دیپلماسی دستاوردهای میدان را به امنیت و عزت ملی تبدیل میکند
به گزارش ایکنا، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان، در همایش بینالمللی «طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها» که عصر امروز، سهشنبه 16 بهمنماه در دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی برگزار شد، ضمن تبریک ایامالله دهه فجر، گفت: دیپلماسی دستاوردهای میدان را در حقیقت استفاده میکند و آنها را به منافع، امنیت و حیثیت ملی تبدیل میکند. منظور از میدان، میدانهای مختلف نظامی، اقتصادی، فرهنگی، علمی، جهاد و سایر موارد است.
وزیر امور خارجه اظهار کرد: همه عواملی که مؤلفههای قدرت یک کشور را تشکیل میدهند، میدانی هستند که در آن حرکت صورت میگیرد و بعد دیپلماسی دستاوردهای میدان را به منافع ملی، امنیت ملی، ثروت ملی، حیثیت و عزت ملی تبدیل میکند.
وی افزود: در کنار میدان و دیپلماسی ضلع سومی به اسم رسانه وجود دارد. میدان، دیپلماسی و رسانه باهم حرکت میکنند و هر کدام اهمیت خود را دارند و رسانه نقش مهمی را در ساختن روایت از میدان و دیپلماسی ایفا میکند. ممکن است در عرصه میدان و دیپلماسی موفق باشیم ولی در عرصه رسانه و روایتسازی موفق نباشیم به طوری که ممکن است در آنجا پیروزهای عرصه میدان و دیپلماسی در چشم مردم خود و جهان به شکست تبدیل شود. بنابراین رسانه میتواند با روایت و تعریفی که ارائه میدهد، نقش پیروز را برای مخاطب خود طراحی کند.
عراقچی با تأکید بر اینکه میدان، دیپلماسی و رسانه با هم باید حرکت کنند، بیان کرد: این روزها رایج است برای هر برنامه و حرکت سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک، پیوست رسانهای طراحی شود. پیوست رسانهای برای هر حرکتی لازم است چون پیوست رسانهای به مردم میگوید چه اتفاقی افتاده و با روایتی که ممکن است طرف مقابل برعکس آن را ساخته باشد، مقابله کند.
وزیر امور خارجه گفت: همانطور که در عرصه میدان و دیپلماسی یک نبرد در جریان است، در عرصه رسانه نیز نبردی بین روایتها در جریان است و کسی برنده نهایی خواهد بود که در نبرد روایتها برنده شود و بتواند روایت مد نظر خود را هر چند مبتنی بر واقعیت یا فراتر از واقعیت ارائه کند. لذا این مهم است که این روایت را در چه زمانی، چگونه و در چه وسعتی ارائه میدهیم.
وی تصریح کرد: این عرصهای است که باید اعتراف کنیم، طرفهای مقابل و دشمنان توانمندی خوبی در آن دارند و کنترل آنها بر رسانههای بینالمللی و جهانی، جهانشمول است. آنها از تکنولوژی در این زمینه برخوردار هستند و میتوانند روایت خود را به سرعت در اقصی نقاط جهان پخش کنند اما واقعیت امروز جهانی، فضای مجازی در کنار تمام چالشها و تهدیداتیی که دارد، فرصتهای جدیدی را نیز ایجاد کرده است.
عراقچی افزود: فضای مجازی میتواند فرصتی برای دسترسی سریع به مخاطبان در تمام دنیا و ارائه روایتها به شکل مطلوب، فراهم کند. این فضا به قدری گسترده است که هر فرد به تنهایی میتواند خود رسانه باشد و در شبکههای اجتماعی و رسانههای مختلف مطلب ارائه داده و تاثیرگذار باشد.
وی بیان کرد: در جریان 15-16 ماه گذشته بعد از طوفانالاقصی تاکنون، واقعیت این است که در کنار آنچه که در صحنه نبرد میگذشت یک عرصه دیپلماتیک گسترده نیز در جریان بود. یعنی در عرصه رسانه و روایتگری نیز چالش بزرگ و نبردی جریان داشت و همه طرفها سعی میکردند آن تصویر مطلوب خود را از صحنه ارائه دهند و به جامعه جهانی القا کنند و فکر میکنم در این عرصه دشمنان مقاومت از دستاوردهای خیلی زیادی برخوردار نشدند و جریان مقاومت در کنار مقاومت میدانی که در غزه و لبنان انجام میشد در عرصه رسانه ظهور و بروز خوبی داشت و حتی برخی از شبکههای بینالمللی و منطقهای نیز در این مسیر، نقش خوبی ایفا کردند. این مجموعه روایتگریها در کنار شدت جنایات رژیم صهیونیستی و نسلکشی گسترده، به گونهای شد که هنگامی که روایتها، عکسها، فیلمها و اخبار این حوادث بیرون آمد در کنار تلاش گسترده جهانی و تظاهرات در کشورهای مختلف و همایشهایی از این دست و تمام حرکتهایی که صورت گرفت، شاهد بودیم که فضای بینالمللی به مقدار بسیار زیادی تحت تأثیر قرار گرفت.
وی با تأکید بر اینکه به جرئت میتوان گفت هیچ وقت رژیم صهیونیستی به اندازه امروز در عرصه جهانی بدنام و منزوی نبوده است، بیان کرد: هرچند آنها یک سری موفقیتهای میدانی داشت اما آنها صرفا به از بین بردن خانههای مردم و کشتار غیر نظامیان بیگناه و تخریب غزه و لبنان منحصر شد اما آنها نتوانستند به آنچه اراده کرده بودند، دست پیدا کرده و مقاومت را از بین ببرند.
خبر در حال تکمیل است.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید