اقتصاد کلاناقتصادی > اقتصاد کلان

پرونده باز FATF در مجلس



بسته خبری اقتصادی امروز مروری بر مهم‌ترین اخبار سرویس اقتصادی از جمله بخشیدگی جرایم مالیاتی به مناسبت دهه فجر، عملکرد بورس انرژی ایران طی ۱۲ سال پس از تاسیس آن، توافق ایران و قزاقستان برای ترانزیت ریلی پنج میلیون تن کالا از طریق کریدور ایران، مهارت آموزی ۱۳۳ هزار سرباز وظیفه برای ورود به بازار کار، افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنرین در دولت چهاردهم و بررسی پرونده FATF در صحن غیر علنی مجلس شورای اسلامی بود.

به گزارش ایسنا، یکی از اخباری که امروز در سرویس اقتصادی ایسنا منتشر شد، ابلاغ بخشودگی جرائم مالیاتی از سوی سازمان امور مالیاتی به مناسبت فرارسیدن دهه فجر بود. طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، مودیان مالیاتی که تا ۲۹ اسفند ماه سال جاری برای پرداخت بدهی سال یا دوره مربوط خود اقدام کنند، جرائم مالیاتی آنها برای اشخاص حقیقی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان و در مورد اشخاص حقوقی تا سقف دو میلیارد تومان، البته با تشخیص معاونان مدیر کل و روسای ادارات امور مالیاتی بخشیده می‌شود.

بورس انرژی؛ اولین بورس تمام ایرانی

بورس انرژی ایران در سال ۱۳۹۱ با هدف تنوع بخشی به شیوه‌های فروش و افزایش سهم بخش خصوصی در تجارت نفت، گاز و برق، تاسیس شد. به گفته علی نقوی – مدیرعامل بورس انرژی ایران – در حالی که اکثر سامانه‌های معاملات بورسی در ایران از خارج کشور تامین شده، اما سامانه معاملاتی بورس انرژی ایران به دست متخصصیان داخلی ایجاد و عملیاتی شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران از زمان تاسیس بورس انرژی تا امروز بیش از ۱۰۹ هزار میلیارد تومان اوراق سلف موازی استاندارد در بورس انرژی ایران پذیرش شده است و بورس انرژی در راستای توسعه ابزارهای مالی خود طراحی گواهی سپرده برق تجدیدپذیر را به عنوان نخستین کشور جهان اسلام انجام داده که از اوایل سال آینده معاملات آن شروع خواهد شد.

یکی دیگر از اخباری که امروز در سرویس اقتصادی ایسنا منتشر شد، خبر دیدار دیروز مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران و سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری قزاقستان بود که به توافق میان ایران و قزاقستان برای حمل پنج میلیون تن بار از طریق کریدور ریلی ایران منتج شد. خرداد ۱۴۰۱ بود که مسیر ریلی میان ایران و قزاقستان با هدف ترانزیت ریلی قطار کانتینری با حضور روسای جمهور دو کشور آغاز به کار کرد. این مسیر به عنوان یکی از مسیرهای حمل  و نقل بار و کالاهای مختلف بین دو کشور عمل می‌کند و طبق گفته‌ها سالانه ۲۷۵ هزار تن بار در قزاقستان از طریق شبکه ریلی ایران حمل می‌شود.

با هدف ورود به بازار کار

همیشه نحوه ورود سربازان به بازار کار پس از پایان دوران خدمت خود، یکی از دغدغه‌های کشور بود. به طوری که در سال‌های اخیر بر استفاده بهینه از دوران خدمت سربازان برای کسب مهارت شغلی و کمک به ورود بهینه آنها به بازار کار تاکید شده است. در این باره مدیرکل دفتر راهبری اجرای آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای در گفت‌وگویی با ایسنا از مهارت آموزی بیش از ۱۳۳ هزار سرباز در ۱۰ ماهه سال خبر داد.

یکی دیگر از اخبار امروز حواشی مطرح شده درباره بود. اخیرا رئیس سازمان حج و زیارت از افزایش نرخ بلیط پروازهای حجاج شکایت کرد و گفت: افزایش قیمت پروازهای عتبات، باعث شده که زوار با مشکلاتی در رابطه با تهیه بلیط پرواز عتبات مواجهه شوند. اما دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در پاسخ به این موضع گفت: قیمت بلیت پروازهای عتبات نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته است. وی همچنین معتقد است که قیمت بلیت پروازها براساس عرضه و تقاضا و نرخ ارز تعیین می‌شود.

واردات لنت ترمز با وجود خودکفایی بخش داخلی در تامین لنت ترمز یکی دیگر از اخبار امروز بود. در این رابطه دبیر انجمن تولیدکنندگان لنت‌ترمز و کلاچ ایران می‌گوید: آمار صنعت نشان می‌دهد که ظرفیت تولید لنت در کشور بیش از ۱۰۰ هزار تن در سال است و این درحالی است که میزان مصرف انواع لنت در حدود ۷۵ هزار تن در سال است و لنت‌های وارداتی در حالی به وفور ثبت سفارش و به کشور وارد می‌شوند که انبار تولیدکنندگان مملو از لنت است که این موضوع خود به خروج ارز در کشور منجر می‌شود و در حالی که مکاتبات لازم با وزارت صمت صورت گرفته اما هنوز نتیجه نداده است.

افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین

ناترازی در مصرف و مدیریت مصرف سوخت در کشور هنوز، یکی از مهمترین چالش های حوزه مصرف انرژی در کشور است. در سالهای اخیر مصرف سوخت بیش از پیش افزایش یافته و میزان تولید بنزین پاسخگوی این افزایش تقاضا نیست که منجر به بروز ناترازی در مصرف سوخت کشور شده است. با این حل امروز مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت از ابتدای استقرار دولت چهاردهم حدود ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین با کیفیت کشور افزوده شده،   اما افزایش عرضه تنها راه مقابله با ناترازی نیست و باید زنجیره ناکارآمد تولید بیشتر و مصرف بیشتر، شکسته شود که نخستین گام آن شناسایی محل‌های اتلاف انرژی است.

پرونده FATF باز شد

در روزها و هفته‌های اخیر موضوع پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی یا FATF از مهم‌ترین اخبار کشور بود. در حالی که هنوز ابعاد مختلف پیوستن یا عدم پیوستن به FATF مورد بحث موافقان و مخالفان این موضوع است؛ بسیاری معتقدند که به علت وجود تحریم های غرب به ویژه آمریکا علیه اقتصاد ایران حتی در صورت پیوستن به FATF اتفاق مطلوبی برای اقتصاد کشور رخ نمی‌دهد. با این حال موافقان پیوستن به FATF می‌گویند عدم پیوستن به این گروه و پذیرش تفاهم‌نامه به مراتب بیشتر از پیوستن به آن پیامدهای منفی برای اقتصاد ایران به همراه داشته است چرا که کشورهای دنیا به علت عدم پذیرش FATF از سوی ایران، با ما مبادلات بانکی انجام نمی‌دهند.

امروز موضوع FATF در صحن مجلس توسط نمایندگان مردم بررسی شد و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در این رابطه گفت: از ۴۱ اقدام در سنوات گذشته، دولت‌های وقت ۳۹ اقدام را پذیرفتند با این حال، دو اقدام به خاطر اینکه ما قانون داخلی داشتیم و حق تحفظ برای خودمان قائل بودیم مورد توافق آنها قرار نگرفت. عمده محدودیت مبادلات پولی بانکی کشور متاثر از تحریم‌های ثانویه ایالات متحده آمریکا است و FATF گره‌ای از گره‌های اقتصادی کشور باز نخواهد کرد.

به گفته سخنگوی هیئت رئیسه مجلس دولت باید با نگاه به ظرفیت‌های داخل کشور محکم در مسیر حل مسائل قدم بردارد و ما در کنار تلاش برای لغو تحریم‌ها از طریق مذاکره، حتما باید در جهت خنثی‌سازی و بی اثر کردن تحریم‌ها هم قدم برداریم.

انتهای پیام



منبع ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا