آخرین اخبار

بازدهی عرضه‌ های اولیه از ابتدای سال تا کنون چقدر بوده است؟ / بازار سرمایه در انتظار ورود شرکت‌های جدید


«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:








 بازدهی عرضه‌ های اولیه از ابتدای سال تا کنون چقدر بوده است؟ / بازار سرمایه در انتظار ورود شرکت‌های جدید


عرضه‌های اولیه و ورود شرکت‌های جدید به بورس باعث افزایش رونق می‌شود. امروز دوشنبه 24 دی ماه 1403 دو نماد «غانیزان» در بورس و «نیشکر» در فرابورس انجام و با استقبال خوب سهامداران مواجه شد. حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس، یکم دی‌ماه اعلام کرده بود 13 هفته گرم تا پایان سال پیش روی بازار سرمایه است و هر هفته شاهد ورود یک شرکت به بورس خواهیم بود. از آن زمان تا کنون چهار هفته گذشته و هفت شرکت جدید در بازار سرمایه عرضه شده‌اند.


فولاد سل



به گزارش تجارت نیوز،

عرضه اولیه به فرآیندی گفته می‌شود که طی آن یک شرکت، سهام خود را برای اولین بار در بازار سرمایه عرضه می‌کند. شرکت‌های خصوصی، دولتی و حتی شرکت‌های تازه ‌تاسیس، برای افزایش رشد و توسعه کسب‌وکار خود نیازمند سرمایه هستند و می‌توانند این سرمایه را از طریق پذیرش در بازار سرمایه جذب کنند.

13 شرکت از ابتدای امسال در بازار سرمایه عرضه اولیه شدند

نگاه کوچکی به عرضه های اولیه از ابتدای سال 1403 تا کنون نشان می‌دهد، تعداد 13 عرضه اولیه در سال جاری انجام شده که گفته می‌شود به رونق هرچه تمام‌تر بازار کمک خواهد کرد. عرضه های اولیه 10 ماه گذشته نیز باعث کمک به صنایع و تنوع بخشی در بازار سرمایه شده است.

نمادها و شرکت‌های پذیرش شده در بازار سرمایه از ابتدای سال تا 24 دی ماه به ترتیب شفام، معین، خنور، کربن، خبرنا، بپویا، دزاگرس، آواک، سیسکو، نبابک، ومپنا، غانیزان و نیشکر بوده‌اند.

گفتنی است، دو نماد غانیزان و نیشکر در تاریخ 24 دی عرضه اولیه شدند و به دلیل اینکه هنوز بازگشایی نشده‌اند، در جدول زیر قرار ندارند.

جدول عرضه اولیه

عرضه اولیه 10 شرکت در دولت چهاردهم انجام شده است

از میزان عرضه های اولیه‌ انجام شده تا کنون پذیرش 10 شرکت مربوط به دوران ریاست حجت‌الله صیدی (دولت چهاردهم) است. تنها سه شرکت‌ در دوران مجید عشقی، رئیس سابق سازمان بورس، وارد بازار سهام شدند.

عرضه های اولیه صورت گرفته از ابتدای سال تا کنون در حوزه‌ها و صنایع متفاوتی انجام شده است. دو شرکت «خنور» و «خبرنا» در حوزه قطعات خودرویی مشغول به فعالیت هستند و از صنایع شیمیایی، بیمه، معدنی، برقی، دارویی، اطلاعات و ارتباطات، فلزات اساسی، منسوجات، برق و نیروگاه، غذایی و چند رشته‌ای، به ترتیب با نمادهای«شفام»، «معین»، «کربن»، «بپویا»، «دزاگرس»، «آواک»، «سیسکو»، «نبابک»،«ومپنا»، «غانیزان» و «نیشکر» یک شرکت پذیرش شده است.

گفتنی است، ورود شرکت‌ها به بورس فواید و آثار خوبی برای آنان دارد چرا که به این واسطه صنایع می‌توانند خود را از طریق این بازار انجام دهند که در نهایت این کار باعث افزایش رونق، سودآوری و میزان تولید آنان می‌شود.

همچنین در شرایط فعلی بازار، سهامداران یک سود بدون ریسک حداقل 20 درصدی را بعد از ثبت سفارش عرضه‌های اولیه جدید کسب می‌کنند. البته به دلیل تقاضای فراوان افراد برای خرید عرضه اولیه، مقدار سهمی که به هر فرد می‌رسد بسیار اندک است.

گزارش های بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.

دانشگاه تهران









لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا