اقتصاد کلاناقتصادی > اقتصاد کلان

٦ سکه پیش خرید کردید؛ هنوز جا هست!



عناوین مهم ترین خبرهایی که امروز در بین اخبار پربازدید شد به جزئیات دور جدید پیش‌فروش سکه طلا، مجازات سنگین استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز و افزایش وام ساخت نهضت ملی مسکن اختصاص داشت.

به گزارش ایسنا، یکی از مهم‌ترین اخباری که امروز ۴ اسفند ماه در سرویس اقتصادی ایسنا منتشر شد، تشریح جزئیات دوره جدید پیش‌فروش سکه از سوی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا بود.

به دلیل افزایش تقاضا و استقبال متقاضیانی که امکان شرکت در مرحله اول پیش فروش سکه را نداشتند، دومین مرحله پیش‌فروش سکه از روز چهارشنبه – هشتم اسفند- آغاز و طرح جدید پیش فروش سکه طلا با هدف تامین نیاز و مدیریت بازار با تاریخ‌های سررسید ۳۱ ادریبهشت ماه و ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ در روزهای ۹ و ۱۲ اسفند ماه سال جاری برگزار می‌شود. 

هفته گذشته حراج بزرگ پیش فروش سکه طی سه روز از ۲۸ تا ۳۰ بهمن ماه از سوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز شد.

اصغر بالسینی در گفت‌وگو با ایسنا، اعلام کرده سقف ثبت سفارش در پیش فروش جدید تا شش قطعه انواع سکه طلاست و اینطور نیست کسانی که در طرح قبلی تعداد کمتری سکه طلا سفارش داده یا سکه‌های کمتری به آنها تعلق گرفته باشد، بتوانند در پیش فروش جدید تعداد بیشتری از سقف تعیین شده ثبت سفارش کنند.

به گفته وی علاوه بر کسانی که در طرح قبلی پیش فروش نتوانستند شرکت کنند، افرادی هم که در طرح قبلی پیش فروش شرکت کردند و سکه طلا به آنها اختصاص پیدا کرد، می‌توانند در این پیش فروش شرکت کنند و مانند طرح قبلی تا سقف شش قطعه سکه یعنی سه قطعه ، دو قطعه نیم سکه و یک قطعه تمام سکه بهار آزادی ثبت سفارش کنند.

البته بالسینی این را هم گفته که به زودی قیمت قطعی سکه‌های طرح جدید پیش فروش اعلام می‌شود.

افزایش صد میلیون تومانی وام ساخت نهضت ملی مسکن 

از خبر داغ آغاز دور جدید پیش فروش سکه که بگذریم ، امروز بانک مرکزی مصوبه افزایش وام ساخت نهضت ملی مسکن را ابلاغ و مبلغ جدید این تسهیلات را ۶۵۰ میلیون تومان اعلام کرد.

پیش از این سقف وام ساخت نهضت ملی مسکن ۵۵۰ میلیون تومان بود که با مصوبه امروز بانک مرکزی صد میلیون تومان دیگر افزایش یافت و در تمامی شهرهای کشور قابل پرداخت است.

گفتنی است افزایش سقف فردی تسهیلات نهضت ملی مسکن به مبلغ ۶۵۰ میلیون تومان در راستای ساخت پروژه‌های حمایتی مسکنی است که زمین آن از سوی وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضیان عرضه می‌شود.

درحال حاضر در بیشتر کشورها، خرید و استفاده از ماینرها به عنوان یک فعالیت تجاری طبق قوانین مالیاتی مورد بررسی قرار می‌گیرد. ماینرها از مصرف برق بالا برخوردارند و به همین دلیل، اغلب در کشورها اجازه استفاده از این دستگاه‌ها به شرط پرداخت مالیات بر برق صادر می‌شود. بنابراین، خرید و استفاده ماینرها بدون پرداخت مالیات ممکن است مورد تعقیب قرار گیرد و در نتیجه قانونی نباشد اما برخی کشورها خرید و استفاده از ماینرها را به دلیل استفاده بیش از حد از انرژی و محدودیت‌ها در سیستم برق این کشورها غیرقانونی اعلام کرده‌اند. در این حالت، خرید و فروش ماینرها ممکن است با جرایم مالی و حتی مجازات‌های زندانی مواجه شوند بنابر این در بحث استفاده از ماینرها باید به قوانین و مقررات هر کشور رجوع کرد اما در کشور ما ماینرهای غیرمجاز بسیاری وجود دارد که با مصرف نامتعارف درحال فعالیتند و متاسفانه با مصرف بالای برق موجب تشدید ناترازی شبکه برق می شوند.

مجازات سنگین برای استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز

در همین راستا مصطفی رجبی مشهدی – مدیرعامل ، با اشاره به تلاش‌های انجام‌شده برای شناسایی و جمع‌آوری ماینرهای غیرمجاز، اعلام کرده که بیش از ۲۴۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز کشف و ضبط شده و پیش‌بینی می شود حداقل سه برابر این تعداد همچنان در حال فعالیت باشند و به‌صورت غیرقانونی از شبکه سراسری برق کشور تغذیه کنند.

وی از مجازات سنگین برای استخراج‌کنندگان غیرمجاز خبر داده و گفته است:به منظور مقابله با ماینرینگ غیرمجاز، اقدامات تنبیهی سخت‌گیرانه‌ای در نظر گرفته شده است که در مرحله اول متخلفان علاوه بر دریافت اخطار، جریمه‌ای معادل ۱۰۰ برابر نرخ برق محلی را پرداخت خواهند کرد که از آن برای استخراج رمزارز استفاده شده است.همچنین تمام تجهیزات استخراج غیرمجاز ضبط و امحا شده و در صورت تکرار تخلف، انشعاب برق مشترک قطع خواهد شد.

مالیات‌ها در کشورهای پیشرفته، به‌ویژه در آمریکا، کانادا و کشورهای اروپایی، نقش حیاتی در تأمین مالی خدمات عمومی و ایجاد ثبات اقتصادی ایفا می‌کنند. سیستم‌های مالیاتی این کشورها به‌طور قابل توجهی با یکدیگر متفاوت هستند که این تفاوت‌ها بر اساس فرهنگ، ساختار اقتصادی و سیاست‌های دولتی شکل می‌گیرد.

از نگاه صاحبنظران اقتصادی سیاست‌های مالیاتی می‌توانند به عنوان ابزارهایی برای تشویق سرمایه‌گذاری در بخش‌های خاص و توسعه اقتصاد عمل کنند. 

شناسایی فرارهای مالیاتی با کمک بانک مرکزی 

امروز همایش ملی سامانه مودیان برگزار شد و عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد در این همایش اعلام کرد که برای حل بحران‌های اقتصادی نیازمند تصمیمات صحیح هستیم و تمام کشورها بر این باورند که مالیات بهترین ابزار تامین مالی دولت‌ها است.

وی معتقد است برای کمک به تولید باید فعالیت‌های سوداگری قابل شناسایی باشد و هزینه سوداگری بالا برود زیرا تاکنون هزینه بسیار کمی داشته و هزینه سوداگری را مردم می پردازند.

همتی کاهش فشار مالیاتی برای حقوق بگیران و بخش تولید را نیازمند اطلاعات دقیق دانسته و تاکید کرده باید سیستم مالیات و یارانه‌ها یکی شود تا از خانوارهایی که نیازمند یارانه هستند، مالیات نگیریم.

آنطور که همتی گفته سازمان امور مالیاتی باید با همکاری بانک مرکزی زمینه شناسایی فرارهای مالیاتی را فراهم کند.

انتهای پیام



منبع ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا