رئیس اتاق بازرگانی:نباید با جهش قیمت ارز برخورد سیاسی شود
به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا صبح امروز آخرین جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. در این جلسه صمد حسن زاده رئیس اتاق ایران با اشاره به جهش قیمت ارز در یک ماه اخیر گفت: این روند سبب شده که فعالان اقتصادی و تولید کنندگان با مشکلات زیادی مواجه شوند عدم ثبات قیمت ارز برای هر اقتصادی مضر است و توان برنامه ریزی را از فعالان اقتصادی می گیرد.
وی افزود: ما از دولت و سایر نهادهای حکومتی انتظار داریم که هر چه زودتر تدبیری اتخاذ کنند تا بازار به ثبات برسد در وضعیت فعلی تامین مواد اولیه سخت شده و به طور حتم این روند بر روی قیمت تمام شده تمام کالاها اثر خواهد گذاشت.از دولت انتظار داریم برای کاهش این اثرگذاری تمهیداتی برای تامین مواد اولیه و واسطه ای با قیمت مناسب در نظر بگیرد تا اثر گذاری جهش ارزی کمتر شود.
حسن زاده افزود: در این بین برخی به دنبال تسویه حساب های شخصی و جناحی هستند در حالیکه نباید با جهش قیمت ارز برخورد سیاسی شود باید به صورت تخصصی به این موضوع نگاه شود و با تدبیر و برنامه ریزی مناسب ثبات را ایجاد کرد کمیته ارزی اتاق و کمیسیون های تخصصی این توانایی را دارند که به دولت و حاکمیت برای مدیریت وضعیت موجود پیشنهاد و راهکار بدهند.
با تبریک قرارگیری در آستانه ماه مبارک رمضان و همچنین بهار طبیعت، گفت: بهار فصل رویشهای جدید و شکوفایی است. امید داریم که به نحوی به استقبال بهار برویم که برای هر چه شکوفاتر شدن اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ آمادهتر و مهیاتر باشیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه رویکرد اتاق ایران در سال ۱۴۰۳، مبتنی بر وفاق و تعمیق روابط با قوای سه گانه بود؛ گفت: سال ۱۴۰۳ در حالی گذشت که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به عنوان عصاره بخش خصوصی و یکی از بازیگران نظام حکمرانی کشورمان، در کنار دولت و جامعه مدنی، ماموریت تسهیلگری فعالیتهای بخش خصوصی را مجدانه و مسئولانه، وجهه همت قرار داد.
او گسترش دیدارها و نشستهای مشترک بین شبکه ملی و بینالمللی و ظرفیتهای تخصصی اتاق ایران با سطوح مختلف دستگاههای اجرایی، تقنینی و قضایی را مایه باز شدن باب یک گفتگوی ملی در عرصههای مختلف کشور دانست و بیان داشت: گسترش روابط بینالمللی اتاق ایران که در قالب اعزام و پذیرش هدفمند هیئتهای تجاری به کشورهای اولویتدار و همچنین استمرار دیدار و گفتوگو با سفرای کشورهای خارجی و بسترسازی برای انعقاد تفاهمنامهها و قراردادهای تجاری با همراهی دولت محترم صورت گرفته است، بخشی از توفیقاتی است که مرهون همراهی و همدلی شکلگرفته میان فعالان بخش خصوصی در کشور است.
حسنزاده خاطرنشان کرد: در مسیر شکلگیری «گفتگوی ملی» و «گفتوگو با دنیا» برای رساندن ایران اسلامی به جایگاه واقعی خود در پاسخگویی به خواستههای شهروندان و همچنین قرارگیری در موقعیت درخور در مناسبات جهانی، راههای نرفته بسیاری باقی مانده است. اما گشوده شدن روزنه امید در میان فعالان اقتصادی برای ارتقای تعامل در داخل و خارج، دستاوردی است که برای ورود به سال ۱۴۰۴، امیدی افقگشا محسوب میشود.
رییس اتاق ایران، افزون شدن رفتوآمدهای دولتمردان و فعالان بخش خصوصی در ماههای اخیر را گواهی بر تقویت ارتباط دولت و بخش خصوصی و همافزایی در کشور دانست و افزود: برگزاری مستمر و منظم جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در ماههای اخیر که با اهتمام ویژه و رویکرد علمی و دانشگاهی جناب آقای دکتر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی و دیگر وزرا و شخصیتهای عضو در این شورا محقق شده و دستاوردهای عمدهای نیز داشته است، نشانهای از وفاق بین دولت و بخش خصوصی است.
حسنزاده خاطرنشان کرد: در زمینه گسترش ارتباطات بین اتاق ایران و مجلس شورای اسلامی نیز باید به حضور مستمر نمایندگان اتاق ایران در روند بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه اشاره نمود. همین روند در رابطه با لایحه بودجه ۱۴۰۴ دنبال شد و با پیگیریهای اتاق ایران، برای اولین بار مقرر شد تا بودجه مربوط به اجرای ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار برای جبران خسارتهای ناشی از قطع برق و گاز صنایع، دیده شود.
او به شرکت اتاق ایران در نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» ویژه ارائه توانمندیهای تولید داخل اشاره کرد و یادآور شد: در این نمایشگاه که مقام معظم رهبری نیز از آن بازدید نمودند، رویکرد «نگاه به شرق» و افزایش روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و کشورهایی نظیر چین و روسیه را مورد تاکید قرار دادند. همچنین حضور اتاق بازرگانی ایران در فرآیند تدوین سپهر ایران آینده (چشمانداز ۱۴۳۰) در همکاری مشترک با مجمع تشخیص مصلحت نظام، عقد تفاهمنامههای عملیاتی و کارآمد با دستگاهها از جمله شورای توسعه سواحل مکران، و همچنین ایجاد کمیتههای مشترک بین اتاق ایران و دستگاههای اجرایی مانند سازمان توسعه تجارت ایران، نمودهایی از تعمیق روابط بخش خصوصی و حاکمیت در ماههای اخیر است.
تغییر رویکرد در نظام بودجهنویسی اتاق ایران در دوره دهم هیئت نمایندگان
حسنزاده در بخش دیگر سخنانش، با اشاره به آغاز تغییر در نظام بودجهنویسی اتاق ایران و حرکت به سمت بودجه عملیاتی با هدف افزایش سطح شفافیت بودجه و تخصیص منابع در اختیار اتاق در مسیر تقویت تجارت و سرمایهگذاری خارجی، در دهمین دوره هیئت نمایندگان، تاکید کرد: این روند در سال ۱۴۰۳ با دقت بیشتری مورد پیگیری قرار گرفت.
تقویت مناسبات تجاری و گسترش تعاملات بینالمللی فعالان اقتصادی در سال ۱۴۰۳
او در تشریح ماموریت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برای تقویت مناسبات تجاری و گسترش تعاملات بینالمللی فعالان اقتصادی و کارآفرینان، بیان داشت: طی شش ماه گذشته نسبت به پذیرش ۲۶ هیات خارجی از کشورهای پاکستان، گرجستان، الجزایر، عراق، عمان، آفریقای جنوبی، غنا، ترکمنستان، کامرون، روسیه، چین، سنگاپور، صربستان، افغانستان، ازبکستان، کوبا، برزیل، بنگلادش و … اقدام نموده و همچنین هیاتهایی از اتاق ایران به کشورهای پاکستان، سریلانکا، اردن، پاریس، ترکیه، ازبکستان، تاجیکستان و … اعزام شدند.
حسنزاده در بخش پایانی سخنان خود، به ارائه توصیههایی برای بهبود فضای کسبوکار و توسعه اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۴ پرداخت و گفت: اولین توصیه من، اصلاح ساختارهای اقتصادی و بهویژه تسهیل فرآیندهای اداری است. یکی از مهمترین موانع بر سر راه فعالان اقتصادی، پیچیدگی و زمانبر بودن فرآیندهای دولتی است. برای کاهش این مشکلات، لازم است که فرآیندهای مجوزدهی، ثبتنامهای تجاری و گمرکی سادهتر و شفافتر شوند. استفاده از فناوریهای نوین در این بخشها، به سرعت و کاهش هزینهها کمک میکند و فضای کسبوکار را بهبود میدهد.
او افزود: حمایت از کسبوکارهای کوچک و متوسط (SME ها) است. این بخش از اقتصاد کشور پتانسیل بالایی برای ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی دارد، اما مشکلاتی مانند دسترسی به منابع مالی و بازارهای بینالمللی همچنان سد راه آنها است.
رییس اتاق ایران بر تقویت زیرساختهای حملونقل و لجستیک تاکید کرد و گفت: برای رقابتپذیرتر کردن محصولات ایرانی در بازارهای جهانی، نیاز به زیرساختهای قویتر در حملونقل کالا داریم. این مسئله علاوه بر توسعه صادرات، در کاهش هزینههای تولید و بهبود ارتباطات داخلی نیز اهمیت دارد. در این زمینه سرمایهگذاری در پروژههای راهآهن، بندرها و جادهها تحولی بزرگ در بهبود فضای کسبوکار ایجاد میکند.
رییس اتاق ایران، تقویت آموزش و مهارتآموزی در راستای توسعه منابع انسانی بهویژه در حوزههایی، چون فناوری اطلاعات، مهارتهای فنی و زبانهای خارجی را برای کشور ضروری توصیف کرد و گفت: باید تلاش بیشتری برای ارتقای توانمندیهای نیروی کار انجام شود. توسعه مهارتهای حرفهای، بهویژه در جوانان و دانشآموزان، به کاهش نرخ بیکاری و افزایش بهرهوری در سطح کشور منجر میشود.
حسنزاده در بیان پیشنهاد پنجم خود برای بهبود اقتصاد ایران در ۱۴۰۴، بیان داشت: بهبود روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه و دیگر شرکای تجاری است. با توجه به چالشهای موجود در روابط اقتصادی بینالمللی، از اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام انتظار داریم در زمینه پیوستن کامل به FATF نظر مساعد خود را اعمال کنند و دستگاه دیپلماسی کشور نیز تلاشهای خود در زمینه بهبود و گسترش روابط بینالمللی را تحکیم بخشد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پایان اظهار داشت: پیشنهاد میشود دولت و سیاستگذاران در سال ۱۴۰۴ به منظور حفظ ثبات اقتصادی و مدیریت صحیح نوسانات ارزی، به الزامات اقتصاد بازار پایبند باشند و از مداخلهگریهای بیموقع و دخالتهای کمسود و پرزیان در بازار ارز پرهیز کنند. همچنین برای تضمین رشد پایدار و ایجاد فضای امن اقتصادی، باید تدابیر مناسبی جهت ارتقای امنیت اقتصادی در ایران، لازم است نگاه همهجانبهنگر به حفظ منافع سرمایهگذاران داخلی و خارجی داشته باشیم.
انتهای پیام/
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید