اقتصاد > صنعت و معدن و تجارتتولید و تجارت

اتابک: ناترازی انرژی منجر به کاهش رشد صنایع معدنی شد



به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از وزارت صمت، شورای معاونین وزارت صمت سیزدهم بهمن ماه با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور و با موضوع طرح مسائل در حوزه صنعت، معدن و تجارت تشکیل جلسه داد.

سیدمحمد اتابک وزیر صمت در این جلسه که در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، ضمن ارائه گزارش سرفصل عملکرد معاونت‌ها، را از مسائل مهم پیش‌روی تولید عنوان کرد و گفت: با وجود مشکل ناترازی انرژی با همت تولیدکنندگان و فعالان صنعت و معدن تا حد امکان از کمبود محصول در بازار پیشگیری شده است.

وی در همین رابطه با ارائه گزارشی از ایجاد محدودیت در تحویل گاز به واحدهای فولادی افزود: در برخی مقاطع سهمیه واحدها کاهش یافته و این کمبود بر رکورد تولید در صنعت فولاد تأثیر داشته است.

کاهش رشد صنایع معدنی

وزیر صمت کاهش رشد صنایع معدنی را تأثیر ناترازی انرژی بر صنایع دانست و تاکید کرد: در کاتد مس و آلومینا تولید افزایش یافته و فولاد و سیمان و کنسانتره زغال‌سنگ، روند کاهشی داشته‌اند.

رشد ۱۱ درصدی صادرات

وی رشد ۱۱ درصدی تجارت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را امیدوارکننده خواند و افزود: میزان صادرات در صنایع معدنی ۹،۸ میلیارد دلار و پتروشیمی ۲۲ میلیارد دلار و جمع صادرات غیرنفتی ما رقمی معادل ۴۳.۱ میلیارد دلار است و رشد ۱۱ درصدی را داشته است.

ترمیم ساختار وزارت صمت

اتابک از ترمیم ساختار وزارت صمت به عنوان دیگر اقدام اثرگذار یاد کرد و ادامه داد: در شروع دولت چهاردهم با ساختاری ناقص و موازی مواجه شدیم و در گام نخست با ترمیم آن برای ایجاد پیوند در ارکان تشکیلاتی، حلقه‌های گسسته برای ایجاد یک وزارت واحد در مدیریت کلان صنعت، معدن و تجارت بازسازی شد.

وی اضافه کرد: از دیگر اقدامات، تدوین پیش‌نویس سند سیاست‌های راهبردی صنعتی بود که تاکنون پیشرفت قابل‌توجهی داشته و آنچه که قبلاً انجام شده و مورد وفاق جمعی است، در دستور کار قرار گرفته و نقایص با راهکارهای جامع جایگزین شده است.

وزیر صمت، از تأمین مالی طرح‌های پیشران با هماهنگی بانک مرکزی گفت و افزود: این طرح در جریان است و طبق گزارش‌ها از پیشرفت خوبی برخوردار بوده است.

تسهیل تأمین خودروی جانبازان

وی موضوع اسقاط خودروهای فرسوده و افزایش ۴۰۰ درصدی آن را از نقاط قوت برنامه‌های وزارت صمت عنوان کرد.

اتابک تأمین خودروی جانبازان را که پیش از این زمان‌بَر و در برخی دوره‌ها متوقف شده بود را از دیگر کارهای مثبت صورت گرفته در دولت چهاردهم برشمرد و خاطرنشان کرد: اقدامات و هماهنگی‌های لازم با بخش‌های مختلف و دستگاه‌های اجرایی صورت گرفت که در نهایت به افزایش عملکرد مجموعه در تأمین خودرو این عزیزان منجر شد.

توسعه دریا محور

وی توسعه دریامحور را از شعارهای دولت چهاردهم عنوان کرد و یادآور شد: ایجاد و توسعه شهرک‌های و نواحی صنعتی تخصصی با توجه به طرح دریا محور بودن در کنار آب‌های ساحلی آغاز شده و برداشت ژئو فیزیک از مناطق اطراف هم در برنامه قرار گرفته است و در همین رابطه ۹۲۵ واحد غیرفعال وارد چرخه تولید شده است.

وزیر صمت واگذاری معادن به مردم را اقتصاد مردمی و قابل رقابت دانست و خاطرنشان کرد: ۳۸۱ معدن در این برنامه وارد فعالیت مجدد شده است.

تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی

وی از برنامه وزارت صمت برای تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی خبر داد و افزود: ۲۹۰۰ مگاوات تولید انرژی شامل حرارتی و تجدیدپذیر در دست اقدام است و نیروگاه‌های گازی به سمت سیکل ترکیبی تغییر وضعیت خواهد داد.

اتابک از اکتشافات جدید که نسبت به سال گذشته رشد داشته در بخش ژئوفیزیک و زمین‌شناسی گفت و تصریح کرد: ۳۲ هزار کیلومتر کار ژئوفیزیک هوایی انجام شده که ۱۲ پروژه دریایی هم در این مجموعه قرار دارد.

آخرین وضعیت معادن زغال‌سنگ

وی ارتقای را از دیگر اقدامات ویژه وزارت صمت نام برد و افزود: در این رابطه هم ایمیدرو و هم معاونت معدنی پیگیری مؤثری داشته‌اند و گروه‌های بازرسی تقریباً تمام معادن زغال‌سنگ را به لحاظ ایمنی به همراه دیگر دستگاه‌های اجرایی مورد بازرسی قرار داده‌اند و با تعیین فرصت بازنگری به برخی مجموعه‌ها با لحاظ بیمه بیکاری برای کارگران آن، وضعیت معدن به شرایط ایمن باز خواهد گشت.

اعمال تعرفه صفر برای مبادلات تجاری با اوراسیا

وزیر صمت با اشاره به فعال‌سازی دبیرخانه کمیسیون برند تجاری افزود: کمیته تهاتر هم در بین کشورهایی که روابط تجاری آنها با ایران برقرار شده و تجارت ترجیحی در جریان است، از تهاتر کالا برای تأمین نیاز کشور استفاده خواهد شد.

وی، گسترش رابطه ایران با و بلاروس را از گشایش‌های مهم عرصه اقتصادی و سیاسی کشور برشمرد و تاکید کرد: در سایه این روابط، تأمین برخی از کالاها با تعرفه صفر برای کشور امکان‌پذیر است.

اتابک، طرح‌های قابل افتتاح در دهه فجر انقلاب اسلامی با ۸۹ طرح ملی از مجموع ۴۲۰ طرح که بیشترین آن مربوط به صنایع معدنی است؛ دارای اهمیت خواند و گفت: ایجاد ۳۴ هزار شغل با سرمایه‌گذاری ۳۲۳ همت از ویژگی این طرح‌ها است.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا