آخرین اخبار

دستورات رگولاتوری بدون توجه به نیاز تجار، زمینه‌ساز فرار از قانون است


به گزارش اقتصادآنلاین، میرجعفری، عضو کمیسیون فناوری اتاق بازرگانی ایران، در پنل تخصصی رویداد فینشورتک گفت: تغییرات بانکی و بیمه‌ای باید درک شود و بانک‌ها باید تغییرات لازم را اعمال کنند که البته باید به این نکته توجه کنیم که تجار با مشکلاتی روبه‌رو هستند، چرا که ارتباطات پیچیده‌ای با رگولاتور‌ها دارند و گاهی احساس می‌کنند راه‌حل‌ها برای آنها قابل دسترسی نیست.

وی اضافه کرد: چالش دیگری که در این خصوص وجود دارد؛ معمولاً دستورات رگولاتوری از بالاترین سطح صادر می‌شود، بدون آن که به نیاز‌های تجار توجه کافی صورت گیرد که این رویکرد ممکن است باعث شود که تجار به دنبال راه‌های فرار بروند.

میرجعفری بیان‌کرد: باید توجه کنیم که در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها به دلیل قوانین تجارت مجبورند گردش مالی خود را از طریق بانک‌ها انجام دهند، اما در آینده ممکن است این گردش مالی خارج از سیستم بانکی و با استفاده از ابزار‌های غیر بانکی و غیر ریالی صورت گیرد؛ این موضوع به ما نشان می‌دهد که وقتی دستورالعمل‌ها به صورت کلی صادر می‌شوند و مرز‌ها به وضوح تعریف نمی‌شوند، ممکن است به راه‌های غیرقانونی و غیرمجاز منجر شود که در نهایت، این موضوع برای نظام بانکی پیشرفت نخواهد داشت.

میرجعفری در ادامه توضیح داد: نظام بانکی ما نباید تنها به فکر ساخت سلوشن‌ها و محصولات باشد، بلکه باید بستری ایجاد کند که نوآوران و شرکت‌ها بتوانند به راحتی نیاز‌های بازار را با سرعت و نوآوری پاسخ دهند.

دستورات رگولاتوری بدون توجه به نیاز تجار، زمینه‌ساز فرار از قانون است

وی افزود: اگر رگولاتور بیش از حد در این فرآیند مداخله کند، ممکن است به ایجاد محدودیت‌ها و بسته شدن فضا برای نوآوری منجر شود لذا رگولاتور باید مرز‌ها را به درستی مشخص کند و نه اینکه صرفاً دستورالعمل‌هایی صادر کند که به بستن راه‌ها منتهی شود بنابراین این موضوع به ما نشان می‌دهد که باید در مسیر نوآوری گام برداریم، بدون آنکه قوانین باعث محدود شدن این روند شوند.

میرجعفری با تاکید به بررسی چالش‌ها و سوالات مربوط به نقش دولت در بازارهای مالی و پلتفرم‌های نوآورانه گفت: دولت‌ها ممکن است به عنوان نهادهای قیم برای مردم عمل کنند، اما این موضوع به نوعی غیرمنطقی به نظر می‌رسد. وی سوال کرد که چرا دولت باید تضمین کند که یک پلتفرم خاص موفق خواهد بود و چرا باید به افرادی که تمایل به ریسک دارند، محدودیت‌هایی اعمال کند؟

وی اشاره کرد: اگر فردی تمایل به ریسک کردن دارد، باید خود مسئولیت انتخاب‌هایش را بر عهده بگیرد و دولت نباید به عنوان قیم عمل کند. او به این موضوع پرداخت که اقتصاد و سیاست به هم گره خورده‌اند و این موضوع می‌تواند بر تصمیم‌گیری‌ها تأثیر بگذارد.

میرجعفری در انتها به نیازهای خاص مالی و خدماتی در یک جامعه دانشگاهی اشاره و بیان کرد: ممکن است در ارائه این خدمات اشتباهاتی صورت گیرد. این متن به نوعی انتقاد از رویکردهای محدودکننده دولت در زمینه نوآوری و ریسک‌پذیری در بازارهای مالی است.

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا