اقتصاد بین الملل

افت قیمت نفت خام در بازارهای جهانی؛ گزارش آخرین تغییرات دوشنبه اول بهمن



به گزارش خبرنگار مهر، در معاملات روز دوشنبه یکم بهمن ماه، خام WTI، برنت و نفت گرمایشی آمریکا به ترتیب ۱.۶، ۱.۳ و ۱.۳ درصد کاهش یافتند.

کاهش ۱.۵۶ درصدی نفت WTI
نفت خام WTI با کاهش بیش از ۱.۵ درصدی به ۷۶ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه رسید. معامله‌گران منتظر مراسم تحلیف رئیس‌جمهور و سخنرانی او بودند، به‌ویژه درباره سیاست‌های انرژی، ترامپ وعده داده است که برخی از سیاست‌های انرژی تجدیدپذیر دولت بایدن را لغو و محدودیت‌ها برای صدور مجوزهای جدید LNG را کاهش دهد.
همچنین گزارش وال‌استریت ژورنال نشان داد که ترامپ در روز اول ریاست جمهوری خود تعرفه‌ای بر چین، کانادا یا مکزیک اعمال نخواهد کرد که موجب کاهش نگرانی‌های بازار شد. از سوی دیگر، گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال تغییر در تحریم‌های آمریکا علیه نفت روسیه وجود دارد؛ چرا که ترامپ قول داده است در راستای حل مناقشه روسیه و اوکراین، محدودیت‌ها علیه بخش انرژی روسیه را کاهش دهد.
تثبیت وضعیت در غرب آسیا نیز فشار بیشتری بر قیمت نفت وارد کرد؛ به‌ویژه پس از تبادل زندانیان میان حماس و رژیم صهیونیستی که روز یکشنبه اولین روز آتش‌بس پس از ۱۵ ماه درگیری بود.

کاهش ۱.۳ درصدی نفت برنت
قیمت نفت خام برنت نیز با کاهش بیش از ۱.۳ درصدی به زیر ۸۰ دلار و به قیمت ۷۹ دلار و ۷۲ سنت در هر بشکه رسید. معامله‌گران همچون بازار WTI چشم‌انتظار سیاست‌های انرژی ترامپ و تأثیر آن بر بازار جهانی بودند. تعهدات ترامپ برای کاهش سیاست‌های انرژی تجدیدپذیر دولت قبلی و رفع محدودیت‌های LNG می‌تواند تأثیرات بلندمدتی بر عرضه انرژی داشته باشد.
همچنین گمانه‌زنی‌ها درباره رفع احتمالی تحریم‌های نفتی روسیه، به دنبال وعده ترامپ برای حل بحران روسیه و اوکراین، تأثیرات کوتاه‌مدتی بر بازار داشت. تثبیت خاورمیانه و کاهش تنش‌ها نیز مزید بر علت شد.

رشد قیمت نفت گرمایشی آمریکا در ماه ژانویه‌
نفت گرمایشی آمریکا در ماه ژانویه با عبور از ۲ دلار و ۵۷ سنت در هر گالن به بالاترین قیمت شش ماه اخیر رسید هر چند امروز شاهد افت ۱.۳ درصدی بود. داده‌های پایین‌تر از انتظار در نرخ تورم اصلی آمریکا امیدواری به کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را افزایش داد و تقاضای انرژی را تقویت کرد.
گزارش اخیر اداره اطلاعات انرژی (EIA) نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا برای هشتمین هفته متوالی با کاهش یک میلیون و ۹۶۰ هزار بشکه‌ای مواجه بوده است؛ رقمی که از پیش‌بینی کاهش یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه‌ای فراتر رفت.
از سوی دیگر، افزایش ذخایر محصولات نفتی همچون گازوئیل و نفت گرمایشی تا حدودی فشار عرضه را کاهش داد. ذخایر گازوئیل نزدیک به سه برابر پیش‌بینی‌ها افزایش یافت و به ۳ میلیون و ۷۰ هزار بشکه رسید، در حالی که ذخایر نفت گرمایشی با رشد ۶۵۰ هزار بشکه‌ای مواجه شد.



منبع :مهر

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا