سهم ایران از تولید ۳۶ میلیون تن جلبک جهان فقط ۴۰۰ تن است
به گزارش خبرنگار مهر، امروز سهشنبه دوم بهمن ۱۴۰۳، چهارمین کنفرانس ملی جلبک شناسی ایران با حضور سیدحسین حسینی رئیس سازمان شیلات و جمعی از مدیران این حوزه در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.
سیدحسین حسینی، رئیس سازمان شیلات ایران در چهارمین کنفرانس ملی جلبک شناسی، گفت: در کشور دانش کم نداریم اما پراکنش آن زیاد است؛ اتفاقهای خوبی به شکل نقطهای رخ داده اما نتوانستهایم آنها را تجمیع کنیم.
وی افزود: در دنیا تولید جلبک ۲.۵ برابر شده اما در ایران آمار تولید جلبک به ۴۰۰ تن بیشتر نمیرسد.
وی با تاکید بر این که دانش باید به سمت اقتصادی شدن حرکت کند، اظهار کرد: چرا تولید جلبک در بخش خصوصی با فراز و نشیب بسیاری همراه است؟ گره کجاست؟
وی با اشاره به نقشآفرینی جلبک، ادامه داد: آبزی پروری در آبزی پروری مصداق بارز جلبک شناسی است. چرا هنوز نتوانستهایم آن گونه که باید تولید جلبک داشته باشیم در حالی که در دنیا سالانه ۳۶ میلیون تن جلبک تولید و به بازار عرضه میشود.
وی اضافه کرد: چین در تولید این محصول در برخی گونهها ۵۸ درصد و در بعضی جلبکها تا ۷۰ درصد تولیدات دنیا را در اختیار دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: تمام تحقیقات تا تبدیل به اقتصاد نشود گردش مالی نداشته باشد تاب آوری و پایداری در صنعت جلبک رخ نمیدهد.
رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: نمیتوانیم تحقیق کنیم اما در بازار آن را نبینیم. در این راستا تنظیم گری بیولوژیکی نیاز است. در حوزه جلبک طبیعی و پرورشی باید آماده بحثهای تجاریسازی باشیم.
حسینی تاکید کرد: شکلگیری گفتمان جدید برای نقش جلبکها و گیاهان دریایی در حل مسائلی که با آن رو به رو هستیم، ضروری است زیرا امروز باید خود را با اقلیمی که به ما تحمیل میشود، تطبیق دهیم.
این مسئول دولتی ادامه داد: بخشی از این پژوهشها باید در خصوص باشد که چرا با وجود ظرفیتهای بالقوه در حوزه اقتصاد دریامحور، این ظرفیت بالفعل نمیشود. تحقیق لازم است تا نسخه نویسی کنیم برای کسانی که در تولید جلبک موفق نبودهاند. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی باید بانک اطلاعاتی کاملی در این خصوص داشته باشد. سازمان شیلات هم باید متولیان امر را گردهم آورد و سیاستگذاری یکپارچه برای این صنعت تدوین کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سازمان شیلات ایران، فرآوری جلبک را در اولویت برنامههای خود قرار داده و بستر آماده است و باید سهم خود را از بازار جهانی به دست آوریم.
حسینی در پایان با بیان این که آسیبشناسی تخصصی و مدیریتی لازم است تا پلتفرمی در حوزه گیاهان آبزی ایجاد شود، عنوان کرد: ما باید از انتقال تکنولوژی کشورهای دیگر استفاده و دانش خود را تجاریسازی کنیم.
منبع :مهر
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید