آخرین اخبار

چگونه سوپ و آش را یک غذای کامل کنیم؟



به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، مصرف سوپ‌ها و آش‌های داغ خانگی در فصل سرما، علاوه بر گرم کردن بدن، به سفره خانواده تنوع می‌دهد و از سوی دیگر برای بیماران مبتلا به سرماخوردگی تسکین‌دهنده و آرام‌بخش التهاب دستگاه تنفسی فوقانی است و توصیه می‌شود در درمان این بیماران استفاده شود.

زهرا باقری کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در فصل زمستان استفاده از سوپ و یا آش داغ خانگی موجب گرم شدن بدن می‌شود و برای رهایی از یکنواختی منوی غذایی بهترین پیشنهاد است.  

وی افزود: با توجه به اینکه سوپ‌ها و آش‌ها ترکیبی از مواد غذایی مختلف‌اند، از نظر تغذیه‌ای بسیار با ارزش هستند و می‌توانند انرژی بدن را تامین کنند و فرد را سیر نگه دارند.

باقری گفت: افزودن سبزیجاتی مانند جعفری و اسفناج در سوپ موجب افزایش فولیک اسید، عناصر معدنی و فیبر می‌شود. افزودن کدو حلوایی و هویج هم در تامین بتاکارتن و ویتامین A موثر است و به حفظ سلامت مخاط کمک می‌کنند.

وی بیان کرد: همچنین اضافه کردن سبزیجات سبزرنگ مانند لوبیا سبز، کلم بروکلی و تره فرنگی موجب کاهش خطر ابتلا به فشار خون و بیماری‌های قلبی می‌شود. با افزودن گوجه فرنگی سرشار از آنتی‌اکسیدان هم می‌توان سوپ را مغذی‌تر کرد.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: با اضافه کردن منابع پروتئینی به سوپ مانند مرغ، گوشت و یا قارچ، سوپ یک غذای کامل محسوب می‌شود و در صورتی که غلظت کافی داشته باشد می‌توان از آن به عنوان یک وعده غذایی نام برد.

وی افزود: استفاده از حبوباتی مانند ماش و عدس و غلاتی مانند جو و یا ورمیشل در سوپ، علاوه بر افزودن فیبر و تامین پروتئین و آهن موجب افزایش سیرکنندگی آن می‌شود. همچنین سوپ موجب می‌شود تشنگی بدن برطرف شود.

باقری گفت: آش‌ها به علت داشتن سبزی‌ها و حبوبات حاوی پروتیین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی، بدون چربی اشباع هستند. حبوبات به علت داشتن پتاسیم در پیشگیری و درمان فشار خون بسیار موثر هستند و همچنین به علت داشتن منیزیم و سلنیوم، سرشار از خواص آنتی‌اکسیدانی هستند و در پیشگیری از سرطان‌ها و بیمارهای روده‌ای مانند یبوست توصیه می‌شوند.

وی افزود: استفاده از کشک، دوغ و یا ماست در تهیه آش‌ها با افزودن کلسیم، پروتئین و فسفر موجب سلامت استخوان‌ها و دندان می‌شود. استفاده از انواع سبزیجات در آش‌ها، ارزش غذایی آن را بالا می‌برد و به عنوان غذایی کامل و سرشار از پروتئین مانع از افزایش کلسترول خون و پیشگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: افزودن غلات به ویژه غلات کامل و ‌سبوس‌دار مانند جو و گندم و یا رشته‌های آش به علت داشتن ویتامین‌های گروه B، به مقابله با عفونت‌ها، کاهش التهاب و کمک به تولید گلبول‌های سفید کمک می‌کند.

وی افزود: برای رفع نفخ حبوبات توصیه می‌شود از ۲۴ ساعت قبل حبوبات خیسانده و چندین بار آب آن عوض شود. همچنین در پخت آش باید در مصرف پیاز داغ و نعنا داغ و روغن احتیاط کرد تا منجر به اضافه وزن و چاقی نشود.

باقری گفت: انواع سوپ و آش‌های گرم در بیماران مبتلا به سرماخوردگی تسکین‌دهنده و آرام‌بخش التهاب دستگاه تنفسی فوقانی است و توصیه می‌شود در درمان این بیماران استفاده شود.

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا