آخرین اخبار

جهاد تبیین؛ راهکار اصلی مقابله با تهدیدات نرم‌افزاری دشمن + صوت


محمد شیربیگی، پژوهشگر مدیریت رسانه 

یکی از محورهای مهم فرمایش رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم آذربایجان شرقی بر تحرکات و تهدیدات نرم‌افزاری دشمن برای دستکاری افکار عمومی و ایجاد اختلاف و تردید بود. ایشان بی‌اثر دانستن این تهدیدات را به میدان آمدن همه رسانه‌ها، صاحبان اندیشه و بیان و قلم، اصحاب هنر و دانش و آموزش و آحاد جوانان فعال در فضای مجازی با همه توان، دانستند.

در این راستا محمد شیربیگی، پژوهشگر مدیریت رسانه، در گفت‌وگو با ایکنا درباره تأکیدات چندباره مقام معظم رهبری به تهدیدات نرم‌افزاری و جنگ روانی دشمن، گفت: مقام معظم رهبری همواره در بیانات خود به ویژه طی سال‌های اخیر به تهاجم رسانه‌ای و روانی جبهه استکبار علیه جمهوری اسلامی ایران تأکید داشتند که نقطه اوج آن در بیانیه گام دوم انقلاب است. 

ارائه مانیفست خوب در بیانیه گام دوم انقلاب

وی ادامه داد: ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب مانیفست خوبی را ارائه دادند که کمتر به آن توجه شده بود. در این بیانیه، رهبر معظم انقلاب با بیان گذشته و شرح حال، تأکید کردند که کار و روش دشمن، همین است.

این کارشناس رسانه به بخشی از محتوای کتاب خود با عنوان «عملیات روانی: تکنیک‌ها و تاکتیک‌ها» گریزی زد و تصریح کرد: دو تکنیک برای اینکه یک کشور داشته‌های خود را کم بداند، وجود دارد؛ تکنیک نخست؛ بزرگ‌نمایی مشکلات و کمبودها و تکنیک دوم؛ نواقص و کوچک‌نمایی دستاوردها، افتخارات و پیشرفت‌هاست. این دو در فرمایشات مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب و حتی طی این سال‌ها به انحای مختلف اشاره شده است. 

ضرورت همکاری مردم در جهاد تبیین

وی با تأکید بر اینکه بیشتر این اتفاق را باید مردم با جهاد و تبیین عمومی انجام دهند، اظهار کرد: هنگامی که مورد حمله قرار می‌گیریم، فرمان جهاد صادر می‌شود یعنی هر کسی با هر توان و دسترسی، وظیفه روشن‌سازی افکار مردم را دارد لذا این جهاد در حوزه تبیین، دستور داده شده یعنی دستاوردهای خود را برخلاف رویه دشمن، بزرگ کنیم و به مشکلات ضریب ندهیم بلکه آنها را کوچک بدانیم تا به خودباوری برسیم. 

شیربیگی به ضعف‌ها و قوت‌ها در نبرد تبلیغاتی دشمن و جنگ نرم اشاره کرد و گفت: هنگامی که جنگی صورت می‌گیرد، بزرگان و فرماندهان دورهم جمع می‌شوند و قرارگاهی تشکیل می‌دهند تا با استفاده از امکانات مختلف بتوانند با حمله تهاجمی دشمن مقابله کنند اما متاسفانه در حال حاضر علی رغم تأکیدات هزاران باره مقام معظم رهبری و با علم به اینکه در تهاجم رسانه‌ای هستم اما در سطح کشور قرارگاهی برای جهاد تبیین نداریم و مسئولان کشوری باید بگویند این قرارگاه مقابله با جنگ رسانه‌ای و جنگ روانی، کجاست؟ باید چنین قرارگاهی باشد تا همه آنجا جمع شویم و با تهدیدات نرم دشمن، مقابله کنیم. این بزرگترین نقص و مشکلی است که کشور دارد. 

کمبودهای کشور در حد القائات دشمن نیست

وی ادامه داد: خوشبختانه سوسوهای امیدی وجود دارد که مردم باور کنند درست است کشور دارای نواقص، کمبودها و مشکلاتی وجود دارد اما نه به آن حدی که به ما القا می‌کنند. از جمله برنامه‌های خوب صدا و سیما در این عرصه که تأثیرگذار نیز هست و به آن واکنش‌های سنگینی نیز شده است، برنامه «پاورقی» است که شفاف در قالب طنز واقعیت غرب و آنچه را که سلبریتی‌ها و مؤثران در عرصه رسانه به مردم می‌گویند، بیان می‌کند. چه خوب است خوشبختانه با فرمان مقام معظم رهبری خیلی از تریبون‌داران و اصحاب رسا‌نه‌ هستند، وارد کار شده‌اند.  

این کارشناس رسانه در پاسخ به این سؤال که چرا در دنیای امروز ابزارهای جنگ نرم اثرگذارتر از جنگ سخت است به طوری که حتی می‌تواند بنیان‌های جامعه و نظام سیاسی را تضعیف کند و به مانند تحولات سوریه را رقم بزند، به ذکر پیشینه‌ای در این باره پرداخت و گفت: در گذشته جنگ سخت نسبت به جنگ نرم، قدرت بیشتری داشت. با جنگ و قدرت سخت چه یک ملت بخواهند و بپذیرند و چه نخواهند و نپذیرند، آن کشور اشغال می‌شد و اعمال زور انجام می‌شد. حداقل در 100 سال اخیر و بعد از جنگ جهانی دوم به این نتیجه رسیدند که تصرف یک کشور با زور، اشغالگری و قدرت نظامی راهکار پرهزینه‌ای است پس بهتر است فکر و اذهان ملت‌ها را به سمت خود بکشیم، سپس آنها دو دستی کشور خود را تقدیم می‌کنند. این همان جنگ نرم است که شاید خوشایند برخی در داخل یک کشور باشد. 

رخداد انقلاب رنگی با جنگ نرم

وی افزود: در برخی از کشورها که انقلاب رنگی رخداد، از این روش استفاده شد که مردم پذیرفتند کشورشان اشغال شود یا به سمت اهداف کشورهای مدنظر حرکت کردند و کشور آنها اشغال شد. بنابراین در جنگ نرم چون هزینه ندارد، مردم خودشان تمایل پیدا می‌کنند تا به این سمت حرکت کنند لذا دشمن به دنبال این است که با جنگ رسانه‌ای مردم کشور مورد نظر را به سمت اهداف خود بکشد. 

شیربیگی به ویژگی جامعه ایرانی به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ایستادگی ملت پای نظام و انقلاب به رغم انواع تهدیدات و جنگ نرم اشاره کرد و ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در منطقه هارتلند یک منطقه مهم، اقتصادی و شاهراه حیاتی دنیا قرار دارد. کشورهای استکباری تمایل دارند و هدف گذاری کرد‌ه‌اند تا کشور را کما اینکه در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی دست خودشان بود و بر آن سیطره داشتند، به آن سمت ببرند تا با سیطره بر این کشور بتوانند انرژی و منافع خود را تحت کنترل خود قرار دهند. از شانس بد آنها، انقلاب اسلامی که صورت گرفت دست تمام دشمنان از کشور قطع شد.

پژوهشگر مدیریت رسانه بیان کرد: 400 هزار مشاور و مستشار آمریکایی پیش از انقلاب اسلامی در تمام نقاط تصمیم‌ساز ایران حضور داشتند تا با الگوی مد نظر آمریکا کشور را اداره کنند اما پس از انقلاب، دست آنها قطع شد، پس یکی از مهمترین شعارهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران، استقلال‌طلبی است که قاعدتاً کشورهای استکباری با این شعار موافق نیستند. 

شیربیگی در پایان گفت: براین اساس تا هنگامی که به شعار استقلال‌طلبی خود پایبند هستیم و با برخی از تصمیم‌های نامناسب بین‌المللی مخالفت می‌کنیم همین جنگ وجود دارد مگر اینکه مثل برخی از کشورها از سیاست‌های یکجانبه گرایانه آنها حمایت کنیم. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا