی نجات دهد و رویکرد مستقلی نسبت به تحولات منطقه در پیش بگیرد. مواضعی که این کشور علیه ایران نشان داده با واکنش کشورمان همراه بوده است. این ادعاها مبنای حقوقی و قانونی ندارند و بخشی از اینها فرافکنی است. مثلاً گفته ایران در امور داخلی برخی کشورهای آفریقایی مداخله میکند در صورتی که این چنین نیست و این ایران نبوده که سابقه استعماری در آفریقا دارد. فرانسه نباید تروریسم را به بد و خوب تقسیمبندی کند و چنین رویکردهایی دوگانگی این کشور را نشان میدهد.
وی درباره وضعیت دو شهروند ایرانی که در فرانسه فوت شدهاند، افزود: هنوز برای ما محرز نشده که این قتل بوده یا فوت طبیعی ولی به طور کلی ما روند قضایی و دیپلماتیک را ادامه خواهیم داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به نشست ریاض پیرامون مسئله سوریه اظهار کرد: در خصوص سوریه از همه ظرفیتها استفاده خواهیم کرد تا مبادا سوریه به جولانگاه تروریستها تبدیل شود. باید امنیت و حاکمیت سرزمینی این کشور حفظ شود. امنیت منطقهای و ثبات منطقهای نباید ناامن شود. درباره فرآیند آستانه صحبت کردهایم و اگر فرصتی به وجود آید برای آینده سوریه بیشتر مذاکره خواهیم کرد. این اجلاس در خصوص عقبه است و تعدادی از کشورها شرکت کردهاند و تعدادی هم شرکت نکردهاند. ما از هر روندی که به تثبیت اوضاع در سوریه کمک کند و به روند امن و ایمن گذار کمک کند و مانع نقض حاکمیت سرزمینی سوریه شود استقبال میکنیم. البته این نشست منجر به صدور بیانیهای نشده و معنادار است.
بقایی درباره بازداشت آقای عابدینی در ایتالیا گفت: بازداشت آقای عابدینی نوعی گروگانگیری بود و تلاشهای خوبی برای آزادسازی این شهروند ایرانی انجام شد و با دولت ایتالیا به توافقاتی دست پیدا کردیم.
وی با اشاره به انتخاب رئیسجمهور لبنان اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از انتخاب رئیسجمهور لبنان خوشحال است و به مردم و احزاب این کشور تبریک عرض میکنیم و امیدواریم این انتخاب به بهبود اوضاع لبنان کمک کند و به گامهای مؤثر در راستای احیای اقتصادی و مواجهه با تهدیدات رژیم صهیونیستی منجر شود. حتماً روابط جمهوری اسلامی ایران با لبنان روابط خوب و روشنی خواهد بود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به نقض آتشبس در غزه گفت: این نقض آتشبس نشان از خوی وحشیگری رژیم صهیونیستی دارد و کشور آمریکا باید پاسخگوی این نقض آتشبس باشد. برخی کشورها شورای امنیت را به گروگان گرفتهاند و این اتفاق اصلاً مطلوب نیست. کشورهایی که شریک جنایات رژیم صهیونیستی هستند با این رژیم همدست هستند و باید در دیوان بینالمللی کیفری محاکمه شوند البته این دیوان تحت فشار قرار دارد ولی در دنیا همصدایی برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی به وجود آمده و امیدواریم که شورای امنیت دست به یک اقدام قاطع بزند.
بقایی درباره وضعیت FATF گفت: درباره توصیههای گروه ویژه مالی باید بگویم این موضوع سالها در دستورکار مسئولان نظام بوده و در مجمع تشخیص مورد بررسی قرار گرفته و دو سند ویژه مالی پیششرط پیوستن به این گروه است و این موضوع در دست بررسی است و وزارت خارجه در حد توان به این روند کمک میکند.
وی درباره بازداشت محمدرضا نوری در عراق ادامه داد: پیگیری وضعیت اتباع ایرانی در خارج از کشور به عنوان یک مسئولیت در وزارت امور خارجه جدی گرفته میشود. آزادی آقای نوری به عنوان یکی از دستورکارهای ما بوده و در سفر اخیر آقای سودانی این موضوع هم مورد بررسی قرار گرفت و درخواست خانواده آقای نوری دوباره مطرح شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره وضعیت سلامت ایرانیان مقیم کالیفرنیا در پی حادثه آتشسوزی در این ایالت گفت: دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن بیانیهای در این خصوص صادر کرده و برای کمک به هموطنانی که احتمالاً آسیب دیدهاند اعلام آمادگی کرده است. مواردی بوده که به دفتر حافظ منافع ایران گزارش شده ولی آماده کمکرسانی هستیم.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به تاجیکستان و روسیه اظهار کرد: سفر رئیسجمهور آخر این هفته از تاجیکستان شروع میشود و سپس به مسکو خواهند رفت. تاجیکستان کشور مهمی در آسیای مرکزی است و رابطه با این کشور برای ایران اهمیت دارد. این سفر اولین سفر رئیسجمهور به آسیای مرکزی است که اسنادی در زمینههای مختلف تجاری، اقتصادی، فرهنگی و غیره امضا خواهد شد. در این سفر مرکز زبان و ادبیات فارسی بازگشایی خواهد شد.
وی گفت: علیرغم برخی فراز و نشیبها رابطه دو ملت در بهترین سطح قرار دارد. با این کشور دارای پیوندهای عمیق تاریخی و فرهنگی هستیم. سی و سومین سالگرد برقراری رابطه دیپلماتیک ایران و تاجیکستان است. ایران در ۱۳۷۰ نخستین کشوری بود که تاجیکستان را به رسمیت شناخت و اقدام به افتتاح سفارتخانه در این کشور کرد. از آن زمان تاکنون رابطه ما با تاجیکستان مستحکم و استوار بوده است.
وی با اشاره به سفر پزشکیان به روسیه گفت: سفر رئیسجمهور به روسیه سفر مهمی است. معاهده مشارکت راهبردی بین ایران و روسیه طی سه چهار سال گذشته بین دو طرف مورد مذاکره قرار گرفته و پیشنویسهای مختلفی تبادل شده که در تابستان امسال نهایی شد و قرار است در این سفر به امضا برسد. طیف بسیار گستردهای از موضوعات را در حوزههای اقتصادی، حمل و نقل، انرژی، بهداشت، کشاورزی، همکاری در زمینه مقابله با چالشهای مشترک، کاهش تبعات بلایای طبیعی، مقابله با تروریسم و جرایم سازمانیافته، انرژیهای تجدیدپذیر، بحثهای مرتبط با حمل و نقل و ترابری، حمل و نقل جادهای، ریلی، هوایی و دریایی و انتقال تجربه و دانش فنی در حوزههای مختلف را در برمیگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه اظهار کرد: این معاهده متن بهروز شده موافقتنامهای است که از اواخر دهه ۱۳۷۰ با روسیه منعقد کرده بودیم. موافقتنامه اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین ایران و روسیه است که از ۱۳۸۱ برای دو طرف لازمالاجرا شد و در حال حاضر هم اجرایی است. سعی شد با توجه به تحولات و گسترش روابط دو کشور در حوزههای مختلف با تفصیل و جزئیات بیشتری معاهده جدید تنظیم شود.
بقایی درباره مذاکرات هستهای ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران برای رفع شبهات همواره مسیر گفتوگو و مذاکره را در پیش گرفته و هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده است. بارها گفتهایم برای مذاکره التماس نخواهیم کرد بلکه مذاکره جاده دو طرفه است که با به رسمیت شناختن منافع طرفین انجامشدنی است. موضوع رفع تحریمها برای ما یک اولویت بوده البته همیشه یاد گرفتهایم خودمان را قوی کنیم تا تأثیرات تحریمها را به حداقل برسانیم ولی رفع ظالمانه تحریمها وظیفه ماست. در گفتوگوهای ژنو در خصوص مباحث مختلف به خصوص موضوع هستهای بحث خواهد شد و این نشست ادامه نشست آذرماه است و به نوعی طرح موضوع و شنیده شدن نقطهنظرات و مواضع طرفهاست.
وی با اشاره به خروج یک شرکت عربستانی از صنعت غذایی کشور اظهار کرد: خروج سرمایهای اتفاق نیفتاده بلکه انتقال سرمایه از شرکتی به شرکت دیگر انجام شده و برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است از وزارت اقتصاد پرسوجو شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسشی پیرامون بازگشت مراودات تجاری و سیاسی ایران و سوریه اظهار کرد: این به عملکرد و رفتارهای طرف مقابل بستگی دارد. نکات و مختصات ما در بیانیههای جمهوری اسلامی ایران و در حکم انتصاب آقای شیبانی آمده است.
وی درباره حمایت یمن از مردم مظلوم غزه و مذاکرات ایران با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن گفت: حمایت و همبستگی مردم یمن با مردم غزه با این هدف انجام شده تا رژیم صهیونیستی را به توقف نسلکشی در غزه وا دارد. از سوی دیگر گفتوگوهای ایران با نماینده ویژه دبیرکل به صورت منظم در جریان است و با توجه به تحولات منطقه و نقش جمهوری اسلامی ایران این گفتوگوها به صورت دورهای انجام میپذیرد.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید