اقتصادی

هزینه دولت بیش از مالیات/گام1شفافیت باطرح نشان دارکردن


مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به ابهاماتی که اخیراً در مورد محل مصرف مالیات‌های وصولی مطرح شده است، اظهار داشت:«سازمان امور مالیاتی طبق قانون وظیفه وصول مالیات را بر عهده دارد و تعیین محل مصرف مالیات‌های وصولی بر عهده سازمان برنامه و بودجه است.»

وی با اشاره به تلاش‌های سازمان مالیاتی برای افزایش شفافیت در این حوزه گفت:«در دو سال اخیر، سعی کردیم با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور، ضمن مشخص کردن محل مصرف مالیات‌ها، اقدامات موثری در حوزه فرهنگ سازی محل مصرف درامدهای مالیاتی انجام دهیم. در همین راستا، اقداماتی با همکاری دولت صورت گرفت و در نهایت، نخستین گام برای تعیین محل مصرف مالیات‌های وصولی در قالب طرح نشان دار کردن مالیاتها برداشته شد.»

هدف‌گذاری برای نظام‌مند کردن بودجه‌ریزی و مالیات

موحدی تأکید کرد:«سعی ما این است که محل مصرف تمام مالیات‌های وصولی از سوی مالیات‌دهندگان مشخص شود. هدف بالاتر، ایجاد یک رابطه نظام‌مند بین مصرف اعتبارات بودجه‌ و درامدهای مالیات است. تلاش ما بر این است که طبق یک قاعده کلی، فرهنگ‌سازی کنیم تا ریال به ریال مالیات جمع‌آوری‌شده در محل مصرف مشخص قرار گیرد.»

وی با اشاره به طرح “نشان‌دار کردن مالیات‌ها” افزود:«این طرح با هدف ایجاد شفافیت در مصرف مالیات‌ها اجرا شد و تلاش بر این بود که مودیان محل مصرف مالیات پرداختی خود را مشخص کنند. در نهایت، یک رابطه نظام‌مند و پیوند مشخص میان درآمد و محل مصرف مالیات‌ها ایجاد شود.»

موحدی در ادامه توضیح داد:«در طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها، 400 هزار مودی و شخص حقیقی در تأمین مالی بیش از 1900 پروژه مشارکت داشتند. این پروژه‌ها به تفکیک ملی، استانی و شهری طبقه‌بندی شده بودند و مودیان می‌توانستند تأمین مالی پروژه‌های آب و فاضلاب، بهداشت و درمان، و سایر حوزه‌ها را از محل مالیات پرداختی خود انتخاب کنند.»

هزینه‌های دولت بیشتر از درآمد مالیاتی/درامدهای مالیاتی کفاف هزینه‌های دولت راهم نمی‌دهد

موحدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ابهاماتی که اخیرا در فضای مجازی در مورد محل مصرف مالیاتها مطرح شد، گفت:«سال گذشته حدود 810 هزار میلیارد تومان مالیات وصول شد. این در حالی است که این رقم تنها کفاف هزینه‌های چهار دستگاه را می‌دهد. با این رقم، فقط می‌توان هزینه‌های وزرات  آموزش و پرورش، وزرات بهداشت و درمان، وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی را پوشش داد.»

وصول درامد مالیاتی به معای خرج اندر یک کشور دیگر نیست

وی افزود:«به طور کلی، جمع هزینه‌های دولت بسیار بیشتر از مالیات‌های وصولی است و باقی هزینه‌ها از محل درآمدهای فروش اوراق و سایر دارایی‌ها تأمین می‌شود. بر این اساس، وصول درآمد مالیاتی به این معنا نیست که در کشوری دیگر هزینه می‌شود؛ بلکه این درآمدها برای تأمین نیازهای داخلی به کار می‌رود.»

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا