احترام به قانون معیار انقلابیگری است
به گزارش ایکنا، نشست مشترک سران قوا و معاونان قوای سهگانه کشور صبح امروز، دوشنبه 15 بهمنماه، در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
محورهای اصلی این نشست بررسی راهکارهای افزایش مشرکت مردم در اقتصاد، رفع موانع سرمایهگذاری و افزایش تولید و تقویت همکاریهای منطقهای و بینالمللی در است.
حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه، در سخنانی با تبریک اعیاد شعبانیه و ایام دهه مبارک فجر با تشکر از برگزاری این نشست در این ایام گفت: ما هنوز نتوانستیم به اشتراک نظر درباره مسائل و واقعیتهای کشور برسیم. باید نسبت به موضوعات کشور در این گونه جلسات از تعارفات بگذریم تا به وحدت نظر برسیم. امروز در برخی از مسائل اختلاف نظر داریم اگر در سخن هم از وفاق بگوییم اما این با حرف حل نمی شود و باید یک اشتراک نظر نسبت به مسائل اختلافی کشور دست پیدا کنیم.
وی افزود: امروز وظیفه ما در مقابل جهان اسلام و همه جهان سنگین است؛ چرا؟ چون در این مقطع امام بزرگوار خیلی از مسائل مغفول مانده و اسلام ناب را احیا کرد و امروز خلف صالح ایشان همان مسیر را با همان هدف ادامه میدهند. ما کارگزاران نظام نباید کاری کنیم که مردم از کارآمدی نظام و اسلام و اینکه این نظام میتواند دین و دنیای آنها را توامان بهبود دهد ناامید شوند و اسلام شکست بخورد، لذا ما وظیفه سنگینی داریم.
رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: امروز در مقابل این ملت مسئول هستیم. زیرا این ملت وقتی فهمیدند امام تبعید شده خود در طول سالیان سال میخواهد به ایران بازگردد حاضر شدند بخاطر برگشت ایشان تمام هستی خود را فدا کنند.
حجتالاسلام محسنی اژهای با بیان اینکه منشأ جریان مقاومت انقلاب و پیام امام راحل بوده است، گفت: امروز مسائل سنگین را چطور میتوان حل کرد؟ آیا میشود بدون اتکای به خداوند، بدون استمداد از خدا، وحدت کلمه، روحیه جهادی، حرکت بابرنامه و انقلابی عمل کرد.
وی تصریح کرد: امروز یکی از معیارهای اساسی امامین انقلاب حرکت همراه با قانونگرایی و احترام به قانون است. معیار انقلابیگری احترام به قانون و همه قانون است، نه آنجا که قانون به نفع من بود احترام بگذارم واگر قانون با خواسته و سلیقه من مطابقت نداشت آن را زیر پا بگذارم. احترام به تمام قانون در تمام شئون لازم است.
رئیس قوه قضاییه بیان کرد: یکی از مسائل مهم امروز، به تعبیر مقام معظم رهبری و نظر تمام کارشناسان، مسئله اقتصاد است. این به معنای نادیده گرفتن مسائل فرهنگی و امنیتی نیست. در واقع در شرایط کنونی اگر نتوانیم به مسئله اقتصاد برسیم ممکن است بعدا به مشکلاتی دچار شویم که بعدها نتوانیم مسائل فرهنگی و امنیتی را حل کنیم.
حجتالاسلام محسنی اژهای بیان کرد: اگر مسئله اقتصاد و زندگی مردم را حل نکردیم ممکن است این مشکلات سبب شود که مشکلات امنیتی بیشتری برای ما ایجاد شود. اگر بخواهیم مسئله اقتصاد را به منزله مسئله اول کشور، به جهاتی حل کنیم، الزام به مردمی کردن آن داریم. مسئله اقتصاد را نمیتوان صرفا با تصدیگری دولت حل کرد و این را قبلا تجربه کردیم. نمیتوان مسئله اقتصاد را به تنهایی و بدون مردم حل کرد.
وی با تأکید بر اینکه اینجا باید نگاه خود را تعییر دهیم، گفت: در برخی از مقاطع به تولید ثروت، که باید برای آن ارزش قائل شد و جزء فرهنگ ارزشی ماست و اسلام برای آن ارزش قائل است، نگاه منفی وجود داشت. برخی که کارآفرین بودند و توانستند تولید ثروت کرده و کشور را بینیاز و از این جهت استقلال کشور را به دست آورند، از نگاه ما و حتی مسئولان ضد ارزش و به آنها بیاعتنایی شد. لذا نگاه خود را باید به این مسله عوض کنیم و تا زمانی که نگاه ما تغییر نکند راه به جایی نخواهیم بود.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به ضرورت توجه به هنرمندان و مطرح کردن آنها، گفت: همانطور نیز باید به فعالان اقتصادی توجه کنیم اما میترسیم به محل تولید آنها سر بزنیم و با آنها عکس بگیریم و بگویند این ضد ارزش شده است. باید از این نگاه خارج شویم. اگر امروز میخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید از همه توان مردم استفاده کنیم.
وی افزود: با کمال تأسف وقتی کسی اقدامی انجام میدهد، تقصیر و قصوری دارد و حتی مرتکب جرم میشود ما بخاطر این جرم او را تعقیب و مجازات میکنیم، تا اینجا لازم است اما برای همیشه او را از حیز انتفاع ساقط میکنیم و از وجود او استفاده نمیکنیم. کسی که مجرم است، دیگر بعد از تحمل مجازات بر اساس قانون، نباید او را برای همیشه طرد کرد. اگر میخواهیم اقتصاد را برای همیشه مردمی کنیم باید به همه مردم توجه کنیم.
حجتالاسلام محسنی اژهای ابراز کرد: اگر کارآفرینی میتواند فعالیت اقتصادی داشته باشد ما نباید در مقابل آن خواستهای داشته باشیم که اگر خواسته ما را انجام نداد، به کار او گیر دهم. او وظیفه دارد که به حکومت اسلامی کمک کند. اگر فردی میخواهد کاری انجام دهد مثلا من نباید در قوه قضائیه از او کاری را بخواهم؛ این غلط است و ما این کارها را کردیم که غلط است.
وی افزود: اگر نماینده مجلس احساس کرد مدیری به خواسته او عمل نمیکند و از این جهت به او گیر داد، کار جلو نمیرود اینگونه ما باید مسائل اینگونه را حل کنیم.
رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: اعتقاد من این است که ما باید در مورد تعیین صلاحیت افراد در گزینشها و انتخابات و سایر موارد بعد از 46 سال یک بازنگری کنیم که چه کسی برای چه کاری صلاحیت دارد. کسانی که به هر پست و مسئولیتی میگماریم نیازمند تعیین صلاحیت اوست اما برای هر کاری فرق دارد اما برخی از شاخصها به گونهای است که یک فرد را برای همیشه محروم میکنیم و حال آنکه در حقیقت کل کشور و تمام مردم را محروم میکنیم.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید