دولت حتی مالکیت انسان بر جسمش را به رسمیت نمیشناسد
محمدقلی یوسفی، اقتصاددان در برنامه مقتصاد تجارتنیوز:
لینک کوتاه کپی شد
یکی از اصولیترین انتقادها به دولت در اقتصاد ایران عدم به رسمیت شناختن مالکیت خصوصی است. در چنین شرایطی که سرمایه یک سرمایهگذار به راحتی از بین میرود یا مصادره میشود طبیعتا سرمایهگذاری در ایران اتفاق نخواهد افتاد.
یک اقتصاددان در برنامه مقتصاد گفت: وقتی که دولتمردان به روشهای مختلف در زندگی خصوصی مردم مداخله میکنند و اینها حقوق مالکیت آنها را به رسمیت بشناسند؟
محمدقلی یوسفی، اقتصاددان:
- متأسفانه بی توجهی به حکومت قانون و حقوق مالکیت باعث میشود که انگیزه سرمایهگذاری در داخل کشور کم شود و کسی مایل نباشد که سرمایهگذاری کند.
- بنابراین ما چگونه میتوانیم انتظار داشته باشیم وقتی که دولتمردان به روشهای مختلف در زندگی خصوصی مردم مداخله میکنند و اینها حقوق مالکیت آنها را به رسمیت بشناسند؟
- حقوق مالکیت صرفاً حقوق انسان بر داراییاش نیست. صرفاً حقوق من نسبت به آپارتمانم یا حقوق من نسبت به اتومبیلم نیست. من اتومبیل یا آپارتمانم را چگونه به دست آوردم؟ یا از طریق کار فکری و یا از طریق کار یدی به دست آوردم. پس اگر واقعاً دولت میخواهد از حقوق مالکیت من پاسداری کند، از اتومبیل و آپارتمان من پاسداری کند.اول باید خودم را به رسمیت بشناسد، اول باید مالکیت خودم را بر جسم خودم به رسمیت بشناسد. یعنی من مالک فکر و جسم خودم هستم.
- وقتی که دولت در زندگی خصوصی افراد مداخله میکند و میگوید چه بخورید و چه بپوشید، وقتی مالکیت خود انسان را بر جسم خودش به رسمیت نمیشناسد، چگونه میتواند مالکیت انسان را بر کارخانهاش به رسمیت بشناسد؟ نمیتواند. کسی هم نمیتواند اعتماد کند.
- وقتی که شما میبینید بر جسم خودتان مالک نیستید بعد دولت میگوید شما سرمایهگذاری کنید، من امنیت شما را برقرار میکنم، به هیچ عنوان این اتفاق نمیافتد.
متن و ویدیو کامل گفتگو با محمدقلی یوسفی را اینجا بخوانید.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید