هدف گذاری ترانزیت 15میلیون تن کالا در کریدور شمال ـ جنوب
به گزارش خبرگزاری تسنیم، فرزانه صادق مالواجرد در مراسم امضای تفاهمنامه جامع همکاری شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان اظهار کرد: مراتب خرسندی خود را از دیدار مجدد با معاون محترم نخست وزیر و رئیس آذربایجانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور و هیئت همراه اعلام میکنم.
وی افزود: امیدوارم این نشست سرآغاز فصل جدیدی از همکاریهای اقتصادی میان دو کشور دوست و همسایه باشد. توسعه روابط دو کشور در همه زمینهها و رفع هرگونه موانع در مسیر همکاری در دستور کار جدی دولت جناب آقای دکتر پزشکیان قرار دارد.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در همین راستا خوشحالم که بعد از وقفه طولانی بیش از سه سال که بهدلایل مختلف پیش آمده بود، توانستیم شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را با موفقیت در تهران برگزار کنیم. امیدوارم با پیگیری توافقات و تفاهمات بهعملآمده در حوزههای حملونقلی، امور گمرکی، انرژی، نفت، گاز و برق، آب، امور بانکی و تجارت ترجیحی، سرمایهگذاری و… باب همکاریهای جدید میان دو کشور گشوده شود و شاهد توسعه بیش از پیش روابط و مناسبات تجاری دو کشور باشیم.
رییس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان در ادامه بیان کرد: حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال 2023 برابر با 487 میلیون دلار بوده است که صادرات جمهوری اسلامی ایران به جمهوری آذربایجان 473 میلیون دلار و واردات ایران از آذربایجان 14 میلیون دلار بوده است، همچنین حجم کل مبادلات تجاری دو کشور در 11 ماه 2024 برابر 583 میلیون دلار بوده که از این میزان، صادرات ایران به آذربایجان 570 میلیون دلار و واردات ایران از آذربایجان 12/9 میلیون دلار بوده است.
صادق مالواجرد تصریح کرد: ظرفیتهای تجاری دو کشور بیش از این مقدار است و باید هدفگذاری مناسبی در حوزه تجاری بین دو کشور در یک افق 5ساله برای نیل به رقم 10 میلیارد دلار تجارت بین دو کشور صورت بپذیرد، در همین راستا پیشنهاد میکنم نقشه راهی برای نیل به این هدفگذاری توسط دو طرف تهیه و تدوین و طی آن مذاکرات مربوط به نهاییسازی موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور هرچه سریعتر از سر گرفته شود تا بدین ترتیب شاهد گسترش حجم مناسبات تجاری بین دو کشور باشیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای همکاری در حوزه ترانزیت میان دو کشور گفت: هرچند در سالهای اخیر برای ارتقای این بخش از روابط اقدامات خوبی صورت گرفته است ولی ظرفیت دو کشور در حوزه حملونقل جادهای، ریلی، هوایی و دریایی بسیار بیش از میزان فعلی است.
وی تأکید کرد: در عین حال مشکلاتی در حوزه ترانزیت دو کشور وجود دارد که باید با برگزاری کمیته جامع حملونقلی و هماندیشی کارشناسان مربوطه در دو کشور برای آنها چارهاندیشی شود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پل دوم آستاراچای در سال گذشته افتتاح شد، گفت: این اقدام بهنوبه خود گام مهمی در توسعه حمل نقل دو کشور محسوب میشود، همچنین پل اتومبیلروی مرزی بهروی رودخانه ارس در منطقه کلاله پیشرفت مناسبی دارد و امیدوارم احداث این پل در ماههای ابتدایی بهار 1404 به اتمام برسد. پروژه جاده آغبند بهسمت نخجوان از طریق مرز جلفا نیز در دست احداث است، در همین راستا پایانه ریلی آستارا از جمله دیگر پروژههای مهم حملونقلی است که میبایست با اهتمام دو کشور پیگیریهای لازم در مورد رفع موانع و مشکلات آن و بهرهبرداری کامل از ظرفیتهای ترانزیتی آن صورت پذیرد.
هدفگذاری ترانزیت 15میلیون تن در کریدور شمال ـ جنوب
صادق مالواجرد خاطرنشان کرد: در راستای توسعه ظرفیتهای ترانزیتی دو کشور برگزاری نشست سهجانبه وزرای حملونقل بین ایران، آذربایجان و روسیه بهمنظور فعالسازی کریدور شمال ـ جنوب با هدفگذاری 15 میلیون تن در این کریدور از ترتیبات مهم منطقهای محسوب میشود و امیدوارم هر سه کشور در نشستی که مقرر است در تاریخ 28 ژانویه 2025 در مسکو برگزار شود به سازوکارها و تفاهمات مناسبی جهت توسعه فعالیتهای ترانزیت در چارچوب کریدور شمال ـ جنوب دست یابند.
وی راجع به سایر بخشهای همکاری دوجانبه گفت: حوزه انرژی یکی از حوزههای راهبردی در همکاریهای دو کشور محسوب میشود و امیدوارم مسائل مربوط به حوزه برق و آب توسعه یابد، همچنین طرح یکسانسازی شبکههای برق برای ترانزیت برق نیز از دیگر برنامههای مشترک دو کشور است که لازم است دو طرف در خصوص رفع موانع پیشِروی آن به راهکار مناسبی دست یابند.
انتهای پیام/+
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید